![]() |
Ja sie pytalem o fizykow :) bo tych ktorych ja znam to sa wierzacy i to bardziej niz srednia krajowa (choc nie sa to koniecznie katolicy, sa tez buddysci itp.)
|
Cytat:
pozdro, Marcin |
Cytat:
pozdrawiam, Marcin |
Cytat:
|
Jak tak dalej pójdzie to zostanę posądzony o satanizm.
Pozwolę sobie zaznaczyć, że ten wątek nie był (chyba) celem autora tematu i jak tak dalej pójdzie to będziemy "obrzuceni bananami" z całą surowością. Do tematu więc Film jest dobry |
Cytat:
|
Cytat:
NIE był to sumeryjski ;) (chyba ze mowimi o motywie mitu o potopie - starsza wersja jest faktycznie SUMERYJSKA ale biblia nie była pisana w tym języku) pozdro, Marcin |
Cytat:
Ja bym sie neiobrazil jak by mi dali za free banana :) |
Cytat:
|
Według informacji, które ja posiadam Stary Testament pisany był w językach Hebrajskim, Aramejskim i Greckim. Nowy Testament w języku Greckim (Septuaginta ***8211; tłumaczenie siedemdziesięciu). W IV w. n.e. św. Hieronim przełożył pismo z Greki na język łaciński (Vulgata). Współcześnie używane jest tłumaczenie dokonane w XX w. przez Benedyktynów Tynieckich (Biblia Tysiąclecia).
Pozdrawiam. :) |
film nie wiem jaki jest i nie mam się na razie ochoty przekonywać bo parę odcinków nge na mnie czeka, ale muza z tego filmu JEST GENIALNA
pozdro ps biblia to aramejski i hebrajski a tłumaczenia to greka i tak dalej a sumerowie to dawno odeszli i motyw z potopem i cała resztą faktycznie jest ich ps2 @Kizio a od kiedy to korn jest hardcore? :) znacznie pomyliłeś sobie kierunki ;) metal to i w tym moze jakiś jest ale brak punka, nihilizmu i calej tej reszty |
Witam!
dokladnie to syryjsko-aramejski |
Cytat:
remix przepraszam ze w tym watku ale MASZ NAJBARDZIEJ ODJAZDOWE FOTKI NA WWW (mam na myśli cykl DonWuja i...)!!!! POZDRO SERDECZNE REMIX!! |
Cytat:
P.S. Filmu nie widziałem, mam zamiar iść w sobotę. |
Cytat:
hehehe dzieki :) juz szykuje kolejna partie, tylko musze odpowiedni plener znalezc, a ze cieplo sie robi, to wkrotce powinny sie nowe ukazac :) ps. a ja Ci sie w ogole podoba forma galerii? no i cala stronka ogolnie? (ostatnio duzo zmian bylo... nowe forum, nowa galeria, nowe download, mala zmiana kolorkow :)) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:30. |