Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Piłka Nożna (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pilka-nozna-50463/)

andrzejj9 17.11.2007 22:44

Cytat:

Napisany przez ro29 (Post 859688)
Jak zobaczyłem wiadomości sportowe w TVP ... i prowadzącego, który mówił o dzisiejszym meczu, jakby to była walka o medal ME czy MŚ ... to mi się coś zrobiło ... :(
Jakby w innych dyscyplinach tak każdy awans obtaczano "czcią" to by dopiero było ... nie starczyło by czasu, aby o tym mówić ;)

Oczywiście za naszych trzymam kciuki - trzeba wreszcie po raz pierwszy awansować do ME w piłce nożnej !!

ro29

heh.. takie samo wrażenie odniosłem, zwłaszcza już po wygranym meczu, kiedy to wszyscy cieszyli się tak, jakby to już same mistrzostwa wygrali..

Owszem, sukces jest, ale bez przesady. Nie można jako historycznego sukcesu odtrąbiać tego, że jedynie dopuszczeni zostaliśmy do gry z najlepszymi drużynami świata. Trzeba jednak dążyć do czegoś więcej..

A poza tym to znowu - i to jest cholernie smutne - meczu nie wygrała nasza drużyna, tylko Smolarek. On jest naprawdę dobry, ale jeśli z jakichś powodów go zabraknie, to będzie źle, bo nikt inny nie wydaje się wiedzieć, jak się strzela bramki...

ro29 17.11.2007 22:57

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 859721)
heh.. takie samo wrażenie odniosłem, zwłaszcza już po wygranym meczu, kiedy to wszyscy cieszyli się tak, jakby to już same mistrzostwa wygrali..

Owszem, sukces jest, ale bez przesady. Nie można jako historycznego sukcesu odtrąbiać tego, że jedynie dopuszczeni zostaliśmy do gry z najlepszymi drużynami świata. Trzeba jednak dążyć do czegoś więcej..

A poza tym to znowu - i to jest cholernie smutne - meczu nie wygrała nasza drużyna, tylko Smolarek. On jest naprawdę dobry, ale jeśli z jakichś powodów go zabraknie, to będzie źle, bo nikt inny nie wydaje się wiedzieć, jak się strzela bramki...

Zgadzam się z Tobą w 90 % - dziś to mało - zobaczysz jutro i w poniedziałek - każde wiadomości będą się od tego zaczynać ... i każda gazeta będzie miała nagłówki na całą stronę ....

Oczywiście - ja też się cieszę bo jest z czego :taktak: :polska: - ale jak sam napisałeś - to tylko awans (tak na marginesie - będziemy grać z najlepszymi w Europie a nie na świecie ;) ) - i właśnie największe zasługi ma w tym awansie Smolarek - co prawda każda drużyna potrzebuje lidera ... ale nie może on być - jakby "drużyną samą w sobie" ....

Ale mimo wszystko to zdecydowanie optymistyczna rzecz ... mam tylko taką małą nadzieję ... że z Serbią nie damy plamy ... pamiętam jak w 2001 roku po awansie do MŚ nasi tak świętowali, że w ostatnim meczu ledwo żyli :D

Pozdrawiam i trzymam kciuki za naszych - w następnych meczach ... i oczywiście na ME - będę szczery - nie liczę na jakiś wielki sukces (choć z drugiej strony - po to się jedzie na mistrzostwa aby je wygrać ;) ) - ale tak szczerze, to marzy mi się aby nie dać "plamy" tak jak na ostatnich dwóch MŚ ....

ro29

salawalas 17.11.2007 23:42

Ogl***261;dacie Hiszpan***243;w ze Szwedami? Jest 3:0 i Hiszpanie gniot***261; Szwed***243;w. M***322;odzie***380; z Hiszpanii idzie na Mistrza Europy. Naszym gratuluj***281;, ale we w***322;a***347;ciwym turnieju marnie widz***281; polskich oldboy'***243;w.

mensir67pl 18.11.2007 07:50

to co wczoraj widzia***322;em ..... bez kometarza

albo malutki

Cytat:

Nie grali***347;my jak Brazylia, ale czy my kiedykolwiek tak grali***347;my?

ed hunter 18.11.2007 08:58

dobrze powiedzia***322; Boniek jeszcze przed meczem - trzeba si***281; cieszy***263; wygran***261; i zapomnie***263; o niej w 3 dni, bo to dopiero pocz***261;tek drogi.

andrzejj9 18.11.2007 10:51

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 859830)
dobrze powiedział Boniek jeszcze przed meczem - trzeba się cieszyć wygraną i zapomnieć o niej w 3 dni, bo to dopiero początek drogi.

Podpisuje się pod tym dwoma rękami :)

Ale też myślę, że komu jak komu, ale Benhackerowi nie trzeba czegoś takiego powtarzać. I w nim nadzieja, że nie tylko do eliminacji, ale i samych mistrzostw pójdziemy względnie dobrze przygotowani.

demek 18.11.2007 12:10

ale powiedzmy sobie szczerze, czy widzielismy za Leo cos czego nasza kadra nie gralaby wczesniej? NIE
jedyne co robi to jakas motywacja,dosc duza i skuteczna

najladniejsza pilke gralismy za Engela w eliminacjach do ms2002, same mistrzostwa kazdy wie jakie byly, poeksperymentowal i wyszlo co wyszlo

andrzejj9 18.11.2007 12:32

Cytat:

Napisany przez demek (Post 859892)
ale powiedzmy sobie szczerze, czy widzielismy za Leo cos czego nasza kadra nie gralaby wczesniej? NIE
jedyne co robi to jakas motywacja,dosc duza i skuteczna

najladniejsza pilke gralismy za Engela w eliminacjach do ms2002, same mistrzostwa kazdy wie jakie byly, poeksperymentowal i wyszlo co wyszlo

Oczywiście, że chodzi o motywację! I to tylko miałem na myśli, Leo nie boi się wziąć za pysk nawet największą gwiazdę, jeśli ta zaczyna się obijać. On zmusza do gry i za to najbardziej go chwalę. Bo coby nie mówić o naszych piłkarzach ich największym problemem było zawsze to, że nie chciało im się grać. Ile to razy już było widać. A potem nagle jeden mecz o wszystko, mobilizacja i potem znowu to samo. Według mnie Benhacker to właśnie zmienił.

ed hunter 18.11.2007 12:39

gra to mo***380;e nie by***322;a najpi***281;kniejsza, ale graj***261; jak dru***380;yna a nie ka***380;dy sobie i nie rozumie si***281; z drugim.

Prezesik 18.11.2007 12:43

a pami***281;tacie jak brzydko gra***322;a Grecja zdobywaj***261;c mistrzostwo Europy?

oczywi***347;cie ja od naszych tego nie oczekuj***281;. ciesz***281; si***281;, ***380;e walcz***261;, nie odpuszczaj***261; i tworz***261; solidny monolit..

wiadomo, wiele jest do poprawy i wierz***281;, ***380;e nie zmarnuj***261; czasu do ME..

z wczorajszych wynik***243;w najbardziej rozczarowali mnie Rosjanie... liczy***322;em na ich wygran***261; i utarcie nosa Anglikom...

demek 18.11.2007 13:29

niech anglicy wejda, najlepiej zeby trafili na nas w grupie :D

jesi 18.11.2007 14:02

Hmm, zgadzam się z poprzednikami, dziennikarze i wszystkie wiadomości odnoszące się do tego meczu to przegięcie. No wiadomo, radość jest, nareszcie się udało, ale przecież nie był to mecz o mistrzostwo świata. Kiedy dostaliśmy się do MŚ 2002 po 16 latach też była wielka radość, a jak to się skończyło? Słynnym już powiedzonkiem "wystawieniem Dziadów".

Kolejna rzecz: http://www.onet.pl/2f1-47402791

Czy to nie jest już przesada? Czy my zdobyliśmy złoty medal? W takim razie dlaczego Lozano nie dostał za wicemistrzostwo świata w siatkówce? Teraz Lozano jest bee, przypuszczam że Leo też niedługo będzie bee.

demek 25.03.2008 20:52

wlasnie skonczyla sie pierwsza polowka anglia - polska (U21) (wolverhampton)

mecz calkiem niezly, tyle, ze powinnismy grac dwoma napastnikami a nie jednym. pare sytuacji mialy obie ekipy

przez chwile myslalem, ze graja w polsce bo tylko polskich kibicow bylo slychac....

Prezesik 25.03.2008 20:57

czyli ***380;e 0:0, dobrze rozumiem? :P

demek 25.03.2008 21:05

zgadza sie

ide na druga polowke

btw miod dla oczu, nadawane w HD :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:00.