![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
Co do pisków to Maciej ma rację. Jeśli dobrze kojarzę to cewki są zalene jakąś żywicą (coś tam się poodklejało i przez to piszczy) - prosta naprawa. Co się tyczy uziemienia to jeśli nie masz instalacji 3 żyłowej to po prostu zrób mostek między przewodem ochronnym (nie świeci kontrolka), a bolcem.
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Czasami pomaga zmiana częstotliwości odświeżania ekaranu.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
a ja mam pytanie do zulu ...ja mam także mam podłączonego kompa do gniazdka bez bolca, ale obudowę podłączyłem (uziemiłem) kabelkiem do kaloryfera. Czy to prawidłowo?
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 26.09.2004 o godz. 15:13 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
No prawde mowiac to malo mam doczynienia z pradem, wiec chyba zrezygnuje z mostkowania kabli w gniazdku... Ale dzieki chlopaki za pomoc.
A tak wogole to co daje uziemienie obudowy do kaloryfera? Ostatnio zmieniany przez rosol : 26.09.2004 o godz. 15:44 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
To samo co do doniczki z kwiatkiem
. Chociaż po zastanowieniu - to może być gorzej. Nie rób takich rzeczy. Jeśli chodzi o uziemianie to sposób jaki Ci podaliśmy w tej sytuacji jest najlepszy
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
niestety sposób zaproponowany przez Macieja mimo iż tworzy coś podobnego do uziemienia nie jest nim faktycznie (jest znaczna różnica pomiędzy zerem lini zasilającej a zerem ochronnym ( uziemieniem) i w specyficznych wypadkach może się na nim (dorabianym w gniazdu zerze) pojawić napięcie ( i zwykle zresztą jest
) i buda będzie kopać i to wcale dobrze ( znacie "patent" na 7V (+5V i +12V daje 7V) z molexa? tu jest tak samo )
|
|
|
|
#8 |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Heh, ja swego czasu miałem komputer niedaleko grzejnika. Gdy jedną reką dotykałem odudowy a drugą grzejnika to kopało
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz __________________________________________________ _______________ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Z braku laku może być to jedyne (najprostsze) rozwiązanie np. - nie wiem czy wszystkie, ale część zasilaczy awaryjnych nie ruszy jeśli nie "poczuje zera". Wtedy ten sposób jak znalazł, a co do kopania to bez przesady w normalnych warunkach buda nie będzie kopać. Chyba, że zastosuje się sposób Eliasza
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Cytat:
8 ) Co prawda to nie jest takie 110V jak w Stanach bo by się zaświeciło tylko o małym natężeniu prądu. Napiecie to przedostaje się przez filtry w zasilaczu (kondenatory itp)
|
|
|
|
|
#11 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
To jak w końcu najprościej i bezpiecznie uziemić PC??
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Ja tam zmostkowałem w gniazdku przewód masy z bolcem uziemienia i nic mnie nie kopie
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#14 |
|
jav-or-not
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
ja też jak na razie nie mam problemu z F700P (odpukać)
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Mam lg f700p i jestem zadowolony, zero zakłóceń, nic nie buczy ładnie świeci...
|
|
|
|
![]() |
|
|