Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.03.2004, 01:04   #1
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Exclamation PKP dalo dupy!

Kurde, PKP, Podrozuj, ****a, Pociagiem. Wracam z Pragi. Jedzie sobie expres Silesia w Pragi do Petrovic (stacja graniczna po stronie Czech), ma 8 wagonow plus dwa do Warszawy. W Petrovicach spotyka expres
Chopin z Wiednia do Petrovic, ktory ma 7 wagonow plus trzy do Warszawy.
W Petrovicach z tych dwoch kleca 5-wagonowy pospieszny Chopin, jedzie to to dalej przez kraj pusty i ciemny. O 5 rano nastepuje nagle hamowanie, po czym cisza i ... okazuje sie ze w wagonach z Pragi ukryl sie duch Franza Kafki.
Zepsula sie bowiem lokomotywa (EP09-038). Zdarzaja sie takie rzeczy.
Stoimy na torze CMK na malej stacji Wloszczowa-Polnocna, gdzie od kilku juz lat nie ma zadnych pociagow osobowych, zreszta w ogole jezdzily
tam tylko 2 na dobe, a tak pozatem tylko pospieszne i expresy. A wiec
tak: 5:15 przychodzi maszynista i mowi kierownikowi pociagu ze naprawa jest niemozliwa. 5:20 kierownik pociagu wychodzi do posterunku
przy zwrotnicy, wyciaga stamtad zaspanego faceta i deliberuja, po czym
przez radiotelefon lacza sie z Idzikowicami - stacja 60 km dalej, zeby przyslali lokomotywe zastepcza. Czekamy. 6:40 lokomotywy dalej nie ma, kierownik pociagu znowu gada przez radio z Idzikowicami. Dowiaduje sie ze wyslali lokomotywe zastepcza ale w drodze sie popsula, innej nie maja. W tej sytuacji
trzeba decyzji kogos na szczeblu Centralnej DOKP w Warszawie, ale jest sobota, a tam przyjda do pracy dopiero w poniedzialek. Idzikowice
moga pomoc jesli naprawia lokomotywe, telefonowali do mechanika ktory ma
dyzur ale jest w domu pod telefonem, mechanik jak przyjdzie do pracy, zobaczy co sie da zrobic i wtedy sie okaze. Kierownik pociagu idzie do
posterunku przy zwrotnicy. Tam obgaduje zeby zapalili czerwone swiatlo
dla nadjezdzajacego ekspresu "Lajkonik" (Krakow-Gdynia). Kiedy expres staje, nasz kierownik pociagu wsiada do niego i jedzie do Idzikowic
zrobic tam awanture. Najwyrazniej skutecznie, bo w wyniku jego
interwencji wezwano lokomotywe z Grodziska (120 km od Wloszczowy) - o godzinie 9:30 przyjechal stary grat ET-22 z 1978 roku. Podczepiono nas i
oszalamiajaca predkoscia 80 km/h zaciagnieto nas do Warszawy gdzie
dotarlismy z 300-minutowym opoznieniem.
Wszystko sie psuje, na rozdzielni Wloszczowa-Polnoc siedzi przez noc
jeden ciec, lacznosc ze swiatem ma za pomoca jednego radiotelefonu ktory zawsze moze sie popsuc, ciec moze zachorowac, upic sie, moga na niego
napasc bandyci lub... terrorysci. Jezeli on jest sam, jest wladny
przestawiac zwrotnice i zapalac czerwone swiatlo, to zaden problem go sterroryzowac, kazac mu przelozyc zwrotnice na lewy tor i zapalic zielone.

Do dupy jest ten nasz kraj, ale to nasza - Polakow wina zesmy go tak urzadzili.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.03.2004, 01:12   #2
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale dojechales, wiec sie ciesz
Ja mieszkam w Gdansku i przynajmniej raz na 2 miesiace jade busem ktory sie w srodku miasta rozkraczy... i zabilet nie ma kto oddac

Apstrachujac od srodkow lokomocji...
Czy Ty zawsze musisz wpedzac ludzi w takie przygnebienie, dasz kiedys jakiegos optymistycznego newsa ??
Stary 10.03.2004, 01:20   #3
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
heh mój znajomy pracuje w Idzikowicach Wiecie że tam stało TGV (czy jak to sie pisze) i Pendolino. Była przymiarka do zakupu ale co z tego wyszło to nie wiem...

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2004, 07:40   #4
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Data rejestracji: 06.09.2002
misz_masz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ormianin czy Ty aby nie minałeś się z powoałaniem. Całkeim fajnie się to czyta, chyba powinienes pisać książki przygodowo-fantastyczne.
misz_masz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2004, 08:06   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pieknie K***a Pieknie ale to zdaje sie normalne - ile to juz razy stalem na stacji "Pole, barany wsiadaja" to sie nawet liczyc nie chce... a to lokomotywa sie ****. a to druty pomarzly tak ze sie zerwaly (w oszalamiajacej temperaturze np -5), a to spadlo 2cm sniegu (no bo kto by pomyslal ze w srodku stycznie snieg moze spasc!) i wsio stoi (i pkp, i mzk, i pks...)
Pieknie K***a Pieknie
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2004, 08:41   #6
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
albo intercity stojące w lipcu (temp 35 stopni w cieniu) na środku pola w pełnym słońcu, bo akurat lokomotywa sie spociła
nie wspomnę o wspaniałym zapachu spalenizny...

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2004, 08:44   #7
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
Ale dojechales, wiec sie ciesz
Ja mieszkam w Gdansku i przynajmniej raz na 2 miesiace jade busem ktory sie w srodku miasta rozkraczy... i zabilet nie ma kto oddac

Czy Ty zawsze musisz wpedzac ludzi w takie przygnebienie, dasz kiedys jakiegos optymistycznego newsa ??
he he, ormianin powinien dostać moratorium na swoje optymistyczne posty
chyba kolega ma doła ostatnimi czasy.
nie dziwię mu się, wszak już prawie połowa marca, a tu ciągle śnieg za oknem

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2004, 09:38   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock

Moze i brzmi to przygnebiajaco, ale mi akurat "przyjemnie" (w sensie, ze bylo to ciekawe) sie to czytalo. Jestem swiadom rzeczywistosci, w ktorej zyjemy i nie widze powodu, aby udawac, ze jest lepiej. Fakt, ze czasami moze to przygnebic, ale coz - to jest nasza rzeczywistosc i nie uciekniemy od niej. Lepiej nauczyc sie poki co z nia zyc, a wlasciwie w niej.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2004, 09:59   #9
eloise
Dobry Człowiek

Data rejestracji: 30.07.2002
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
cóż PKP ma sporo wad, ja codziennie pokonuję 44 km z domu do pracy pociągiem, czasami coś się popsuje i muszę jeść zimny obiad albo gęsto tłumaczyć się współpracownikom

pomimo tego jestem zadowolony z takiej formy podróży, jako porównanie przytoczę jazdę busem, brrrrr, do dziś mam ciarki, kierowcy busów to nieodpowiedzialni ludzie, w busie mającym 12 miejsc siedzących podróżuje 30 osób (zbici w kupę na maxa), ja stoję jako pierwszy pasażer przy kierowcy trzymając się tylko poręczy, kierowca ***** pedał w podłogę i 115 km/h, boję się pomyśleć co by się stało w razie gwałtownego hamowania...

reasumując - wsiadając do pociągu jestem wręcz w 7 niebie... mam dużo wolnej przestrzeni, jest cieplutko, jakaś toaleta jest
Stary 10.03.2004, 22:55   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
O! Jakas pozytywna wypowiedz! A o takie naprawde ostatnio trudno. Czyzby jakis optymista (gatunek w Polsce naprawde na wymarciu ?

Stary 11.03.2004, 12:26   #11
Clackier
Stary wypalacz

Data rejestracji: 02.11.2003
Clackier zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
Zepsula sie bowiem lokomotywa (EP09-038). Zdarzaja sie takie rzeczy.
Te lokomotywy sa niezwykle awaryjne. PKP posiada bodajze 47 sztuk. Od poczatku produkcji kazda byla inna, wprowadzali nowe technologie, ktore w praktyce okazywaly sie felerne. Dzisiaj wsztystkie sie przerabia na wzor dwoch ostatnich.

Cytat:
Napisany przez Ormianin
o godzinie 9:30 przyjechal stary grat ET-22 z 1978 roku. Podczepiono nas i
oszalamiajaca predkoscia 80 km/h zaciagnieto nas do Warszawy gdzie
dotarlismy z 300-minutowym opoznieniem.
Te lokomotywy uzywane sa glownie w ruchu towarowym(70 - 80 km/h max), czasami prowadza pospiechy i osobowki (te ktore jeszcze moga wyciagnac 120).
PKP nie ma wystarczajacej ilosci lokomotyw w pelni sprawnych na wypadek awarii, dlatego przyslali wolniejsza do towarowych. Czesto tak sie dzieje.

O paradoksach na PKP mozna dyskutowac bez konca.

Moj ojciec kiedys stwierdzil: "Zostana tory i dyrektory"

pozdrawiam kolejarz
Stary 11.03.2004, 15:00   #12
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez eloise
cóż PKP ma sporo wad, ja codziennie pokonuję 44 km z domu do pracy pociągiem, czasami coś się popsuje i muszę jeść zimny obiad albo gęsto tłumaczyć się współpracownikom

pomimo tego jestem zadowolony z takiej formy podróży, jako porównanie przytoczę jazdę busem, brrrrr, do dziś mam ciarki, kierowcy busów to nieodpowiedzialni ludzie, w busie mającym 12 miejsc siedzących podróżuje 30 osób (zbici w kupę na maxa), ja stoję jako pierwszy pasażer przy kierowcy trzymając się tylko poręczy, kierowca ***** pedał w podłogę i 115 km/h, boję się pomyśleć co by się stało w razie gwałtownego hamowania...

reasumując - wsiadając do pociągu jestem wręcz w 7 niebie... mam dużo wolnej przestrzeni, jest cieplutko, jakaś toaleta jest
Ci kierowcy mają nad sobą innych "kierowców" Nasze busy są tak napchane, że już mnie nieraz w......iało. Bo mnie niezabrał. Albo na niektórych przystankach się niezatrzymują. Prywatyzacja, konkurencja... jedyny zysk to cena. MPK 2 zł, PKS 1,5 zł BUS 1zł.

Fajne pociagi masz usiebie. Szczególnie toaleta. Bez zarazków? No tak przy obecnych niskich temperaturach i przeciągu w WC to nawet mały zamienia się w sopelek/stalaktyt lub znika
Stary 11.03.2004, 16:39   #13
eloise
Dobry Człowiek

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
O! Jakas pozytywna wypowiedz! A o takie naprawde ostatnio trudno. Czyzby jakis optymista (gatunek w Polsce naprawde na wymarciu ?
jestem szczęśliwym człowiekiem - jakiś czas temu uświadomiłem to sobie
Stary 11.03.2004, 16:42   #14
eloise
Dobry Człowiek

Cytat:
Napisany przez Grzegorz75
Fajne pociagi masz usiebie. Szczególnie toaleta. Bez zarazków? No tak przy obecnych niskich temperaturach i przeciągu w WC to nawet mały zamienia się w sopelek/stalaktyt lub znika
tak, fajne - wagony piętrowe tzw. bonanza, wyprodukowane coś kolo 1960 r., ogrzewanie działa - są dwie możliwości: włączone daje temp. 35 *C lub wyłączone, co daje temp. otoczenia, toaleta jest - jak najbardziej, pomalowana i połamana przez super Polaków (*****i i twardzieli, co im się nudzi jazda) ale mam gdzie zrobić siusiu, nie muszę nadwyrężać pęchęrza
Stary 11.03.2004, 16:54   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez eloise
jestem szczęśliwym człowiekiem - jakiś czas temu uświadomiłem to sobie
To gratuluje

Chcialbym tez tak powiedziec, ale mi jeszcze jednej rzeczy brakuje do szczescia. Kiedy w koncu uda mi sie ja osiagnac, to bede super szczesliwy

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: