Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.03.2004, 18:20   #16
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jesli nie chcesz gadac za dlugo to mysle ze taryfa Moja 25 w Erze powinna styknac
w ramach promocji (chyba jeszcze jest taka) bedziesz mogl skorzystac z tanszego abonamentu, to jest jakies 18zl/miesiac, chyba przez rok, nastepny juz normalnie, w tym 25min lub 100 smsow (4 smsy = 1 min.)
a telefon, za zlotowke masz Nokie3510i
dolicz sobie na start jeszcze aktywacje jesli nie masz numeru w Erze
no ale mozesz kombinowac, skoluj jakas karte z TakTaka (allegro czy inne aukcje, moze znajomi ktorym taka karta jest juz zbedna), a wtedy zapominasz o aktywacji, przenosisz numerek do uslugi abonamentowej za 30zl

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych

Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 08.03.2004 o godz. 22:30
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.03.2004, 18:25   #17
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja tam polecam Idee. Za złotówkę masz Nokie 3510i lub Siemensa C60
Stary 08.03.2004, 18:36   #18
paja
niezwykły

Data rejestracji: 07.02.2003
paja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja powiem jedno używam PLUSA i nie mam żadnych zastrzeżeń wszędzie się płaci a różnic cenowych nie ma wszystkie firmy trzymają się dobrze co oznacza że żadna z nich nie góruje (promocjami) nad innymi czyli wszędzie jest cenowo tak sam0! A jak wiadomo konkurencja jest najlepsza dla konsumenta!
Stary 08.03.2004, 21:44   #19
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Uzywam N3510i w Idea MIX (abonament ersja tansza) i jestem zadowolony...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2004, 22:23   #20
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moja 25 w Erze.
Naprawde dobra jakosc uslug!
SonyEricsson T610 to dobra rzecz - bdb i ciekawy telefonik.
Ale jak nie zamierzasz sie bawic i cieszyc kolorowym wyswietlaczem to wez np. Siemensa Me45, omijaj SL45, mozesz wziac 3510i. Nie wiem co tam jeszcze jest
Stary 08.03.2004, 23:10   #21
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez sayan
ehh nie dawno był taki temat .. nad wyższością jedenj nad drugą , a raczej kłótnia ..
.
to zalezy ile masz zamiar wydawac na rozmowy, czy ma to byc pre paid czy abonament... hmm jaki aparat oczekujesz, za jaką kwote, mniej wiecej jakich rachunków oczekujesz...

najlepiej sam przeszukaj oferty naszych trzech (a może i czterech nie dlugo) operatorów i polegaj na sobie bo kazdy chwali swoje

sam uzywam IDEA MIX w abonamencie 19.99zł - ze wzgledu na niską kwote.
a moge polecic oferte ERA MOJA 40 ... no ale co ja tu pisze.. najwazniejsze ile zamierzasz dzwonic, wysyłac itp

pzdr sayan_ssj
Akurat z koniecznosci sam przymierzam sie do podpisania umowy z ktoryms operatorem, wiec jestem w miare na biezaco ze wszystkimi ofertami (no moze tylko Plusa znam troche gorzej), wiec odniose sie do kilku wypowiedzi.

W powyzszej chcialbym tylko poprawic, ze 19.99 to cena netto, a brutto wychodzi okolo 24 - 25 zlotych. To jest pewna roznica.

Natomiast zgadzam sie, ze warta uwagi jest ERA MOJA 40. Sam prawdopodobnie zdecyduje sie na ta opcje.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2004, 23:12   #22
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air23
W takim razie polecam telefon na kartę. Obojętnie w jakiej sieci. Telefon można kupić używany lub nowy w jakimś sklepie. Wydatek większy ale coś za coś. Jeżeli kupisz opcję z abonamentem to oczywiście minuty nie wykorzystane przejdą na następny okres rozliczeniowy ale i tak musisz płacić co miesiąc. Zaleta telefonów na kartę jest taka że raz na pół roku możesz kupić kartę, a ceny rozmów i sms'ów już i tak są bardzo zbliżone do cen abonamentowych. W załączeniu cennik na pre paid w erze.
Tak, ale zeby kupowac karte tylko co pol roku to trzeba na nia wydac 150 zlotych. Te tansze, np. za 25 zlotych przedluzaja mozliwosc wykonywania polaczen na krotszy okres czasu. Na przyklad IDEA POP za 25 przedluza to jedynie na miesiac. Potem trzeba kupowac ja znowu, a ewentualne niewykorzystane pieniadze przepadaja. Dlatego telefon na karte wcale nie jest taki atrakcyjny. I tak placi sie pewnego rodzaju abonament, a nie ma sie za to wlasciwie nic - ani zadnego telefonu, ani darmowych minut, ani zadnych znizek.

Stary 08.03.2004, 23:13   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez przemo_one
ja tam czekam na tego nowego ciekawe co wymysli a co do operatorow to ja jestem (bylem) w idei i pop i abonament i to drugie lepsze i bylo tanio a plusa to odradzam bo nie wiem jak teraz ale kiedys za "identyfikacje numeru" czyli wyswietlanie ci sie tego kto dzwoni czyli za to co wszedzie indziej jest za darmo chcieli co miesiac do abonamentu 7zl!! teraz nie wiem jak tam jest ja tam plusa nie dotykam , a z ery to teraz mam taktaka i nie jest tak zle
W tej sprawie nic sie nie zmienilo, no moze jest to teraz troche tansze. Z tego, co wiem, to kosztuje to troche ponad 5 zlotych. To, oraz fakt, ze w Plusie mam stosunkowo niewielu znajomych, dyskwalifikuje dla mnie tego operatora.

Stary 08.03.2004, 23:16   #24
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Y@nkee_PL
jesli nie chcesz gadac za dlugo to mysle ze taryfa Moja 25 w Erze powinna styknac
w ramach promocji (chyba jeszcze jest taka) bedziesz mogl skorzystac z tanszego abonamentu, to jest jakies 18zl/miesiac, chyba przez rok, nastepny juz normalnie, w tym 25min lub 100 smsow (4 smsy = 1 min.)
a telefon, za zlotowke masz Nokie3510i
dolicz sobie na start jeszcze aktywacje jesli nie masz numeru w Erze
no ale mozesz kombinowac, skoluj jakas karte z TakTaka (allegro czy inne aukcje, moze znajomi ktorym taka karta jest juz zbedna), a wtedy zapominasz o aktywacji, przenosisz numerek do uslugi abonamentowej za 30zl
18 zlotych tak, ale tylko przez 6 miesiecy. Przeliczylem sobie to wszystko i o wiele bardziej wedlug mnie oplaca sie ERA MOJA 40. Tam rowniez jest promocja i abonament wynosi 25 zlotych, ale przez 9 miesiecy.

Nokia za zlotowke rowniez jest, ale osobiscie ten model KOMPLETNIE mi sie nie podoba

Juz wole Siemensa i przymierzam sie do M55 albo C62. Musze tylko jeszcze troche o nich poczytac.

Stary 08.03.2004, 23:28   #25
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Plus od kilku lat, ale nie wiem jakie są teraz promocje
Ale ja sobie za dużą taryfke wziąłem roczek temu (za drogą )

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2004, 08:34   #26
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Tak, ale zeby kupowac karte tylko co pol roku to trzeba na nia wydac 150 zlotych. Te tansze, np. za 25 zlotych przedluzaja mozliwosc wykonywania polaczen na krotszy okres czasu. Na przyklad IDEA POP za 25 przedluza to jedynie na miesiac. Potem trzeba kupowac ja znowu, a ewentualne niewykorzystane pieniadze przepadaja. Dlatego telefon na karte wcale nie jest taki atrakcyjny. I tak placi sie pewnego rodzaju abonament, a nie ma sie za to wlasciwie nic - ani zadnego telefonu, ani darmowych minut, ani zadnych znizek.
owszem, treba co pol roku wywalic wieksza kaze (w simplusie wystarczy 100 pln, jak wywalisz 150 to dostajesz 30 gratis)
niewykorzystane zlotowki NIE PRZEPADAJA! nabijasz nowa karta, wsio sie sumuje (nawet jesli nabijesz po koncu waznosci)
placisz "abonament" i nie dostjesz nic? przecierz wsio co wydasz wraca do Ciebie w postaci sianka na rozmowy, podobnie jest w idea mix, ale tam niewykorzystane zlotowki faktycznie przepadaja
co do cen - telefon faktycznie jest drozszy (brak umowy i nizsze koszty uzytkowania wg mnie to rekompansuja z nawiazka)
ceny rozmow - drozszy jest tylko szczyt (mam taryfe multi w simplusie, team tez niezle wypada, mono to porazka), poza szczytem gadam TANIEJ niz w abonamentach "ekonomicznych", a w nocy/weekend to juz wogule smieszna koszty
dadaj do tego tansze simki i rozmowy do wybranych numerow plusa/stacjonarnych, co chwile wchodzaca promocja (w stylu 10 pln doladowania za Twoje doladowania, 10 pln na urodziny, simki po 5 gr, taryfikacja co 1 sec po pierwszej minucie itp, nie pamietam wiecej bo raczej mnie to nie interesuje - nawet nie wiem kiedy takie rzeczy sie zaczynaja, a kiedy koncza - wszysko i tak aktywowane jest automagicznie)

wg mnie osoby wydajace ponizej stuwy miesiecznie na tel moga zapomniec o abonamentach i brac tylko karte (imho simplus 8) )
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2004, 10:20   #27
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
owszem, treba co pol roku wywalic wieksza kaze (w simplusie wystarczy 100 pln, jak wywalisz 150 to dostajesz 30 gratis)
niewykorzystane zlotowki NIE PRZEPADAJA!
Nie wiem czy sie z Toba zgodzic, pare lat temu siedzialem w Erze na Tak Taku... co pol roku musialem wydac ponad 100 zl chyba aby utrzymac numer i konto, faktem ze telefon sluzyl mi glownie w naglych potrzebach i do odbierania/wysylania sms, to wtedy opcja ta byla atrakcyjna, bo abonamenty byly stosunkowo drogie... dzis sie zmienilo... od Simplusa wydaje mi sie atrakcyjniejszy Tak Tak, a od Tak Taka, Idea Pop... jesi mialbym brac telefon na karte to tylko Idea Pop...

osobiscie w polowie tego miesiaca konczy mi sie umowa z Idea i mam taki problem jak Andrzej, (kiedys postawilem podobny topic) - zastanawiam sie czy pozostac w Idei i co mi oni zaoferuja w ramach przedluzenia umowy, czy tez przejsc do innego operatora, jakos dzis nie ma specjalnych promocji... kiedys pamietam byly darmowe rozmowy, itp. dzis nic takiego, a telefony za 1 zl to sa telefony z poprzedniej generacji i trudno sie na nie decydowac,...

Przestudiowalem trzech operatorow i Idea Mix wydaje mi sie najrozsadniejsza wg moich potrzeb... dzwonie nie czesto, to do mnie zazwyczaj dzwoni telefon, odbieram sms i wypuszczam, po co mi wchodzic w wysoki abonament
Stary 09.03.2004, 11:36   #28
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ormianin - a w ktorym miejscu sie ze mna nie zgodziles? zacytowales fragment do ktorego nie odnosi sie zaden fragment Twojej wypowiedzi
imho simplus wypada najtaniej, jak komus wychodzi inaczej to sie nie kluce
co do ideamix - tam wsio przepada czego nie wygadasz, a POZA SZCZYTEM (w szczycie jestem w pracy i kozystam z tel sluzbowego w sluzbowych sprawach, szcyt trwa do 17, a ja kolo 16:15 dopiero w domu jestem, zjem obiad i juz mam poza szczytem ) mam TANSZE rozmowy niz w idea mix czy dowolnym innym abonamencie z grupy najtanszych u wszystkich operatorow
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2004, 12:34   #29
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
Ormianin - a w ktorym miejscu sie ze mna nie zgodziles? zacytowales fragment do ktorego nie odnosi sie zaden fragment Twojej wypowiedzi
imho simplus wypada najtaniej, jak komus wychodzi inaczej to sie nie kluce
co do ideamix - tam wsio przepada czego nie wygadasz, a POZA SZCZYTEM (w szczycie jestem w pracy i kozystam z tel sluzbowego w sluzbowych sprawach, szcyt trwa do 17, a ja kolo 16:15 dopiero w domu jestem, zjem obiad i juz mam poza szczytem ) mam TANSZE rozmowy niz w idea mix czy dowolnym innym abonamencie z grupy najtanszych u wszystkich operatorow
Nie zrozumielismy sie... spoko
Mi chodzilo o poruszenie problemu kwestii porowanania abonamentu z karta... i uwazam ze ciezko jest to poruszac... kazdy ma swoj wymiar wizji... pomijam telefony sluzbowe bo ja z nich korzystam... ale mi bardzej chodzi o sfere telefonu osobistego... w moim przypadku majac juz abonament w Idei rozpatruje czy warto dalej w niej pozostac pod tym samym numerem (zmiana numeru bedzie dla mnie pewnym klopotem) i jakie oni moga mi zaoferowac warunki... poza tym przejscie na karte moge zrobic, ale moj telefon mam juz troche latek i bateria jest tez slaba,... kupno nowego telefonu nie wchodzi w gre, bo mam inne powazniejsze wydatki... wchodzac w abonament dostaje telefon za 1 zl, lepsze to od kupowania nowej bateri do starego telefonu... wybor jest wiec nie jest latwy zbytnio
Stary 09.03.2004, 19:33   #30
.::piotrek::.
Na emeryturze

Avatar użytkownika .::piotrek::.

Data rejestracji: 27.02.2004
.::piotrek::. zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam nokie w idei i jestem zadowolony, bo mialem ere ale u mnie w chacie byl slaby sygnal, a z idea jest dobrze.
.::piotrek::. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: