Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.09.2004, 16:43   #16
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak dobrze ze sie z tym operatorem (nie mylic ze wspaniala przegladarka ktora w tym nie maczala palcow) juz niedawno rozstalem
a niech mnie w d**e pocaluja
ich obsluge klienta oceniam ponizej krytyki jesli za mna nie placza, to tylko dlatego ze nie wiedza jaki im teraz PR robie i o tym ze z odejsciem mojego numeru wiaza sie 4 kolejne (rodzina)
tak to jest jak siec nie dba o klienta tylko go zlewa - do piachu z PLUSem

a platny BOK to juz szczyt wszystkiego
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.09.2004, 16:47   #17
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
lizusy chcą się przypodobać wynikami sieci Vodafone
szczerze - chciałbym, żeby mi takie coś przysłali - byłbym jakieś 500 zeta do przodu lekko licząc...
wziąłbym sobie wypasiony telefonik

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2004, 19:08   #18
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
oplaty za zablokowanie telefonu
Ale, żeby ta usługa była płatna?? Przegięcie.
O płatnym BOKu słyszałem już dawno.

Sprawdz lepiej starą umowę i czy na niej pisze, że masz BOK za free i takie tam.
Stary 02.09.2004, 19:57   #19
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
dostałem pisemko, w którym pisze, że połączenia z konsultantem Działu Obsługi Klienta i Windykacji Należności są płatne - 95 gr z vat
no i kilka innych opłat:
- 20 zł za blokadę połączeń wychodzących z tytułu przekroczenia terminu płatności rachunku telefonicznego
- 40 zł za zawieszenie wszelkich usług z tytułu przekroczonego terminu płatności

zmiany wchodzą 15 października 2004r

czyli co?
mogę powiedzieć im: spadajcie na drzewo - mam was gdzieś i rozwiązać umowę?

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2004, 22:07   #20
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Wiecie co, coś mi tu nie gra. Operator zmienia warunki umowy, czyli innymi słowy łąmie te zawarte w poprzedniej, na którą się zgodził i to ja mam wysyłać mu pismo, że w takim razie wypowiadam umowę? A guzik! Oni mogą przysłać mi propozycję podpisania aneksu do umowy, a ja ewentualnie mogę się na to zgodzić. Jeśli nie, to mija normalny okres wypowiedzenia i nasza umowa przestaje obowiązywać. Oczywiście z ich winy i możnaby prawdopodobnie dochodzić z tego tytułu jakiś roszczeń, ale to już inna sprawa. W każdym razie ja bym to olał, jeśli warunki mi nie odpowiadają i przestał płacić rachunki.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2004, 22:43   #21
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
andrzejj9 - niewatpliwie masz racje, tylko ze ja juz raz chcialem podac plusa do sadu poszedlem po pomoc/rade do Federacji Konsumentow i ... szczerze mi to odradzono - Polkomtel ponoc ma bardzo prosty sposob na podobne pomysly - Ty go pozywasz o kilkaset pln (w moim przypadku sprzedany wadliwy telefon - bynajmniej nie w promocji, w tym przypadku obciazenie prze nich kara umownaza zerwanie umowy), a oni:
1. nie zgadzaja sie na podzial kosztow (Ty pozywasz, wiec Ty ponosisz wszystkie koszty procesu, dopiero po wygraniu sprawy sad moze obciazyc kosztami przegranego i tak zwykle robi)
2. zada opinii bieglego - Ty jako pozywajacy ponosz koszty zastepstwa procesowego - przewarznie okolo 2000 pln
3. powtarza akcje z punku nr kilka razy...
juz jestes w plery na uhuu kasy... a pozywales ich o np 700pln
i w ten sposob doprowadzaja do umozenia sprawy z powody wycofania wniosku przez pozywajacego... duze firmy konta maluczki czlowieczek - moga sobie niestety na to pozwolic

ja sie nie zdecydowalem na proces - odszedlem z sieci, koma sprzedalem (za 20% ceny jak za niego zaplacilem) ... to samo zrobila moja rodzinka i juz jestem w taktaku
Stary 02.09.2004, 23:08   #22
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
andrzejj9 - niewatpliwie masz racje, tylko ze ja juz raz chcialem podac plusa do sadu poszedlem po pomoc/rade do Federacji Konsumentow i ... szczerze mi to odradzono - Polkomtel ponoc ma bardzo prosty sposob na podobne pomysly - Ty go pozywasz o kilkaset pln (w moim przypadku sprzedany wadliwy telefon - bynajmniej nie w promocji, w tym przypadku obciazenie prze nich kara umownaza zerwanie umowy), a oni:
1. nie zgadzaja sie na podzial kosztow (Ty pozywasz, wiec Ty ponosisz wszystkie koszty procesu, dopiero po wygraniu sprawy sad moze obciazyc kosztami przegranego i tak zwykle robi)
2. zada opinii bieglego - Ty jako pozywajacy ponosz koszty zastepstwa procesowego - przewarznie okolo 2000 pln
3. powtarza akcje z punku nr kilka razy...
juz jestes w plery na uhuu kasy... a pozywales ich o np 700pln
i w ten sposob doprowadzaja do umozenia sprawy z powody wycofania wniosku przez pozywajacego... duze firmy konta maluczki czlowieczek - moga sobie niestety na to pozwolic

ja sie nie zdecydowalem na proces - odszedlem z sieci, koma sprzedalem (za 20% ceny jak za niego zaplacilem) ... to samo zrobila moja rodzinka i juz jestem w taktaku
I bardzo dobrze zrobiłeś. A jeśli chodzi o pozywanie do sądu to też bym tego teraz nie próbował robić. Szkoda mojego czasu, a i niewątpliwie, jak piszesz, również pieniędzy. Ale kiedyś w przyszłości, jeśli będę miał wystarczająco sapozaparcia i również odpowiednie środki finansowe, to przeznaczę trochę czasu, żeby tego typu gigantom udowodnić, że "mały szary człowieczek" również może...

Stary 02.09.2004, 23:09   #23
javor
jav-or-not

Data rejestracji: 30.12.2003
javor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiecie co? Ja ostatnio zauważyłem, że chyba wszyscy operatorzy chcą zniechęcić swoich klientów mających telefony na abonament... paranoja (wystarczy popatrzeć na ich obecne oferty)
Stary 02.09.2004, 23:31   #24
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez javor
Wiecie co? Ja ostatnio zauważyłem, że chyba wszyscy operatorzy chcą zniechęcić swoich klientów mających telefony na abonament... paranoja (wystarczy popatrzeć na ich obecne oferty)
O, ja to zauważyłem już dawno i nie raz o tym na forum pisałem. Trudno to naprawdę zrozumieć, ale wydaje mi się, że powoli operatorzy zaczynają dostrzegać swój błąd...

Stary 02.09.2004, 23:32   #25
nimal
Author
Zlotowicz

jaki blad? mnie to cieszy
Stary 02.09.2004, 23:37   #26
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez nimal
jaki blad? mnie to cieszy
Czemu?

Ja na przykład chętnie podpisałbym umowę, ale po prostu nie ma z kim...

Teraz właśnie na stronie Ery przeczytałem warunki najnowszej promocji urodzinowej, na którą czekałem. Muszę przyznać, że nie są nawet najgorsze, ale czemu do cholery nie ma tam możliwości wzięcia telefonu Siemens CX65 Podpisałbym umowę nawet jutro gdyby był on dostępny, a tak pozostaje mi czekać na kolejny krok IDEI, który ma nastąpić podobno już niedługo. Ehhh.....

http://www.era.pl/index.php/id=u_reg...0/section=indy

Stary 02.09.2004, 23:46   #27
nimal
Author
Zlotowicz

ten telefon o ktory zadarlem z plusem to wlasnie byl siemens biorac pod uwage ze mieli go 12 albo 13 razy w serwisie ... nigdy wiecej tego gowna
pare dni temu znajomy oddal konkretnie CX65 do serwisu bo nie wyswietlal mu CB INFO - oddali z adnotacja ze aparat byl sprawny... ale zupdatowali soft i teraz cd sie wywietla... jesli wg nich to nie jest naprawa to a taka ocena serwisu niesie za soba konkretne konotacje prawne - nie przedluzaja Ci gwarancji
tak normalna firma nie powinna postepowac... (zaraz pewnie epol bedzie bronil siemensa... )

a czemu mnie cieszy? bo za 350pln mozna w taktaku kupic swietny telefon (np mitsubishi m320 - jak na razie nie narzekam, odpukac zreszta to moj drugi mitsubishi i pierwszy tez byl zajefajny n swoje czasy)
akceptowalna cena imho - do tego mam nizszeceny rozmow niz w abonamentach, nikt nie zmusza do gadania za okreslona sume miesiecznie, moge odejsc w kazdej chwili jak bym sie wkurzyl na obsluge lub dorwal lepsza oferte dlatego wole prepaidy
Stary 03.09.2004, 10:08   #28
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
ten telefon o ktory zadarlem z plusem to wlasnie byl siemens biorac pod uwage ze mieli go 12 albo 13 razy w serwisie ... nigdy wiecej tego gowna
Hehe - jak ja lubię czytać takie teksty Miałem chwilkę samozwątpienia i zastanawiałem się nad kupnem Siemensa (trwało to jakieś 30 sekund ). Nokia Forever
Stary 03.09.2004, 11:23   #29
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Pagerus
Hehe - jak ja lubię czytać takie teksty Miałem chwilkę samozwątpienia i zastanawiałem się nad kupnem Siemensa (trwało to jakieś 30 sekund ). Nokia Forever
Czasy Nokii już minęły, a Siemensy są teraz, i to nie bez powodu, bardzo popularne. Zgadza się, że trafiają się z nimi jakieś problemy, ale nie więcej niż z innymi telefonami, a wszystkie można łatwo i szybko rozwiązać.

Nie żebym specjalnie namawiał do telefonów tego producenta, ale.... Chociaż nie, własnie tak - namawiam do Siemensów!

Stary 03.09.2004, 11:28   #30
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Czasy Nokii już minęły, a Siemensy są teraz, i to nie bez powodu, bardzo popularne. Zgadza się, że trafiają się z nimi jakieś problemy, ale nie więcej niż z innymi telefonami, a wszystkie można łatwo i szybko rozwiązać.

Nie żebym specjalnie namawiał do telefonów tego producenta, ale.... Chociaż nie, własnie tak - namawiam do Siemensów!
Hehe - dla kogo minęły dla tego minęły Dla mnie z pewnością nie - i mimo wszystko (choć raczej nie prędko - bo mam wiele pilniejszych wydatków) następny phone to też będzie Nokia

Twoje uprawnienia: