Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.09.2004, 16:06   #31
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam userów.
Co do telefonu to Nokie mam od początku i to różne, mimo jakichś tam niedoróbek (czasem i małych) są to dość dobre telefony. Osobiście bawiłem się wieloma różnych marek i za cholerę nie kumam menu w Siemens'ie nie wspominając już o Motoroli. No ale co kto lubi. Popularność Nokii sprawia, że można przerabiać soft lub wgrywać inny (np 6610 jest typu NHL4U i da się wgrać NHL4 od 72xx). Ci co mają Nokie wiedzą co można, a czego nie
Co do Plusa... jestem w nim 5 lat i kurcze zaczynają przesadzać... Płatny BOK i ograniczenia były zawsze tylko w Sim+ a nie w abonamencie. Teraz promuje się fony na kartę a Ci co maja abonament są bici w... poopę. Teraz takie kwiatki... też dostałem te pisemko z fakturą, ale to ma postać zawiadomienia bardziej niż aneksu (w zasadzie jest to aneks z opcją "nie dyskutuj, bo nie masz żadnych praw" ...). Chyba czas się rozejrzeć za inną opcją niż abonament. Póki co wykorzystuję punty 5Plus zamieniając na co się da (usługi), jak się one skończą to ja raczej wysiadam. Wysłałem do operatora parę pytań o legalność takiej akcji i wyraziłem swoją opinie, zobaczę co mi odpiszą
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.09.2004, 17:44   #32
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Monter
Osobiście bawiłem się wieloma różnych marek i za cholerę nie kumam menu w Siemens'ie nie wspominając już o Motoroli.
Właśnie menu w Siemensach w ogóle mi nie odpowiada... W Nokii jest proste i przejrzyste - a używanie telefonu to nie praca na systemie operacyjnym typu Windows
Stary 03.09.2004, 17:53   #33
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pare starych nokii przewinelo mis ie dawno temu przez lapki - i musze powiedziec ze glupszego menu niz tam to w zyciu nie widzialem (wtedy takze panasonik mogl sie z nimi scigac) - np: zeby w czasie rozmowy wejsc do ksiazki tel... trzeba bylo wcisnac C (w kazdym innym tel rozlacza o rozmowe), wygaszacz ekrany w ktoryms modelu byl z menu... dzwonki , budzik nie dzwoni, jesli tel wczesniej sie wylaczy z powodu rozladowania baterii (tez jedyna firma ktora tak ma - w innych jest na tyle napiecia zeby uruchomic budzik - choc do sieci sie oczywiscie juz nie zaloguje)...
na szczescie z biegiem lat poprawili wiekszosc bledow (z wyjatkiem ostatniego)
dlatego nokii nie lubie
siemens byl dobra firma - od czasu przejecia linii produkcyjnej komorek od boscha... lepiej nie mowic - wprowadzaja na rynek mnostwo swietnych pozornie telefonow z niedorobionym softem... niby wystarczy upgrade, ale nie zawsze tak to pieknie wyglada, pozatym nikt tam nie mial czasu na test softu?
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2004, 17:59   #34
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
czy dobrze widzę - na stronie vodafone po zaznaczeniu polski otwiera się strona... plus gsm

Ostatnio zmieniany przez woitas : 03.09.2004 o godz. 18:02
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2004, 18:30   #35
Pagerus

Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
budzik nie dzwoni, jesli tel wczesniej sie wylaczy z powodu rozladowania baterii (tez jedyna firma ktora tak ma - w innych jest na tyle napiecia zeby uruchomic budzik - choc do sieci sie oczywiscie juz nie zaloguje)...
na szczescie z biegiem lat poprawili wiekszosc bledow (z wyjatkiem ostatniego)
Hmmm... jakoś tego nie zauważyłem w swojej Nokii... czyli chyba jednak poprawili
Stary 03.09.2004, 18:37   #36
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ostatnio mialem pozyczona 3410 (w miedzyczasie sprzedania siemansa i kupienia mitsubishi - ten bug/cecha na pewno miala miejsce)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2004, 19:04   #37
Pagerus

Może trzeba mieć więcej szczęścia do modelu Nokii
Stary 03.09.2004, 19:05   #38
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Widze, że juz wszyscy wiedzą na forum, że jestem zwolennikiem fonów firmy Siemens. W końcu należy się do FanKlubu Siemensa (www.fks.pl)

Przynam, że ostatnio zdarzają się temu producentowi wpadki. Nie potrzebnie wydaje tyle fonów na raz. Wczesnie to pracował dlugi czas nad fonem i był on dopieszczony do końca.

nimal co do przedłużania gwaracji to ją przedłużają. Tak ja miałem i inni.
Nawet tobie się nie dziwie, że masz niechęć do Siemensow po wpadce z S40. A przejęcie linii Bosha to była jedna z większych wpadek. Tak samo jak wydanie ST55.

Co do Nokii to mam takie zdanie jak nimal. W tych fonach jest poronione menu, trzeba nastawiac zegar po wyłączeniu i nie działający budzik na zgasoznym fonie. W Siemensie gdy fon sie wyłaczony z powodu słabej baterii wystarczy go zaraz załączyć, a będzie chodził jeszcze długi czas.

Monter o "tunningach" Nokii też wiem. Troche ich już "potuningowałem" ludziom. Tak samo można zrobić cuda z Siemensem.

Chyba o niczym nie zapomniałem.
Stary 03.09.2004, 19:10   #39
Pagerus

W sumie nie mam ochoty się bawić w kolejną dyskusję wyższości Nokii nad Siemensem czy Siemensa nad Nokią. Ja po prostu lubię Nokię bo jestem do niej przyzwyczajony i nigdy się na niej nie zawiodłem... Może miałem szczęście i trafiłem na jakieś w miarę dobre modele...
Stary 03.09.2004, 19:16   #40
epol
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez Pagerus
W sumie nie mam ochoty się bawić w kolejną dyskusję wyższości Nokii nad Siemensem czy Siemensa nad Nokią.
Masz racje. To tak samo jak AMD vs Intel czy ATi vs nVidia.

Siemens rulez!!
Stary 03.09.2004, 20:26   #41
Pagerus

Cytat:
Napisany przez epol
Masz racje. To tak samo jak AMD vs Intel czy ATi vs nVidia.

Siemens rulez!!
Dokładnie - tak samo
Nokia uber alles
Stary 03.09.2004, 21:43   #42
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
Siemens rulez!!
Howgh!

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.09.2004, 11:09   #43
epol
Zlotowicz

A może założymy ankiete Kto ma/chciałby mieć/preferuje komorke jakiego producenta. Dalibysmy tylko Siemensa i Nokie oraz Innego producenta
Stary 04.09.2004, 17:27   #44
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
mój sagem my x5-2 jest świetny i nie zamieniłbym go na żadną nokię ani siemensa.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.09.2004, 17:36   #45
epol
Zlotowicz

woitas wydaje Ci się Ja mam dar przekonywania. O czym może świadczyć ilość Siemensów w mojej klasie

Twoje uprawnienia: