![]() |
CHIP 12/2003
Cytat:
ciekawe czy to pomoze :) Pozdro. |
Y@nkee_PL... a czy to dotyczy również katalogów !?
|
Cytat:
nie mozesz usunac pustego katalogu czy katalogu wlasnie z jakims AVIkiem? |
nie mogę ogólnie usunać pustego katalogu... po prostu tak jakby windows go używał... ponadto ktoś zamieścił taki plik INUSE i tym można usunać wszystko co tylko chcę i nie ważne czy winda używa tego pliku czy nie.... jednak dla mnie coś tu jest skoplikowanego.....
|
a co to za folder, bo jesli systemowy to faktycznie nie ma sie czego dziwic
przy windzie 2003 na C mam pusty katalog o nazwie wmpub i nie idzie go usunac bo niby jest uzywany :) |
no coś ty.... poco mi usuwać systemowe rzeczy... żeby mi się winda nie uruchomiła tylko zawisła po między piętrami !? hehehehe. Po prostu jakiś katalog na zupełnie innej patrycji.... dziwna sprawa...
|
sprubuj scandyska - moze Ci tego cusia wywali :)
|
wiesz NIMAL, chyba jedna rzecz się sprawdza... Chodzi mi o to, że człowiek zawsze wybiera różne drogi... często te trudniejsze.... często robi na okrętkę niż po prostu użyje normalnych, konwencjonalnych, prostych metod. A wiesz, że to mi nawet nie przyszło do głowy z tym scandiskiem !? :)
|
a jaka w ogole nazwe nosi ten nieusuwalny katalog ??? :)
|
jak mam takie problemy (z rzadka sie pojawiają) to zamykam eksplorator uruchamiam cmd i po problemie
|
WindowsXP ma jakąś opcję która powoduje że nie można usunąć poleceniem DELETE pliku który wcześniej używał MEDIA PLAYER.
Ja uwazam ze sprawcą jest explorer,ktory jest zajety tym procesem. Spróbuj tak:zamknij proces explorer.exe a nastepnie usun plik. Co ciekawe ze czekając ok godziny taki plik sam sie zwalnia.... A tu znalazłem inna porade ale nie sprawdzałem(zrob najpierw kopie rejestru): "Jeśli spodziewasz się, że problemy sprawia podgląd filmów, to można go wyłączyć - trzeba skasować klucz: HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shel lex\PropertyHandler " |
nie chciałem zaczynać nowego wątku, więc podpiąłem to tutaj.
znalazłem regfix, który likwiduje problem z usuwaniem uszkodzonych *.avi. autorem jest twórca divxfix'a. programik |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:34. |