Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.10.2003, 22:45   #16
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
KarolluZ napisa***322;(a)
mallow... nie chcę być nie miły czy jakoś tak, ale zastanawia mnie fakt, że skoro masz ponad 1000 odpowiedzi na posty to dlaczego piszesz o takich oczywistych rzeczach !? Przecież to dla mnie jest oczywiste, że używanego pliku nie usuniesz !?
To juz wiemy czym On sobie nabil te 1000 postów, jakimi odpowiedziamy

*zarcik, zero zlosliwosci

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.10.2003, 23:10   #17
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja naprawdę nie chcę być złośliwy... no ale to mnie bardzo zastanawia... mr_spock... no przecież było "WIELKIE ODLICZANIE" ... ja wolę dawać sensowne rady i z trudem zdobywać punkciki za jakąś sensowną pomoc
Stary 30.10.2003, 12:49   #18
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zauwazylem pewna zaleznosc... im wiecej masz punkcikow, tym bardziej rosnie szeroko rozumiany autorytet. Przeciez doswiadczenie czy fachowosc uzytkownika nie zalezy od tego ile postow napisal.
Stary 30.10.2003, 15:26   #19
Patrixs
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 20.12.2002
Patrixs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wy sobie gadu gadu a niektórzy nadal nie mogą usunąć avików.
Stary 30.10.2003, 15:41   #20
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Patrixs napisa***322;(a)
Wy sobie gadu gadu a niektórzy nadal nie mogą usunąć avików.
usun na twardo, dosem wiekszosc plikow da sie usunac

Start/Uruchom/wpisujesz "command"
przykladowo film masz na partycji F: w katalogu "folder" nazwa filmu matrix.avi
wpisujesz kolejno:

F:
cd folder
del matrix.avi

lub inna opcja:
del F://folder/matrix.avi
Stary 30.10.2003, 15:48   #21
Patrixs
Niezarejestrowany

Cytat:
Patrix napisa***322;(a)
usun na twardo, dosem wiekszosc plikow da sie usunac

Start/Uruchom/wpisujesz "command"
przykladowo film masz na partycji F: w katalogu "folder" nazwa filmu matrix.avi
wpisujesz kolejno:

F:
cd folder
del matrix.avi

lub inna opcja:
del F://folder/matrix.avi
Dobry pomysł, ale niestety
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-del.jpg  
Stary 30.10.2003, 16:05   #22
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
wiec tnij kolejno działające procesy w xp - dojdziesz ktory jest taki swinski. tylko nie wywalaj svchost.exe
jesli masz Nortona Utilities wywal ochrone plikow.

mogliby dodac przydatna opcje powiadamiania ktory gowniany plik cos uzywa, aby po jego wywaleniu mozna bylo np pmrzeniesc jakis plik.
Stary 30.10.2003, 16:12   #23
cinma
Samiec - twój wróg!

Data rejestracji: 21.06.2003
cinma zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zamiast zgadywac co uzywa jakiegos pliku (generowanie miniatur przez explorera, kazza, osiol czy inne zjawiska) lepiej po prostu to sprawdzic

http://www.sysinternals.com/ -> Utilities -> Filemon
dokladnie powie co, kiedy i przez co
cinma jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.10.2003, 16:20   #24
cinma
Samiec - twój wróg!

a jak juz robie taka darmowa reklame to polecam Bluescreen z tej stronki (http://www.sysinternals.com/win9x/98utilities.shtml)

ostatnio zapomnialem i naprawde sie przestraszylem bo cos sciagalem
Stary 30.10.2003, 16:39   #25
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
patrixs - dziwisze sie ze nie mozesz tego skasowac jak to w katalogu mula siedzi? odpal system tak zeby mul nie wystartowal - i wtedy powinno sie dac (zamykanie nie zawsze pomaga - muly sa generalnie optymalizowane pod katem sciagania a nie poprawnej pracy z winapi i poprostu czasem nie oddaja systemowi co systemowe)

do ogladania polecam bsplayer z kodekami ffdshow (stosowny art na ten temat na stronei glownej cdrinfo po prawej stronie)
Stary 30.10.2003, 17:16   #26
cinma
Samiec - twój wróg!

nie bardzo rozumiem, co masz na mysli piszac:

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
muly sa generalnie optymalizowane pod katem sciagania a nie poprawnej pracy z winapi i poprostu czasem nie oddaja systemowi co systemowe
(chodzi mi o ten fragment z WinAPI i oddawaniem systemowi)

co ma do tego WinAPI? mi sie wydaje, ze najprostrzy program gdy konczy swoje procesy to rowniez oddaje sterowanie otwartymi przez siebie plikami systemowi (a wlasciwie to system odbiera ta kontrole programowi ktory sie zakonczyl), inna sprawa jesli ich nie zamknie poprawnie
Stary 30.10.2003, 17:23   #27
-Sid-The-Rat=>

to prosta dosc kwestia - tak jak wycieki pamieci i inne rzeczy ktore sie teoretycznie nie zdazaja - a sie zdazaja - i wiem z czasow kiedy jeszcze tego uzywalem ze mul pomimo zamkniecia w jakis sposob ciagle byl panem i wladca plikow ktorych sie dotknal - bolalo to bardzo a co gorsza bylo nieprzewidywalne
jak to dzialalo - nie wiem - programista staram sie nie byc i nie wnikac (znudzilo mnie to) wiem tylko ze warto sprobowac

ps. mul nie jest prosty, napisanie takiego systemu obslugi i zarzadzania plikami nie jest proste i mogl gdzies nastapic blad (niewykluczoen ze poprawiony w ktorejstam wersji - ale sprawdzic warto)
Stary 30.10.2003, 17:49   #28
cinma
Samiec - twój wróg!

troche to dziwne i dla mnie nielogiczne, ze mimo zamkniecia aplikacji (tzn. zakonczyly sie wszystkie procesy tego programu) system nadal uwaza plik za otworzony przez ta aplikacje

moze tu chodzi o to, ze mul nie konczy wszystkich swoich procesow - glowna aplikacja moze sie zakonczyla, ale jakies jej podprocesy nadal dzialaja - trzeba pytac autorow programu co tam wykombinowali

wedlug mnie porownanie do wyciekow pamieci jest troche chybione, bo te wycieki to zdarzaja sie nawet w najbardziej dopracowanym programie (i cos mi sie wydaje, ze 90% z nich nigdy nie jest zauwazana przez zwyklego uzytkownika), natomiast uniemozliwianie skasowania pliku pomimo ze juz sie go zamknelo jest rzecza conajmniej dziwna

a co do tego, ze "mul nie jest prosty" to mozna sie spierac - mul jako system wymiany plikow moze i nie jest prosty, ale sam program (klient uruchamiany przez kogos na kompie) to raczej nie jest wielkie przedsiewziecie programistyczne (gui, obsluga plikow i kontakt z siecia) a to o nim wlasnie tutaj mowa

ale co tam, nie bede sie klocil z Supervisorem

pozdrawiam
Stary 30.10.2003, 18:19   #29
-Sid-The-Rat=>

zmienie sobie ten podpis na cos w stylu 'odezwij sie do mnie to zginiesz' - wtedy moze ludzie przestana myslec tak jak ty i konczyc kazda dyskusje 'nie bede sie klocil z supervisorem' i zaczna normalnie rozmawiac... - meczy mnie to ze kazdy uwaza ze zaraz dostanie bananem (kiedy ostatnio rzucalem tym owocem?)

niewykluczone ze masz racje - z pisaniem programow skonczylem (chyba ze mowimy o mikrokontrolerach) bo i tak nigdy nie bylbym w tym dobry i mnie to znudzilo (na mojej uczelni mozna zwariowac od frekersow - ludzi podrywajacych kobiety na krytyczne wyjatki) - sa wiec to moje dosc laickie juz obserwacje (jakze szybko sie zapomina)
mul jednak na 100% robil takie manewry - zarowno na w98 jak i na w2k i zdazalo mu sie to nader czesto

na dodatek jesli mul jest w tym wypadku wlaczony to wogole nie ma o czym rozmawiac - mul udostepniajac plik nie pozwoli go usunac
Stary 30.10.2003, 18:53   #30
Patrixs
Niezarejestrowany

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
patrixs - dziwisze sie ze nie mozesz tego skasowac jak to w katalogu mula siedzi? odpal system tak zeby mul nie wystartowal - i wtedy powinno sie dac (zamykanie nie zawsze pomaga - muly sa generalnie optymalizowane pod katem sciagania a nie poprawnej pracy z winapi i poprostu czasem nie oddaja systemowi co systemowe)

do ogladania polecam bsplayer z kodekami ffdshow (stosowny art na ten temat na stronei glownej cdrinfo po prawej stronie)
Siedzi w katalogu muła, bo nie moge go ani przenieść do innego, ani też skasować. eMule zawsze odpalam ręcznie (nie uruchania się przy starcie), a i tak nie można usunąć avika.

Innymi słowami: żadnego avika, gdziekolwiek się znajduje nie mogę usunąć ani przenieść.

Ostatnio zmieniany przez Patrixs : 30.10.2003 o godz. 19:07
Patrixs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: