![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() *zarcik, zero zlosliwosci ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
ja naprawdę nie chcę być złośliwy... no ale to mnie bardzo zastanawia... mr_spock... no przecież było "WIELKIE ODLICZANIE"
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Zauwazylem pewna zaleznosc... im wiecej masz punkcikow, tym bardziej rosnie szeroko rozumiany autorytet. Przeciez doswiadczenie czy fachowosc uzytkownika nie zalezy od tego ile postow napisal.
![]() |
#20 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Start/Uruchom/wpisujesz "command" przykladowo film masz na partycji F: w katalogu "folder" nazwa filmu matrix.avi wpisujesz kolejno: F: cd folder del matrix.avi lub inna opcja: del F://folder/matrix.avi
![]() |
![]() |
#21 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wiec tnij kolejno działające procesy w xp - dojdziesz ktory jest taki swinski. tylko nie wywalaj svchost.exe
![]() jesli masz Nortona Utilities wywal ochrone plikow. mogliby dodac przydatna opcje powiadamiania ktory gowniany plik cos uzywa, aby po jego wywaleniu mozna bylo np pmrzeniesc jakis plik.
![]() |
#23 |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
zamiast zgadywac co uzywa jakiegos pliku (generowanie miniatur przez explorera, kazza, osiol czy inne zjawiska) lepiej po prostu to sprawdzic
![]() http://www.sysinternals.com/ -> Utilities -> Filemon dokladnie powie co, kiedy i przez co |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Samiec - twój wróg!
![]() |
a jak juz robie taka darmowa reklame to polecam Bluescreen z tej stronki (http://www.sysinternals.com/win9x/98utilities.shtml)
ostatnio zapomnialem i naprawde sie przestraszylem bo cos sciagalem |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
patrixs - dziwisze sie ze nie mozesz tego skasowac jak to w katalogu mula siedzi? odpal system tak zeby mul nie wystartowal - i wtedy powinno sie dac (zamykanie nie zawsze pomaga - muly sa generalnie optymalizowane pod katem sciagania a nie poprawnej pracy z winapi i poprostu czasem nie oddaja systemowi co systemowe)
do ogladania polecam bsplayer z kodekami ffdshow (stosowny art na ten temat na stronei glownej cdrinfo po prawej stronie)
![]() |
![]() |
#26 | |
Samiec - twój wróg!
![]() |
nie bardzo rozumiem, co masz na mysli piszac:
Cytat:
co ma do tego WinAPI? mi sie wydaje, ze najprostrzy program gdy konczy swoje procesy to rowniez oddaje sterowanie otwartymi przez siebie plikami systemowi (a wlasciwie to system odbiera ta kontrole programowi ktory sie zakonczyl), inna sprawa jesli ich nie zamknie poprawnie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() |
to prosta dosc kwestia - tak jak wycieki pamieci i inne rzeczy ktore sie teoretycznie nie zdazaja - a sie zdazaja - i wiem z czasow kiedy jeszcze tego uzywalem ze mul pomimo zamkniecia w jakis sposob ciagle byl panem i wladca plikow ktorych sie dotknal - bolalo to bardzo a co gorsza bylo nieprzewidywalne
jak to dzialalo - nie wiem - programista staram sie nie byc i nie wnikac (znudzilo mnie to) wiem tylko ze warto sprobowac ps. mul nie jest prosty, napisanie takiego systemu obslugi i zarzadzania plikami nie jest proste i mogl gdzies nastapic blad (niewykluczoen ze poprawiony w ktorejstam wersji - ale sprawdzic warto)
![]() |
![]() |
#28 |
Samiec - twój wróg!
![]() |
troche to dziwne i dla mnie nielogiczne, ze mimo zamkniecia aplikacji (tzn. zakonczyly sie wszystkie procesy tego programu) system nadal uwaza plik za otworzony przez ta aplikacje
moze tu chodzi o to, ze mul nie konczy wszystkich swoich procesow - glowna aplikacja moze sie zakonczyla, ale jakies jej podprocesy nadal dzialaja - trzeba pytac autorow programu co tam wykombinowali wedlug mnie porownanie do wyciekow pamieci jest troche chybione, bo te wycieki to zdarzaja sie nawet w najbardziej dopracowanym programie (i cos mi sie wydaje, ze 90% z nich nigdy nie jest zauwazana przez zwyklego uzytkownika), natomiast uniemozliwianie skasowania pliku pomimo ze juz sie go zamknelo jest rzecza conajmniej dziwna a co do tego, ze "mul nie jest prosty" to mozna sie spierac - mul jako system wymiany plikow moze i nie jest prosty, ale sam program (klient uruchamiany przez kogos na kompie) to raczej nie jest wielkie przedsiewziecie programistyczne (gui, obsluga plikow i kontakt z siecia) a to o nim wlasnie tutaj mowa ale co tam, nie bede sie klocil z Supervisorem ![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() |
zmienie sobie ten podpis na cos w stylu 'odezwij sie do mnie to zginiesz' - wtedy moze ludzie przestana myslec tak jak ty i konczyc kazda dyskusje 'nie bede sie klocil z supervisorem' i zaczna normalnie rozmawiac... - meczy mnie to ze kazdy uwaza ze zaraz dostanie bananem (kiedy ostatnio rzucalem tym owocem?)
![]() niewykluczone ze masz racje - z pisaniem programow skonczylem (chyba ze mowimy o mikrokontrolerach) bo i tak nigdy nie bylbym w tym dobry i mnie to znudzilo (na mojej uczelni mozna zwariowac od frekersow - ludzi podrywajacych kobiety na krytyczne wyjatki) - sa wiec to moje dosc laickie juz obserwacje (jakze szybko sie zapomina) mul jednak na 100% robil takie manewry - zarowno na w98 jak i na w2k i zdazalo mu sie to nader czesto na dodatek jesli mul jest w tym wypadku wlaczony to wogole nie ma o czym rozmawiac - mul udostepniajac plik nie pozwoli go usunac
![]() |
![]() |
#30 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Cytat:
Innymi słowami: żadnego avika, gdziekolwiek się znajduje nie mogę usunąć ani przenieść.
e-m@il Ostatnio zmieniany przez Patrixs : 30.10.2003 o godz. 19:07 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|