Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Po użyciu nie usuniesz (*.avi) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/po-uzyciu-nie-usuniesz-avi-26967/)

Patrixs 28.10.2003 14:11

Po użyciu nie usuniesz (*.avi)

Witam

Mam problem z usuwaniem plików typu avi. Tabelka pojawia się tylko wtedy gdy film był otwierany i komputer nie był resetowany przed próbą usunięcia. Jak się zrobi restart kompa to nie ma żadnych problemów ze skasowaniem avi'ka.

Do odpalanie filmów nie uzywam orginalnego playera windowsa.

Pozdrawiam

Patrixs 28.10.2003 14:13

Ilość załączników: 1
Okienko:

mr_spock 28.10.2003 14:25

czasami mi tez sie tak dzieje. Za zwyczaj bez problemu mozna usunac w Windows Commander. Pomaga tez (czasem) jak dluzsza chwile podwietli sie plik filmu, po kilku, kilkunastu sec. mozna wywalic. Wydaje mi sie ze win go jakos skanuje, robi podglad.

Patrix 28.10.2003 17:08

tez to mam, gdy chce avika przeniesc do innego folderu to wywala blad o tym uzywaniu
/wnerwiajace (( ;)

nimal 28.10.2003 17:43

czy macie widok miniatur ???
jak tak to sie przelaczcie na szczegoly i nie powinno byc problemu - przypuszczam, tak jak mr_spock ze to podglad powoduje zajetosc pliku
ja uzywam TotalCmd i takie zeczy jakos mnie bokiem omijaja

chyba ze plik jest udostepniony w jakims programie p2p i pewnie go ktos ciagnie :cisza:

mr_spock 28.10.2003 20:13

ja osobiscie wyglad miniatur mam wylaczony, ale i tak czasem cos blokuje.
Problem jest o niebo wiekszy jak plik jest niedokonczony (np sciagany z DC)

KarolluZ 28.10.2003 22:52

a tak BTW... Patrixs ja mam często taki problem jak Ty i wtedy nie pomaga nawet Total Commander :(. Zresztą mam też inny problem związany z miniaturami, bo one wyświetlają pierwszą klatkę filmu [o ile jest to film]. No i jest tak często, że jak wchodzę do takiego folderu to wysypuje mi się explorer no i zamyka mi wszystkie okna oraz gg, no i różne rzeczy. Gdy zrobiłem tak kilka krotnie to niestety sam mi kompa zresetował. Nie rozumiem tego...

mr_spock.... mówiłeś coś, że masz wyłączony widok miniatur... może zabrzmi to dziwacznie, ale jak to wyłączyć całkiem !?

mr_spock 28.10.2003 23:03

Cytat:

KarolluZ napisa***322;(a)
mr_spock.... mówiłeś coś, że masz wyłączony widok miniatur... może zabrzmi to dziwacznie, ale jak to wyłączyć całkiem !?
Jak jestes wewnatrz wybranego folderu, klikasz Widok, czy Widoki i zmieniasz tam, jest opcja miniaturki, kafelki, ikony, lista i szczegoly. Miniatorki to wlasnie to - pierwsza klatka filmu, albo zminiaturyzowane zdjecie w przypadku foto. Dla folderow z grafika wlacza sie jeszcze opcja Przezroczyste, ale wtedy to juz zupelnie duze sa.

KarolluZ 29.10.2003 08:18

mr_spock.... no wiem, że w widoku są takie opcje. Jednak jak miałem problem przy wchodzeniu do folderu z teledyskami, że mi się explorer wysypywał to nie mogłem nawet wejść i szybko zmienić na iiny widok. Po prostu wymagałoby to dużej zręczności. Jednak chyba tych miniatur nie da się wywalić z systemu :(.

A tak BTW... czy ktoś zna nazwę pliku [programu] który po zainstalowaniu XP domyślnie otwiera grafikę !?

-Sid-The-Rat=> 29.10.2003 09:36

zmien widok w ktorymkolwiek folderze (ale przez opcje a nie przez guzik na belce) i daj 'apply changes to all folders' - jest taki guzik gdzies w opcjach folderow...
uwielbiam xp :)

ps. uzywaj tcmd albo wincmd

KarolluZ 29.10.2003 09:45

Thanx -Sid-The-Rat=> .... Ja też bardzo lubię XP... no ale niektóre opcje bym zmienił :) :P. Dzięki raz jeszcze....

mallow 29.10.2003 16:03

ja tez tak mam ...
ale jak mam jakis pliczek w my shared folders w kazaa i ktos ode mnie go sciaga
pozdro

KarolluZ 29.10.2003 16:48

mallow... to logiczne, że nie usuniesz używanego pliku, ani go nie przeniesiesz.... przecież skoro ktoś od Ciebie to ściąga to plik jest w użyciu. Wyłącz kaze no i wtedy go skopiuj... proste, łatwe, logiczne i przyjemne :). Problem mój, Patrixa, no i może kogoś jeszcze to problem podobny, a inny...

mallow 29.10.2003 19:21

Cytat:

KarolluZ napisa***322;(a)
mallow... to logiczne, że nie usuniesz używanego pliku, ani go nie przeniesiesz.... przecież skoro ktoś od Ciebie to ściąga to plik jest w użyciu. Wyłącz kaze no i wtedy go skopiuj... proste, łatwe, logiczne i przyjemne :). Problem mój, Patrixa, no i może kogoś jeszcze to problem podobny, a inny...
wiem, wiem, wiem... tak sie chciapel podzielisc z wami moja re-fleskja ;)
pozdro

KarolluZ 29.10.2003 19:50

mallow... nie chcę być nie miły czy jakoś tak, ale zastanawia mnie fakt, że skoro masz ponad 1000 odpowiedzi na posty to dlaczego piszesz o takich oczywistych rzeczach !? Przecież to dla mnie jest oczywiste, że używanego pliku nie usuniesz !?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54.