![]() |
Po użyciu nie usuniesz (*.avi)
Witam
Mam problem z usuwaniem plików typu avi. Tabelka pojawia się tylko wtedy gdy film był otwierany i komputer nie był resetowany przed próbą usunięcia. Jak się zrobi restart kompa to nie ma żadnych problemów ze skasowaniem avi'ka. Do odpalanie filmów nie uzywam orginalnego playera windowsa. Pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Okienko:
|
czasami mi tez sie tak dzieje. Za zwyczaj bez problemu mozna usunac w Windows Commander. Pomaga tez (czasem) jak dluzsza chwile podwietli sie plik filmu, po kilku, kilkunastu sec. mozna wywalic. Wydaje mi sie ze win go jakos skanuje, robi podglad.
|
tez to mam, gdy chce avika przeniesc do innego folderu to wywala blad o tym uzywaniu
/wnerwiajace (( ;) |
czy macie widok miniatur ???
jak tak to sie przelaczcie na szczegoly i nie powinno byc problemu - przypuszczam, tak jak mr_spock ze to podglad powoduje zajetosc pliku ja uzywam TotalCmd i takie zeczy jakos mnie bokiem omijaja chyba ze plik jest udostepniony w jakims programie p2p i pewnie go ktos ciagnie :cisza: |
ja osobiscie wyglad miniatur mam wylaczony, ale i tak czasem cos blokuje.
Problem jest o niebo wiekszy jak plik jest niedokonczony (np sciagany z DC) |
a tak BTW... Patrixs ja mam często taki problem jak Ty i wtedy nie pomaga nawet Total Commander :(. Zresztą mam też inny problem związany z miniaturami, bo one wyświetlają pierwszą klatkę filmu [o ile jest to film]. No i jest tak często, że jak wchodzę do takiego folderu to wysypuje mi się explorer no i zamyka mi wszystkie okna oraz gg, no i różne rzeczy. Gdy zrobiłem tak kilka krotnie to niestety sam mi kompa zresetował. Nie rozumiem tego...
mr_spock.... mówiłeś coś, że masz wyłączony widok miniatur... może zabrzmi to dziwacznie, ale jak to wyłączyć całkiem !? |
Cytat:
|
mr_spock.... no wiem, że w widoku są takie opcje. Jednak jak miałem problem przy wchodzeniu do folderu z teledyskami, że mi się explorer wysypywał to nie mogłem nawet wejść i szybko zmienić na iiny widok. Po prostu wymagałoby to dużej zręczności. Jednak chyba tych miniatur nie da się wywalić z systemu :(.
A tak BTW... czy ktoś zna nazwę pliku [programu] który po zainstalowaniu XP domyślnie otwiera grafikę !? |
zmien widok w ktorymkolwiek folderze (ale przez opcje a nie przez guzik na belce) i daj 'apply changes to all folders' - jest taki guzik gdzies w opcjach folderow...
uwielbiam xp :) ps. uzywaj tcmd albo wincmd |
Thanx -Sid-The-Rat=> .... Ja też bardzo lubię XP... no ale niektóre opcje bym zmienił :) :P. Dzięki raz jeszcze....
|
ja tez tak mam ...
ale jak mam jakis pliczek w my shared folders w kazaa i ktos ode mnie go sciaga pozdro |
mallow... to logiczne, że nie usuniesz używanego pliku, ani go nie przeniesiesz.... przecież skoro ktoś od Ciebie to ściąga to plik jest w użyciu. Wyłącz kaze no i wtedy go skopiuj... proste, łatwe, logiczne i przyjemne :). Problem mój, Patrixa, no i może kogoś jeszcze to problem podobny, a inny...
|
Cytat:
pozdro |
mallow... nie chcę być nie miły czy jakoś tak, ale zastanawia mnie fakt, że skoro masz ponad 1000 odpowiedzi na posty to dlaczego piszesz o takich oczywistych rzeczach !? Przecież to dla mnie jest oczywiste, że używanego pliku nie usuniesz !?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54. |