Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.04.2003, 21:37   #1
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
BD - przeciez kosz grzania jedzenia gazem jest 5 razy nizszy niz pradem...

wiem ze na ogrzewaniu chalupy mozna oszczedzic - ale na gotowaniu - nie... sam mam w domu tylko prad (nowe osiedle - cegla, bez gazu, ochrona, garaze...) i rachunki za to medium przyprawiaja mnie o lekki bol glowy - a ogrzewanie zalatwia osobna kotlownia na osiedlu (na gaz) ktora jest BARDZO wydajna, tania a wezel cieplowniczy zapewnia mozliwosc wlaczenia ogrzewania w 4 godziny od wystapienia zapotrzebowania i przeslania go w konkretny pion grzewczy (przydatne przy malowaniu - czas schniecia farby spada...)

inna sprawa ze takie luksusy to nie na pojedynczy dom - tylko na osiedle

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.04.2003, 21:37   #2
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
pepperman napisa***322;(a)
hmmmmm. no to faktycznie. wszystko zalezy jaki bedzie punkt odniesienia. u mnie byloby drozej. a tak przy okazji. jakie sa warunki zmiany pradu na 2 taryfe, bo wiem, ze sa jakies ograniczenia?
Ja mam u siebie ogrzewanie elektryczne i bede z niego uciekal na gaz, nawet przy liczniku dwytaryfowym znacznie to przedraza, a godziny taniej taryfy wcale ciekawe nie sa. Ogrzewanie w godzinach drogiej taryfy w ogole nie wchodzi finansowo w gre. Co do mozliwosci zalozenia licznika dwutaryfowego to przejdz sie do energetyki i powiedza ci co i jak, daja warunki do spelnienia i sobie przemyslisz. Generalnie oplaca sie go miec np do bojlera, ustawiasz sobie na swoim zegarku godziny jego zalaczenia (zgodne z tania taryfa) i spokojnie to wystarcza, pralke automatyczna tez mozesz wlaczac w godzinach taniego pradu - a to sa najwieksze pozeracze pradu. W taryfie weekendowej masz caly weekend tania taryfe, no ale o szczegoly to popytaj w swojej energetyce.
Stary 12.04.2003, 22:20   #3
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
pepperman napisa***322;(a)
hmmmmm. no to faktycznie. wszystko zalezy jaki bedzie punkt odniesienia. u mnie byloby drozej. a tak przy okazji. jakie sa warunki zmiany pradu na 2 taryfe, bo wiem, ze sa jakies ograniczenia?
wiesz co szczerze mowiac nie wiem - wzialem firme i oni wszystko zalatwili i ja tylko podpisalem nowa umowe
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.04.2003, 22:23   #4
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
BD - przeciez kosz grzania jedzenia gazem jest 5 razy nizszy niz pradem...
wiesz ja nie oszczedzam na grzaniu i gotowaniu - ogolnie na niczym
a prad ma jedna przewage 1 KW pradu nie moze byc oszukany jak gaz i zawsze ma taka sama wartosc energetyczna w przeciwienstwie do gazu
ktorego raz do ogrzania wezmiesz 1 m3 a innym razem ten sam 1 m3 nie wystarczy go ogrzania takiej samej przestrzeniu jak poprzednio bo go zmieszaja z czyms ...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.04.2003, 09:15   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie mowilem o oszczedzaniu - tylko o wyniku ekonomicznym przy przesiadce z gazu na prad - ze przy OC koszty moga spasc - ale przy gotowaniu raczej wzrosna - gaz jest mimo wszystko duzo tanszy (uwzgledniajac nawet te wahania w jakosci)
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: