![]() |
Z PP korzytsam bardzo czesto. Wysylam przenajruzniejsze rzeczy i zawsze bylo :spoko: Mam nadzieje, ze tak zostanie.
Chwila, raz przyszla koperta wielkosci A4 naruszona i zapakowana w ta taka folie z poczty. Jednak w srodku bylo to co mialo byc. |
Tez miałem raz taki przypadek jak @epol kiedy przyszła koperta z mBanku :taktak:
Właściwie to były pozostałości po kopercie ale wszystko się zgadzało i koperta była ładnie cała poklejona taśmą ;) |
no dobra, to powiedzmy ze nie ubezpieczone paczki raz przejda a raz nie, a ubezpieczone przechodza. czy w takim razie ja je ubezpieczam od zlodzieji na poczcie ??
przypomina mi to cos z rodzaju mafii, "ubezpiecz swoja paczke a my ja dostarczymy, nie ubezpiecz a moze nie dojsc". fakt ze nawet w stanach wszystko ubezpieczam, ale tez mi chodzi po glowie ten sam watek ze ubezpieczam sie przed sama poczta... |
Tylko, że jest druga strona medalu :taktak:
Przykładowo ktoś na poczcie głównej zobaczy paczkę ubezpieczoną i wartość np. 450zł to też może ją ukraść bo widzi, że jest coś cennego :taktak: On sie nie martwi, paczka jest ubezpieczona i to nie on zapłaci odszkodowania tylko poczta a będzie miał fajną rzecz :D Wiecie chyba o co mi chodzi? ;) U mnie jak ubezpieczam to pytają się co jest w środku i każą mi napisać na paczce co tam się znajduje :| Taka paczk jeszcze prędzej zniknie :taktak: Ktoś na głównej patrzy, paczka ubezpieczona, wartość 750zł, telefon xxx :| |
Cytat:
Tu jest Polska. Tu się kradne i tu się pije. :piwo: Nie myśl tylko ubezpieczaj.:) |
Cytat:
|
Cytat:
spotkałem się z tym... sprzedawałem kolesiowi kabel do telefonu przez allegro, prosił żebym wysłał normalnym listem więc wysłałem , on mi przelał kase itp wszystko pieknie dopóki nie zaczął się upominać o kabel albo zwrot kasy... |
Cytat:
|
Ja też wysłałem raz ram listem ale nie poleconym,oczywiście nie doszedł do adresata i musiałem zwrócić kasę:( wniosek:wysyłąc poleconym a jak coś wartościowego to ubezpieczać bo inaczej na 90% nie dojdzie.poprostu poczta polska to złodzieje!
|
Cytat:
|
odkopie sobie ku przestrodze innym co***347; napisze..
przed ***347;wietami wys***322;a***322;em film priorytetem do Gdyni , na pierwszej stronie paczki by***322;y dane odbiorcy z ty***322;u paczki moje dane , pope***322;ni***322;em b***322;ad ***380;e przed danymi nie dopisa***322;em "nadawca " czy "odbiorca" no i wys***322;a***322;em to z poczty w chorzowie .. jakie***380; by***322;o moje zdziwienie gdy listonosz dostarczy***322; mi dzi***347; owy film .. jak sie dowiedzia***322;em wys***322;a***322;em go sam do siebie ... przynajmniej oni tak to odczytali... no comment dobrze ***380;e allegrowiczka jest wyrozumia***322;a i poczeka jeszcze par***281; dni. |
A napisa***322;e***347; chocia***380; gdzie ta pierwsza strona, a gdzie ty***322;? ||
|
A cieszy***322;e***347; si***281; jak Ci paczka przysz***322;a? ;-)
|
ciesz si***281;, ***380;e nie dosta***322;e***347; kartofli :D
|
:rotfl:
Ale tak naprawde, to poczta sobie w ch*ja leci ostatnio. Priorytety dochodz***261; po tygodniu(!) od wys***322;ania, poza tym trzeba samemu po nie i***347;***263;, bo ***322;askawcy nie przynios***261;. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:42. |