![]() |
A mi zakosili gr***281; wys***322;an***261; poleconym i po reklamacji oddaj***261; maksymalnie do 122 PLN je***347;li nie by***322;a ubezpieczona na wi***281;cej.
Mam zamiar kupi***263; w USA laptopa i zastanawiam si***281; czy jak wy***347;l***281; Polamerem to czy dotrze ??? czy lepiej znale***378;***263; kogo***347; lec***261;cego do kraju ? Czy Polamer to jaka***347; firma kurierska ? |
Cytat:
polamer |
Cytat:
no chyba ze chodzi o par***281; drobnych $ |
Google jest moim przyjacielem, ale chodziło mi o to czy paczka jak dotrze do Polski to dalej do mnie idzie przez pocztę, czy to dalej Polamer.
Bo jak u nas poprzez pocztę to już dziękuję :nie: |
Wreszcie zaczynaj***261; pracowa***263;...
Dosta***322;em dzisiaj paczk***281; wys***322;an***261; - UWAGA - 5.(!) stycznia! :-) |
Cytat:
|
a na jakiej podstawie za przesylke listowa polecona uzyskuje sie reklamacje?
bo z tego co pamietam nie dostaje sie zadnego potwierdzenia nadania, pani przykleja na poczcie znaczek i tyle jak to jest?? bo np wysylalem ramy, spokojnie wyslalyby sie listowa polecona, ale wolalem jednak wyslac jako paczke, zeby miec jakies potwierdzenie czy cos. |
Cytat:
|
kiedy tata kupywał samochód to w komisie powiedzieliz ę papiery przyśla poczta . Ok
tylko że to szło 2 tygodnie , juz wyolę wydac kasę na kurira ale przynajmniej wiem że dojdzie . |
Nie zginęła, bo była to maszynka do strzyżenia za niecałe 3 dychy. :] Właśnie odebrałem.
Załącznik 61372 Załącznik 61373 Załącznik 61374 |
szczury na PP!
|
Nie pamiętam czy pokazywałem, ale swego czasu dostałem kopertę (przesyłka z Niemiec) z.. wyciętą dziurą.. Oczywiście pusta w środku (a była to część do laptopa za kilkanaście złotych, która nikomu się do niczego nie przyda). Sprzedawca wysłał jeszcze raz (mimo, że chciałem zapłacić) i powiedział, że przestają do Polski wysyłać, bo to nie pierwszy raz...
|
Też nie pamiętam, czy o tym pisałem, przy okazji mi się przypomniało - kiedyś znajoma z UK (rodowita Austriaczka od lat mieszkająca w Anglii, w PL nigdy nie była więc i zwyczajów nie znała) z okazji ślubu przesłała mi parę funtów, nie wiem nawet ile bo tylko poinformowała o wysyłce, pocztą. Tu nawet się nie szczypali, mimo że wysłała droższą opcją (nie pamiętam już jaką, a nie znam dokładnie usług tamtejszych post office) list nawet nie dotarł, z żadnymi dziurami się nie szczypali...
|
Ostatnio zamawiałem paczkę z Aliexpress i doszła z Chin w 13 dni, tyle samo szedł list do mnie z wioski oddalonej jakieś 10 km..
PP to ZUO! |
Maszynka jest cała, chociaż pudełko podeptane, inna sprawa, to mam lekkie wrażenie, że ledwo strzyże, nie mam na czym sprawdzić, bo jestem obcięty na Jujka, a wszy łonowych nie będę straszył. ||
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:00. |