Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Podwyżka cen gazu.. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/podwyzka-cen-gazu-56669/)

prometeusz 21.03.2006 09:03

Cytat:

Napisany przez ed hunter
mam jeszcze niezap***322;acony rachunek za stycze***324; i luty na ~1350 z***322;...

miszczu od gazu powiedzia***322;, ***380;e to i tak bardzo ma***322;o jak na te mrozy, ale ja w tym czasie spali***322;em jeszcze g***243;r***281; drzewa i przezi***281;bi***322;em si***281; raz jak cholera. :|

i dla tego wlasnie place juz gdzies od roku co miesiac - mam w d...ie ich prognozy i "kiedy mi sie widzi ich spisy licznikow).
Ale niestety wymyslili sobie taraz doplate do takiego wystawiania faktur 5PLN z groszem jak zglaszam telef i mi przysylaja poczta.
CZyli jestem do tylu dodatkowe 11PLN na 2 miesiace - co w sakli roku daje:wow:132 PLN - :ysz:to jest kradziez w bialy dzien((:boks:

Ormianin 21.03.2006 10:15

Cytat:

Napisany przez prometeusz
i dla tego wlasnie place juz gdzies od roku co miesiac - mam w d...ie ich prognozy i "kiedy mi sie widzi ich spisy licznikow).
Ale niestety wymyslili sobie taraz doplate do takiego wystawiania faktur 5PLN z groszem jak zglaszam telef i mi przysylaja poczta.
CZyli jestem do tylu dodatkowe 11PLN na 2 miesiace - co w sakli roku daje:wow:132 PLN - :ysz:to jest kradziez w bialy dzien((:boks:

jak Ty to wyliczyles? powinno byc 66 zl, placisz za wyslanie poczta z potwierdzeniem odbioru... ja na poczatku rowniez dzwonilem do Zakładu Gazowniczego, poniewaz obawialem sie ze prognozowa bedzie sporo zanizona... teraz to szczerze mowiac olewam... :ysz:

prometeusz 21.03.2006 11:55

Cytat:

Napisany przez Ormianin
jak Ty to wyliczyles? powinno byc 66 zl, placisz za wyslanie poczta z potwierdzeniem odbioru... ja na poczatku rowniez dzwonilem do Zakładu Gazowniczego, poniewaz obawialem sie ze prognozowa bedzie sporo zanizona... teraz to szczerze mowiac olewam... :ysz:

no wlasnie nie pilem dzis herbatki:haha: i zakrecony jestem, oczywiscie polowa z tego czyli mniej wiecej tyle co podales( polizylem x12 zamiast x6 przy zalozeniu ze sie placi co 2 miesiac);)

prometeusz 21.03.2006 12:16

... ale, jak juz jestesmy przy temacie to kto potrafi to wytlumaczyc.
W sumie placimy dosc duzo stalych oplat co miesiac - za tzw abonament chyba ( nie mam rachunku przy sobie cos okolo 20 PLN)
Kiedys sie pytalem jak weszla ta druga oplata ( dawniej byla tylko jedna) to mi wytlumaczyli w gazowni ze to dla tego czlowieczka co licznik spisuje.
Ok - mogli to tak sobie nazwac, ale co k...a teraz powiedza jak czlowiek nie dosc ze dzwoni , podaje to jeszcze placi - czyli jest to 3 oplata stala - tak bym to nazwal.
A czlowieczek nie musi juz do mnie ganiac - bo i tak jego spisy nie sa brane w tym wypadku pod uwage.
Czy to nie jest k...o:klnie:

superrrmario 21.03.2006 13:00

Uważam, że przesadzacie z tymi kosztami ogrzewania. Można całą zimę opękać 30 kilowym workiem węgla.

prometeusz 21.03.2006 13:20

Cytat:

Napisany przez superrrmario
Uważam, że przesadzacie z tymi kosztami ogrzewania. Można całą zimę opękać 30 kilowym workiem węgla.

:wow:30 kilowym powiadasz - prosimy o cos wiecej.
Zauwaz ze w tym topicu piszemy gl o gazie + ewentualne dogrzanie z kominka, piecyka, ale dawaj :)

epol 21.03.2006 13:30

Cytat:

Bo po co wiecej jak ktos ma ogrzewanie na gaz :haha:

icemac 21.03.2006 13:33

ja tez chce sie dowiedziec jak to uczynic, bo dziadek troche "pali" tym gazem i wychodza spore rachunki

@epol
dowcipne :P

ja mam tez piec na wegiel i w zwiazku z tym moje pytanie jak to uczynic :>

epol 21.03.2006 13:38

Cytat:

Napisany przez icemac
ja tez chce sie dowiedziec jak to uczynic, bo dziadek troche "pali" tym gazem i wychodza spore rachunki

@epol
dowcipne :P

ja mam tez piec na wegiel i w zwiazku z tym moje pytanie jak to uczynic :>

Tez dom opalamy piecem na wegiel, ale 30kg na cala zime to stanowczo za malo.

sobrus 21.03.2006 13:46

30kg? moze to wegiel wzbogacony uranem...
z tego co wiem wegiel na zime to sie chyba w tonach liczy. Ja tez pale gazem, rachunki ok 600-700zl na miesiac :/. Na skutek ulepszen (sterowanie termostatem itd) z roku na rok spalamy mniej gazu ale rachunki rosna ...
Z tego co sie orientuje koszt ogrzewania weglem jest minimalnie nizszy od ogrzewania gazem, a do tego trzeba z tym weglem zasuwac, trzeba go przywiezc, zrobic cos z popiolem itd.

ed hunter 21.03.2006 14:18

ja wiem jak zimę przetrzymać na 30 kg węgla.

rozpalamy w domu ognisko z tego węgla, ulegamy zaczadzeniu i zima w szpitalu lub 2 mertry pod ziemią. :>

Memphisus 21.03.2006 14:37

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ja wiem jak zimę przetrzymać na 30 kg węgla.

rozpalamy w gomu ognisko z tego węgla, ulegamy zaczadzeniu i zima w szpitalu lub 2 mertry pod ziemią. :>

beuahaha, rozwaliłeś mnie tym postem:rotfl: a swoją drogą to jest masakra co O N I robią z tymi podwyżkami, co miesiąc jakaś nowa:sciana:

siwy_mw 21.03.2006 14:41

Wlasnie mi dzis przywiezli drzewo (6mp Buka i 9mp Jesiona) w/g poprzednich lat powinno mi to straczyc na dwa sezony co przy cenie 125zl za 1mp (z przywozem) daje okolo 1000zl za zime plus minimalne koszta gazu, piec jest ustawiony na noc na 17 stopni ale nawet tej zimy przy 20 stopnowych mrozach zapalal sie sporadycznie nad ranem. Jak ktos z okolic Bielska-Bialej ma namiary na tanie twarde drzewo to pisac :P
Teraz czekam na lepsza pogode i biore sie za ciecie, jak wpadne w trans to za dwa dni sie z tym razem z porabaniem i poukladaniem uporam :D

superrrmario 21.03.2006 14:50

Jak zmarzniecie trzeba wziąć woreczek na plecki pospacerować troszkę po domku i zobaczycie jak sie zgrzejecie :haha: Żart oczywiście, też ubolewam nad cenami gazu za niecałe trzy miesiące zapłaciłem 1300 PLN. Pozdrawiam i przepraszam niezadowolonych z mojego postu.

prometeusz 21.03.2006 14:53

Cytat:

Jak zmarzniecie trzeba wziąć woreczek na plecki pospacerować troszkę po domku i zobaczycie jak sie zgrzejecie :haha: Żart oczywiście, też ubolewam nad cenami gazu za niecałe trzy miesiące zapłaciłem 1300 PLN. Pozdrawiam i przepraszam niezadowolonych z mojego postu.

byles dobry:spoko: a juz myslalem ze na powaznie mowisz:haha:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:12.