Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Polityka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/polityka-53702/)

Lukash 27.06.2005 21:40

wiem za szybko nacisnolem enter i mi sie sonda nie udala.. a teraz nie wiem jak to zmienic:(

Calme 27.06.2005 22:07

Brakuje mi czegoś na kształt PPPP :) :piwo::piwo::piwo::piwo::piwo:

Eliasz 27.06.2005 22:38

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Sprobuj zrobic tyle co Owsiak za 1% czyli mniej wiecej 400.000 (czyli: zorganizowac caly dzien w TVP, przystanek woodstock, koncert glowny WOSP, reklamy, puszki, plakietki dla wolontariuszy, dzialalnosc fundacji przez caly rok, przetargi na sprzet, co za tym idzie wyjazdy i wiele, wiele innych).[...]

Przepraszam bardzo ale dając pienądze na WOŚP nie daję (moze nawet nie chce) dawac kasy na Woodstock. Co ma woodstock do pomocy w zakupie sprzętu medycznego??

Druga sprawa, pisałeś że pieniądze siedzą na koncie, OK , zgadza się tylko kto bieże za to procenty?? oczywiscie wiadomo, owsiak i przeznacza je na woodstock, a przecież ludzie wrzucający pieniądze do puszek chcą pomóc w zakupie sprzętu medycznego a nie w organizacji woodstocku, czy pisze to gdzies na puszkach? a wiec jednak nie wszystkie pieniadze ida na taki cel jaki życzyli by sobie ludzie

I jeszcze jedno, piszesz żeby spróbować zrobić to co owsiak za 1%. A popatrz tak np. na caritas, ile oni zbierają?? zbierają też duże pieniądze bez robienia takiego show'u.

Możesz napisać że owsiak zbierze w jeden dzien tyle co caritas w caly rok, ale zapewniam Cię ze gdyby owsiak zbieral caly rok to tez by nie uzbieral duzo wiecej kasy

Nie krytykuje owsiaka za wosp bo owszem widać ten sprzęt który kupił, ale nie podoba mi się co on robi pozniej z tymi pieniedzmi

pzdr.

Lukash 27.06.2005 22:57

Cytat:

Napisany przez Eliasz
Przepraszam bardzo ale dając pienądze na WOŚP nie daję (moze nawet nie chce) dawac kasy na Woodstock. Co ma woodstock do pomocy w zakupie sprzętu medycznego??

przystanek woodstock to podziekowanie wszytkim za pomoc w zbiorce pieniedzy..zespoly graja tam za darmo:)

P.S. Czy wie ktos jak poprawic ta sonde,..moze moderator mogl by cos naprawic bo nie wiem jak to zmienic....

pawelblu 27.06.2005 23:15

Cytat:

Napisany przez Eliasz

Druga sprawa, pisałeś że pieniądze siedzą na koncie, OK , zgadza się tylko kto bieże za to procenty?? oczywiscie wiadomo, owsiak i przeznacza je na woodstock, a przecież ludzie wrzucający pieniądze do puszek chcą pomóc w zakupie sprzętu medycznego a nie w organizacji woodstocku, czy pisze to gdzies na puszkach? a wiec jednak nie wszystkie pieniadze ida na taki cel jaki życzyli by sobie ludzie

I jeszcze jedno, piszesz żeby spróbować zrobić to co owsiak za 1%. A popatrz tak np. na caritas, ile oni zbierają?? zbierają też duże pieniądze bez robienia takiego show'u.

Możesz napisać że owsiak zbierze w jeden dzien tyle co caritas w caly rok, ale zapewniam Cię ze gdyby owsiak zbieral caly rok to tez by nie uzbieral duzo wiecej kasy

Nie krytykuje owsiaka za wosp bo owszem widać ten sprzęt który kupił, ale nie podoba mi się co on robi pozniej z tymi pieniedzmi

pzdr.

No wiesz - powtarzam to dosc czesto. To wolny kraj - mozesz dawac kase na caritas, mozesz zalozyc swoja fundacje, ktora zrobi to co owsiak 'taniej'. Ja wiem swoje. Idea sluszna, koszty IMO uzasadnione, nie ma lewizn. Poza tym wiadomo na co ona idzie. Jurek nigdy nie kryl sie z woodstockiem (zespoly graja za darmo, ale organizacje koncertu finansuje fundacja). Poza tym baze fundacji musial stworzyc sam. Natomiast caritas wiadomo ze dziala na szkielecie koscielnym wiec baza juz jest, a same akcja sa duzo mniej 'intensywne'.
Dla mnie idea WOSP jest OK.

Tylko jeden szczegol mnie troche denerwuje. Jak sie chodzi duzo w dzien orkiestry to spotyka sie kilka grup zbierajacych. Wiadomo - daje sie raz, dwa, moze trzy, ale nie wiecej. Wiec jak taka dziesiata spotkana grupa potrafi czesto skomentowac 'odmowe pomocy dla chorych dzieci'.

Wawelski 27.06.2005 23:18

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
Dodaj jeszcze SLD, SDPL, Demokratów i Samoobronę
A potem możemy zrobic małe prawybory prezydenckie :D

O kutwa.
A ja myślałem, że na prezydenta wybiera się osobę - a nie partię.

Wawelski 27.06.2005 23:22

A gdzie UPR tak wysoko plasujący się zazwyczaj w internetowych sondażach (gdy ktoś już o niego pyta).
Gdzie samonapad?
Gdzie Demokraci w tym antydemokratycznym kraju?
Gdzie PSL?
Gdzie kilka(naście) innych partii mających szansę wejść do sejmu?

I autor tego wątku twierdzi, że interesuje się polityką? Chyba jako fanczłonkomanipulant jednej z nielicznych wymienionych partii.

Divxtom 27.06.2005 23:38

Dyskryminacja zwolenników innych (niewymienionych w sondzie) parti :fiu:

Lukash 27.06.2005 23:54

Cytat:

Napisany przez Wawelski
A gdzie UPR tak wysoko plasujący się zazwyczaj w internetowych sondażach (gdy ktoś już o niego pyta).
Gdzie samonapad?
Gdzie Demokraci w tym antydemokratycznym kraju?
Gdzie PSL?
Gdzie kilka(naście) innych partii mających szansę wejść do sejmu?

I autor tego wątku twierdzi, że interesuje się polityką? Chyba jako fanczłonkomanipulant jednej z nielicznych wymienionych partii.

wez sobie poczytaj dokladnie a nie piszesz glupoty, napisalem przeciez ze enter mi sie wcisnol i sie zapisalo i nie wiem jak zmienic jak jestes taki madry to powiedz mi jak moge sonde poprawic bo nie wiem gdzie moge zrobic edit

joujoujou 28.06.2005 02:28

A przy edycji pierwszego posta się nie da?
Brak jeszcze opcji: żadna z powyższych
oraz:
nie będę głosował.

andrzejj9 28.06.2005 06:37

Dodałem kilka odpowiedzi..

Ale sprawdźcie mnie, bo spisywałem z Waszych propozycji i nawet nie wiem, czy są to prawidłowe skróty. Poza tym jak są jeszcze jakieś braki, to dajcie znać.

pawelblu 28.06.2005 09:51

Kwestia formalna ... UP bedzie mialo wspolna liste z SDPL :)

Lukash 28.06.2005 10:54

najwyzej dac UP razem z SDPL, UW startuje to tez mozna dodac,. a reszta jest luz...
P.S. dzieki za zmiany

legion 28.06.2005 11:14

Po pierwsze nie bede na nikogo glosowal bo wszystcy sa pajacami :) po drugie juz glosowalem tyle razy i dupa blada nic sie nie poprawilo w Polsce dalej afera za afera a z ludzi sobie jaja robia zeby cos sie zmienilo przynajmniej do tego trzeba 2 pokolen wiec stwierdzilem ze nie ma sensu a ci co pojda na wybory to chyba w bajki i w swietego mikolaja wieza :)

sc0rpi0 28.06.2005 13:33

Cytat:

Napisany przez Wawelski
O kutwa.
A ja myślałem, że na prezydenta wybiera się osobę - a nie partię.

Miałem na myśli urządzenie później innej sondy i umieszcenie w niej nazwisk kandydatów na prezydenta (osób) :) Taki aż tępy nie jestem :D:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:29.