![]() |
a dzisaj Cimoszewicz sie zdecydował kanydowac,bylo to dla mnie ogromne zaskoczenie:),....Kwasniewska bedzie robila mu kampanie:| .......i powiedzial ze bedzie rozmwial z ludzmi i nie wdawal sie w klotnie z innymi kandydatami...ideał!!!! do kandydowania przekonal go glos rodakow,,takie *******y to on moze wciskac 5 letnim dzieciom..na prawde ludzi traktuja jak jakis glupkow..byl w rzadzie nie zobil nic a teraz nagle zrobi..duzo tego zaklamania w polskiej polityce, ale chyba nie tylko polskiej
|
Ile trzeba mieć lat, żeby zostać Prezydentem?
|
Na Prezydenta Rzeczypospolitej może być wybrany obywatel polski, który najpóźniej w dniu wyborów kończy 35 lat i korzysta z pełni praw wyborczych do Sejmu. Kandydata zgłasza co najmniej 100 000 obywateli mających prawo wybierania do Sejmu.
Art. 127 p.3 konstytucji RP A to ze cimoszewicz kandyduje to dobrze. Coprawda nie lubie go za okres w ktorym byl premierem, ale obecni kandydaci sa na tyle kiepscy lub maja male poparcie, ze on wypada niezle. Dojdzie do grona kandydatow (Tusk i Borowski) ktorych biore pod uwage w wyborach. |
Cytat:
A dla mnie to niedobra wiadomość - to niestety zwiększa szanse kandydata lewicy na zwycięstwo, a na pewno na drugą turę, w której wszystko może się zdarzyć. Ogólnie nic do niego nie mam - po za tym, że był kiepskim premierem, kandydował w 1990 roku, chyba z ramienia PZPR, i jest z lewicy SLD itd. ro29 |
Cytat:
Jedni i drudzy maja przekretasow i *****i takze nie robi mi to roznicy. |
Cytat:
Czyli jeszcze muszę poczekać... :( |
Cimoszewicz zmniejsza szanse tzw. lewicy na prezydenta, bo rozbije głosy elektoratu lewicowego na więcej kawałków. Dzięki temu w drugiej turze może się spotkać np. bliźniak z lekarzem.
Inna sprawa, że ta nasza niby prawica ma w przytłaczającej większości okrutnie lewicowe poglądy. |
ja tam glosuje na Kaczynskiego, jakos Cimoszewicz mnie nie przekonuje moze daltego ze jest z SLD
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:04. |