![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() mam epox'a 8kra2i (kt600 + sata) na ktorym smiga bezproblemowo bartus 2500@3200+ (200x11) i 512 mb ramu (166x2). wiecej o tej plycie tutaj kosztuje okolo 310 pln...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. pozdrawiam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez woitas : 26.01.2004 o godz. 18:55 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ja mam sl75frn2-l - i jest to wypasna plyta - swietna do krecenia - lekko tylko wyposazona - ale mozesz kupic model RL - wtedy juz masz full wypas
tania, bardzo dobre mozliwosci o/c, naturalnie ladnie dziala z ATI, BARDZO szybko wstaje komp, zanim mi sie wlaczy monitor ja juz mam okno logowania windy wydajnosci wszystkich modeli na nf2 ultra sa wg testow toms hardware IDENTYCZNE wiec nie wierz w bajki - roznica to tylko osprzet i ew. mozliwosci o/c
![]() |
![]() |
#19 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Sid, a jeżeli ja nie potrzebuje raida to powiedz tak jak koledze z czego jeszcze jest okrojona ta wersja -L solteka,i czy jest dzielnik czestotliwosci pomiedzy magistralami? tzn."niezaleznosc kręcenia "-nie wiem czy dobrze to ujmuje..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
ja widze, ze wersja A7N8X-E Deluxe jednak ma 1GB LAN!!! http://www.hardocp.com/article.html?art=NTc3 http://www.mantlik.cz/?kategorie=0010
![]() |
#21 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
dzielnik? pci jest nie do ruszenia na 33 (chyba ze ja mam stary bios - a mam) agp jest full niezalezne - i fsb jest full niezalezne - pamieci dopoki wyrabiaja chodza w synchro - potem z dzielnikiem - ale jesli zaladujesz pamieci 400mhz to dzielnika nie uswiadczysz - a podobna sa jakies metody recznego ustawiania f pamieci
frn2=l chyba nie ma sata i firewire - ale to juz najlatiwje chyba na stronie producenta w googlu znalesc co MA frn2-l - to 100mbit lan, piracki soundstorm, 133ata, dualchannel i jedna z najwiekszych regulacji napiec i fsb ze wszsytkich plyt do tego ten ladny sys abs2 - co zabawne - on dziala... generalnie jest to tylko szkielet plyty - o takich glupotach jak 8xagp i portach usb2.0 nie wspominam bo to standard to nie jest bogato wyposazona plyta - ale mialem tylko 340 zeta - i sadze ze nadal za te pieniadze nie kupilbym nic innego - a pakiet softu (jesli ktos sie ulegalnil - jaki dostalem z plyta - byl zaskakujaco bogaty - choc w starych wersjach) tyle peanow - kazdy i tak ci pochwali to co ma - bo o niczym innym nie ma pojecia
![]() |
![]() |
#22 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Dlatego też OC lecą na nForce jak muchy na łajno. 8)
![]() |
![]() |
#23 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Sid pisze "ale jesli zaladujesz pamieci 400mhz to dzielnika nie uswiadczysz - a podobna sa jakies metody recznego ustawiania f pamieci"-
czyli jakie pamieci mam kupic-słabsze? Sorry,ale cały czas byłem z intelem i jeszcze nie łapie tych niuansów DDR... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Bywalec
Data rejestracji: 25.12.2002
![]() |
Cytat:
Aha na twoim miejscu wzialbym plyte z raidem, oczywiscie nie dla raidu tylko dla dodatkowych kontrolerow, sam mam trzy dyski twarde, do tego nagrywarke i dvd, a jak przychodzi znajoy to musze odczepiac, kiedys jak miaelm starego abita to moglem osiem urzadzen podpiac, a teraz tylko 6 (w tym dwie na serial ata). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Napisz jaśniej o co chodzi: nForce2 dzielniki: fsb procka / fsb pamięci i tu najlepiej (najwydajniej) wszystko chodzi na synchro, ustawiane AGP (u mnie od 50MHz do 100) - opcja nic nie daje (tak naprawdę) i sztywne taktowanie PCI (33 MHz). Poczytaj trochę o płytach na nForce: jest tego strasznie dużo w sieci. 8)
![]() |
![]() |
|
|