Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.04.2004, 21:42   #1
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pykson
1. prad wylaczaja w najlepszym momencie pisania waznej pracy
a pojecie UPS zna kolega?
Cytat:
2. panstwowa televizja - lepiej zeby jej nie bylo, bo kazdy by od razu wiedzial, ze nic ciekawego nie ma telewizji panstwowej
W prywatniej tez nic nie ma i dotyczy to rowniez zagranicznych stacji.

Cytat:
3. tylko w naszym pieknym kraju moze istniec w XXI wieku (oficjalnie!) monopolista telekomuna
NIe tylko w Polsce. Mysle ze bez problemu znajdziesz inne kraje z jednym operatorem telekomunikacyjnym.

Cytat:
4. o rzadzie sie nie ma co wypowiadac, o nierobie kwasowatym wiadomo co mozna napisac
Nie tylko my mamy zly rzad. Patrz np na litwe albo na slowakow co narobili ostatnio.

Cytat:
5. zlodziejstwo jest powszechna profesja
Coz nie tylko u nas.

Cytat:
6. police w Polsce - pewno, ze by go nie znalezli, chyba zeby sie pod komisariatem strzelali, ale to tez nie jest pewne
Nie kazdy policjant to DUPA. Sa tacy co dzialaja sprawnie.

Cytat:
7. Polska ma tez dobre strony, ale chcialbym sie urodzic gdzie indziej. i nie mow, ze moge zamieszkac gdzie indziej, bo na zachodzie Polakow nie uwielbiaja, a na wschodzie to moze i gorzej niz u nas jest
Wiesz moze i narzekaja ale np taka skandynawia od reki zatrudnia lekarzy i personel medyczny z Polski. Wynika z tego ze Polacy nie sa tacy zli.

Cytat:
ehh, narzekac na Polske trzeba, moze wladza zrozumie, ze tu naprawde jest zle i sie cos poprawi w tym pieknym zadupiu Europy
Myslisz, ze rzad obchodzi twoje marudzenie? Jezeli tak myslisz to jestes w BARDZo duzym bledzie. Na dzien dzisiejszy Twoje marudzenie ma jedynie wplyw na relacje miedzyludzkie.

Ostatnio da sie zaobserwowac ciekawe zjawisko. Ogolnie malo kto romawia ale jak przychodzi do krytyki i marudzenia to sie robi tloczno i gwarno .
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.04.2004, 23:50   #2
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez shuma02
Wlasnie czytam 'New York Post' gdzie na całą pierwszą strone trafił Marcin Muchalski, 26 letni student z Wrocławia, który zostal dwukrotnie postrzelony w Nowym Yorku przez to ze niechciał oddać podczas napadu swojej komórki, Nokia 3390.

Nasz bohater zaczął sie kłucić z napastnikiem mysląc że pistolet to tylko zabawka i w zamian za telefon oferował swój stary rower. Mówi że pierwszego strzału w noge nawet nie poczół dopiero po drugim strzale w ramie zaczął uciekać.

Napastnika złapano lekko później prowadzącego skradziony rower. Wszystko to działo sie około 7 rano.

Obronił jednak swój telefon. A czy i Wy aż tak kochacie swoje telefony ??

Takie zachowania traktowałbym 3 miesięczną obserwacją psychiatryczną. W końcu nienormalne jest strzelać do czlowieka za to że niechce oddać telefonu. Niestety świat spada na psy. dzisiaj rano jak uslyszalem o zabiciu wlocha przez islamskich fundamentalistów zadalem sobie pytanie jakie są granice tolerancji. W końcu w wypadku takich właśnie ludzi słowo tolerancja dla ich zachowań traci sens.Po prostu chyba najlepszą ,metodą będzie zastosowanie praw z przeszlości i zaostrzenie prawa wtedy tylko może się coś poprawi na świecie
Stary 16.04.2004, 11:02   #3
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hej

nie przecze, ze jestem malkontentem, to co napisales memorando to chyba polska cecha narodowa, ale osobiscie sie staram zeby to co robie bylo zrobione dobrze i szlag mnie trafia jak widze ze ten kraj mialby potencjal ale jestesmy jeszcze umoczeni w poprzednim systemie, myslimy ze dobrobyt sam do nas przyjdzie, czekamy az ktos zrobi cos za nas. jestem jeszcze mlody, moze sie to zmieni jeszcze za mojego zycia i Niemcy do Polski beda przyjezdzac do roboty

P.S. forum na cdrinfo trzyma poziom intelektualny, kurde, zobaczcie jakiekolwiek inne polskie strony (onety, wp, o2 i inne) to macie obraz przeciez Polaka. Wiem , ze wiekszosc to jeszcze dzieciaki, a jezyk taki, ze ciezko cokolwiek zrozumiec z tego potoku przeklenstw, wiec jak to wszystko dorosnie to Boze miej w opiece ten kraj...
Tepota nie zbuduje potegi narodu, chociaz samoobrona ostatnio przoduje, rece opadaja...

W Gliwicach pod uczelnia mialem podobny przypadek z komorka, tzn. broni nie bylo, ale nokia 3310 i koles, ktoremu, za to, ze jej oddac nie chcial, potargali garnitur, rozpiepszyli buty, skopali, pewno poczul sie jak w "nowymjorku".

Koniec tego zrzedzenia.
pozdr
pykson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2004, 19:37   #4
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.06.2002
brzuszki niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pykson
W Gliwicach pod uczelnia mialem podobny przypadek z komorka, tzn. broni nie bylo, ale nokia 3310 i koles, ktoremu, za to, ze jej oddac nie chcial, potargali garnitur, rozpiepszyli buty, skopali, pewno poczul sie jak w "nowymjorku".

Złapali ich?
brzuszki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2004, 20:35   #5
Tribunal
net został :)

Data rejestracji: 29.07.2003
Tribunal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bo to polska nie elegancja francja... Jakby to Sokół powiedział
Stary 16.04.2004, 23:19   #6
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

A ja się w Polsce czuję świetnie i dobrze mi się żyje.Aż głupio jak człowiek nie narzeka.Często wyjeżdżam z Polski i zawsze sie cieszę jak wracam.A jak wracam z Niemiec,Austrii,czy innej Germanii, to nawet opłata za kibel na lotnisku mnie cieszy
Malkontentów odsyłam do dowolnego kraju afrykańskiego
Stary 16.04.2004, 23:42   #7
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez brzuszki
A ja się w Polsce czuję świetnie i dobrze mi się żyje.Aż głupio jak człowiek nie narzeka.Często wyjeżdżam z Polski i zawsze sie cieszę jak wracam.A jak wracam z Niemiec,Austrii,czy innej Germanii, to nawet opłata za kibel na lotnisku mnie cieszy
Malkontentów odsyłam do dowolnego kraju afrykańskiego
Kocham polskę za 3 rzeczy i za te rzeczy tylko jeszcze tu gniję...po pierwsze za muzykę chopina góreckiego szymanowskiego po drugie za zieleń drzew w maju i niesamowity mroczny klimat w listopadzie... po trzecie kocham polskę za bieszczady.......................
Stary 16.04.2004, 23:57   #8
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez memorando
Kocham polskę za 3 rzeczy i za te rzeczy tylko jeszcze tu gniję...po pierwsze za muzykę chopina góreckiego szymanowskiego po drugie za zieleń drzew w maju i niesamowity mroczny klimat w listopadzie... po trzecie kocham polskę za bieszczady.......................
Kurde,czasem mam wrażenie,że pisze Was dwóch
Rewelacyjne wyznanie!
Zapamiętam
Stary 17.04.2004, 03:31   #9
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez brzuszki
Kurde,czasem mam wrażenie,że pisze Was dwóch
Rewelacyjne wyznanie!
Zapamiętam

Dlaczego was dwóch?? Jestem jedną osobą czasem klnę bo w tym prymitywistycznym mieście Szczecinie sam się upodabniam do prymitów. Znacie brzuszki to przysłowie?? Jak trafisz między wrony musisz krakać jak one
Stary 17.04.2004, 00:24   #10
47
Veni, Vidi, Vici.

Data rejestracji: 03.11.2003
47 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja kocham Polskę za kobiety, na całym świecie nie ma piekniejszych.
A jaka Polska bedzie w przyszłości to zależy tylko od nas. W końcu to MY jesteśmy przyszłościa tego kraju, wiec zamiast narzekać trzeba zacząc pracować nad samym sobą i dopiero wtedy będzie lepiej.
A ci narzekają niech zapiszą sie do samoobrony bo oni to potrafią najlepiej
Pozdro 47 PATRIOTA

Hitman Blood Money

Moj status w Americas Army
47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2004, 20:31   #11
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@BD

upsa w niemczech czy wogole na zachodzie kupowac nie musialbym (chyba ze pisalbym/tworzylbym cos naprawde skrajnie waznego), bywam dosc czesto na tzw. zachodzie i PRZENIGDY nie wylaczono mi pradu, krewni i znajomi z niemiec tez nie rozumieja, jak mozna wylaczac prad na pare godzin w quasieuropejskim kraju

skandynawia zatrudnia polskie pielegniarki bo sa iles tam razy tansze (ich praca) niz tak samo kwalifikowane szwedki czy norwezki

nie chodzi o marudzenie moje ale NARODU, nie moge sie kryc za innymi, skoro oni nie marudza to ja tez nie powinienem, jezeli wszyscy bedziemy sciemniali ze jest OK to tzw. rzad pomysli ze pewno jest ok i bedzie kradl jeszcze wiecej.

I nie pisz, ze gdzie indziej jest gorzej, bo my mamy lepiej. Na tej zasadzie narzekac moglby tylko najbiedniejszy, bo ten co zarabia od niego wiecej o 1 zl / miesiac zawsze jest bogatszy od tego najbiedniejszego, wiec ma sie lepiej, nie? wedlug Twojej logiki po co mialby narzekac?

u nas jest zle, a to ze sa jakies kraje, gdzie jest gorzej to jeszcze nie znaczy,
ze ja powinienem byc zadowolony.

@brzuszki
Nie zlapali ich, widzialo to kilkadziesiat osob, nikt nie pomogl chlopakowi, nawet jak go na ziemi kopali, znieczulica ogolna chyba panuje, 200 m od komendy policji to bylo. Nie widzialem tego osobiscie, ale widzialem pokrwawionego goscia (kolega z roku), ktory nie zdazyl przez to na egzam, nie wiem jak bym sie zachowal jak bym to widzial, ale wiem ze mnie to wk.......!

@mqy
Nie podniecam sie hameryka, tez mnie czesto smieszy. Nie glosowalem nigdy na czerwonych, teraz tez tego nie zrobie, na leppera tez nie zaglosuje, a co do zawisci masz racje, my, Polacy jestesmy zawistni.

@47
Kobiety w Polsce najpiekniejsze (srednia arytmetyczna i jakakolwiek inna) w Europie!
Co do pracy nad soba, duzo to nie pomoze, kiedy inne gnoje na gorze partolic beda kazda szanse, jaka daje Polakom tzw. los. Moze za jakies 3 czy 4 pokolenia wyginie w Polakach pietno smierdzacych lat socjalizmu.

P.S. nie jestem jakims ultraprawicowcem, bo tak mozna odczytac niektore fragmenty tego postu, ani tez germanofilem badz euroentuzjasta, chce zeby TU bylo po prostu lepiej

pzdr

pykson
pykson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2004, 11:09   #12
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pykson
@BD
upsa w niemczech czy wogole na zachodzie kupowac nie musialbym (chyba ze pisalbym/tworzylbym cos naprawde skrajnie waznego), bywam dosc czesto na tzw. zachodzie i PRZENIGDY nie wylaczono mi pradu, krewni i znajomi z niemiec tez nie rozumieja, jak mozna wylaczac prad na pare godzin w quasieuropejskim kraju
A pamitasz co mieli goscia z USA i Kanady ostatnimi czasy. Jak mnie pamiec nie myli to przez kilka dni nie bylo pradu.

Cytat:
skandynawia zatrudnia polskie pielegniarki bo sa iles tam razy tansze (ich praca) niz tak samo kwalifikowane szwedki czy norwezki
Nie calkiem - poprostu potrzebuja wykwalifikowanej sily bo u nich jest z tym problem.

Cytat:
Na tej zasadzie narzekac moglby tylko najbiedniejszy, bo ten co zarabia od niego wiecej o 1 zl / miesiac zawsze jest bogatszy od tego najbiedniejszego, wiec ma sie lepiej, nie? wedlug Twojej logiki po co mialby narzekac?
Czlowieku u nas walsnie marudzi kazdy ze jego sasiad ma lepiej. Popatrz jak to wyglada na siecie. Tam nikt krzywo nie patrzy na sasiada i nie myli jak go uwalic tylko zastanawia sie jak zrobic by samemu miec lepiej od sasiada. I odbywa sie to na zdrowych zasadach.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: