Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Potrzebuję gry na Siemensa z serii x65 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/potrzebuje-gry-siemensa-serii-x65-45707/)

murt 08.01.2005 17:03

Tutaj masz wygodny konfigurator.
http://communications.siemens.com/cd...rNrNrN,00.html
Wystrczy postepowac zgodnie z instrukcjami.

A GG na telefon to polecam PAPLE.
http://komunikator.papla.pl/text.asp?file=index.html
Sam uzywam na C65 i jest to naprawde bardzo dobry programik. :spoko:

Piterniel 07.01.2005 20:00

Potrzebuje konfiguracji GPRS w Jedna Idea na CX65 oraz może jakiejś aplikacji GG ?:)

Daniel290 06.01.2005 18:10

Bartku nie bawiłem sie absolutnie obudową.Wiem że są wymienne ale mnie wodotryski i bajery nie interesująZrobiłem tak jak Ty - włozyłem baterie i koniec na tym.Trzeszczy jak diabli.Nie mam też żadnych diód i tym podobnych bo mi nie potrzebne.Rozumie ze światełka ,melodyjki gierki chlają prad i mam to powyłączane.A co do porównania t68i do tego pod wzgledem baterii to poprostu dla mnie producent cx-a powinien przewidzieć te swoje bajery i w STANDARDZIE włożyć baterie o wiekszej pojemności.Telefon mój nie jest juz też nowy(1,5 miecha) więc bateryjka jaka by nie była powinna sie już ułozyć.ładowanie codzienne telefonu to ja pamietam z hagenuka,sagema,motoroli ale juz dawno zapomniałem o takich kiepskich czasach.Siemens mi przypomniał niestety.Miałem jeszcze pierwsza nokie 5110,alcatela ot 511 jakiegoś Philipsa ,Panasonica gd96,samsunga t100 bodajże,siemensa s55 ,także troche już tych telefoników zniszczyłem.Ten jak na swoją klase jest dla mnie totalna porażką.Na koncie mam kilka fonów wiec jasne jest że za aparaty nie place a po roku czy dwóch zużyty poprostu komus ze znajomych daje.O ile sie jeszcze nadaje :>.Ten powędruje spowrotem do idei na 1000%

B@rtek 06.01.2005 13:32

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Bateria to raczej nie problem. Można wymienić i kupić mocniejszą. Natomiast co do obudowy to, jak już napisałem, zgadzam się z Tobą. Ale też Bartek może mieć rację, bo w jednym punkcie bawiłem się egzemplarzem, który wydawał się trochę solidniejszy i nic w nim nie trzeszczało. Szkoda tylko, że w przypadku tego telefonu, to bardziej wyjątek niż reguła..

A ja powiem tak, że nic nie będzie trzeszczało jak nie będziemy się bawic obudową :taktak:

Ja włożyłem tylko baterię, założyłem klapke i juz nie otwieram.

Bo jak ktoś będzie się bawił nonstop obudową to mu wtedy trzeszczy :taktak:

Mój telefon nie był kupiony w Polsce tylko w Niemczech, więc tam też mają tak jakby inną jakość.

Pamiętam jak byłem w Satrunie w tamtym miesiącu i mieli stoisko z fonami i były dwa CX i żaden nie trzeszczał :nie: A cały czas się nimi ktoś bawi :taktak:

Co do bateri to może i krótko trzyma, ale to przez te wszystkie światełka :taktak:

Najlepiej wyłączyć te dwie diody, ustawić podświetlenie na 70-80% i bateria trzyma o ok. 10-15% dłużej :D

Trzeba go sobie poprostu ustawić i to co nie potrzebne wyłączyć :taktak:

Ale każdy nowy telefon będzie trzymał podobnie.

Duży wyświetlacz + inne bajery= krótkie trzymanie.

Np. nie dziwię się, że @Danielowi T68i trzymał długo jak był wyświetlacz 101x80 pikseli i z 256 kolorami, a przy CX jest 132x176 pikseli i ma 65k kolorów.

To trzeba też wziąść pod uwagę.

To jak trzyma bateria zalezy również od zasięgu jaki jest w danym miejscu.

Jak jest słaby to bateria również od tego krótko trzyma.

Dla mnie ten problem nie ma znaczenia, bo np. włączam fona pod prąd wieczorem i rano mam full baterię :D

Wcześniej miałem cztery motki: T192/T722i/E365/C650 i nie były złe :nie:

Postanowiłem teraz kupić Siemensa, bo np. do E398 musiałbym za dużo dopłacić jak sprzedawałem swoją C650 na allegro.

C650 sprzedałem za 415zł, a CX65 kupiłem nówkę za 500zł :D

Więc jak dla mnie sie opłacało :)

P.S.
Juz prawie 2000 postów :D :)

Pagerus 06.01.2005 09:26

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Takie czasy nastały :taktak: :smutny:

Taaa... ja bym powiedział, że te "czasy" to już trwają od dłuższego czasu... :taktak:

Daniel290 06.01.2005 01:02

Jeśli mówisz że są lepsze egzemplarze to nie pozostaje mi nic innego jak uwierzyc na słowo.W takim razie przepraszam Bartku.
Co do baterii to dla mnie taka kolej rzeczy odpada-jeszcze nigdy nie kupowałem baterii do telefonu i ten złom nie bdzie wyjątkiem.

andrzejj9 06.01.2005 00:48

Cytat:

Napisany przez Daniel290
Czasy czasami ale po telefonie tej maarki spodziewałem sie więcej i dlatego go wziąłem.Telefony pamiętam jeszcze z Centertela,później Hagenuka w plusie itd.Każdy zwraca uwage na inne funkcje,ma inne potrzeby.Ja wymieniłem te których mi brakuje bo uzywałem ich na codzień.Szczerze mówiąc to biorąc ten telefon nie zastanawiałem sie nad nim za długo.Nawet przez myśl mi nie przeszło że taki telefon moze nie miec wybierania głosowego , z któreego często korzystałem.Ale to już indywidualna sprawa potrzeb.Natomiast niesolidne wykonanie i słaba bateria dykwalfikuje ten telefon raczej u wszystkich.Sprawdzałem reszte aparatów w salonie - jakies 25 szt i KAŻDY trzeszczał także wybacz Bartek15 ale poprostu ci niewierze ze twój akurat jest inny . (swoją drogą Bartku dzieki za pomoc z biosami :d )
Ludzom lubiącym solidność naprawde ODRADZAM ten zakup.Mamjeszcze s55 we firmie i ten jest całkiem inny.Solidna obudowa,dobrze dobrana bateria i większość potrzebnych funkcji.

Bateria to raczej nie problem. Można wymienić i kupić mocniejszą. Natomiast co do obudowy to, jak już napisałem, zgadzam się z Tobą. Ale też Bartek może mieć rację, bo w jednym punkcie bawiłem się egzemplarzem, który wydawał się trochę solidniejszy i nic w nim nie trzeszczało. Szkoda tylko, że w przypadku tego telefonu, to bardziej wyjątek niż reguła..

Daniel290 06.01.2005 00:41

Czasy czasami ale po telefonie tej maarki spodziewałem sie więcej i dlatego go wziąłem.Telefony pamiętam jeszcze z Centertela,później Hagenuka w plusie itd.Każdy zwraca uwage na inne funkcje,ma inne potrzeby.Ja wymieniłem te których mi brakuje bo uzywałem ich na codzień.Szczerze mówiąc to biorąc ten telefon nie zastanawiałem sie nad nim za długo.Nawet przez myśl mi nie przeszło że taki telefon moze nie miec wybierania głosowego , z któreego często korzystałem.Ale to już indywidualna sprawa potrzeb.Natomiast niesolidne wykonanie i słaba bateria dykwalfikuje ten telefon raczej u wszystkich.Sprawdzałem reszte aparatów w salonie - jakies 25 szt i KAŻDY trzeszczał także wybacz Bartek15 ale poprostu ci niewierze ze twój akurat jest inny . (swoją drogą Bartku dzieki za pomoc z biosami :d )
Ludzom lubiącym solidność naprawde ODRADZAM ten zakup.Mamjeszcze s55 we firmie i ten jest całkiem inny.Solidna obudowa,dobrze dobrana bateria i większość potrzebnych funkcji.

B@rtek 05.01.2005 23:06

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Bla bla bla - i jak tu kogoś zaspokoic? Zaprojektujcie sobie sami wasz jedyny cudowny telefon - zobaczymy co wam wyjdzie :P
Obudowa za delikatna, zupa za słona... i co jeszcze?

Takie czasy nastały :taktak: :smutny:

B@rtek 05.01.2005 22:50

U mnie nic nie trzeszczy :D :P

andrzejj9 05.01.2005 22:45

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Bla bla bla - i jak tu kogoś zaspokoic? Zaprojektujcie sobie sami wasz jedyny cudowny telefon - zobaczymy co wam wyjdzie :P

Każdy ma prawo do własnego zdania. Co więcej - cieszę się, że mam własną opinię i zgadzam się z każdym, kto ma odwagę ją wyraźić.

Pagerus 05.01.2005 22:30

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
O wszystkich tych rzeczach, które wymieniłeś, wiem, ale jedyna, która mi osobiście przeszkadza, to ta rzeczywiście fatalna jakość obudowy. Rzeczywiście plastik trzeszczy w niektórych miejscach, a całość sprawia bardzo kiepskie wrażenie. Jak na telefon z górnej średniej półki można było się bardziej pod tym względem postarać.

Reszta funkcji nie jest mi potrzebna, więc nie uznaję tego za wady.

andrzejj9 05.01.2005 22:07

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Przeciez wystarczy przykleić jakąś taśmę na diodę i masz inny kolor :D

Chyba, że chodzi ci o coś innego???

Chodzi mi nie tyle o zmianę koloru, co o dodanie dodatkowych diod. Bo po prostu pomijając pierwszy górny rząd dla mnie podświetlenie pozostałych jest po prostu nieczytelne. A to, co ten koleś na tym forum zrobił, wygląda według mnie rewelacyjnie :)

andrzejj9 05.01.2005 22:05

Cytat:

Napisany przez Daniel290
Przesiadka z soniaka jakiego używałem (t68i) na tego siemensa to poprostu koszmar.Ten telefon to porażka jakich mało.Bateria około 3 dni o ile nie próbuje sie pograć w cokolwiek i niedaj Boże podłączyć do kompa bez stacji dokującej-wtedy to już 3 h i po baterii.Wprost fatalna,tragiczna jakość obudowy,jak w badziewnych chińskich zabawkach(to mnie najbardziej denerwuje - telefon poprostu trzeszczy plastikiem).Brak kilku uzytecznych funkcji jak podwójny budzik,funkcj "drzemki" bez dotykania telefonu,brak blutotha,brak wybierania głosowego !!!Za to napchany zupełnie niepotrzebnymi fajerwerkami.Jedyna dobra rzecz jaka mi sie w nim trafiła to kalkulator.Własnie wysłałem pisemko do Idei żeby spadali z tym badziewiem i dali mi cos porządnego.

O wszystkich tych rzeczach, które wymieniłeś, wiem, ale jedyna, która mi osobiście przeszkadza, to ta rzeczywiście fatalna jakość obudowy. Rzeczywiście plastik trzeszczy w niektórych miejscach, a całość sprawia bardzo kiepskie wrażenie. Jak na telefon z górnej średniej półki można było się bardziej pod tym względem postarać.

Reszta funkcji nie jest mi potrzebna, więc nie uznaję tego za wady.

Daniel290 05.01.2005 21:36

Przesiadka z soniaka jakiego używałem (t68i) na tego siemensa to poprostu koszmar.Ten telefon to porażka jakich mało.Bateria około 3 dni o ile nie próbuje sie pograć w cokolwiek i niedaj Boże podłączyć do kompa bez stacji dokującej-wtedy to już 3 h i po baterii.Wprost fatalna,tragiczna jakość obudowy,jak w badziewnych chińskich zabawkach(to mnie najbardziej denerwuje - telefon poprostu trzeszczy plastikiem).Brak kilku uzytecznych funkcji jak podwójny budzik,funkcj "drzemki" bez dotykania telefonu,brak blutotha,brak wybierania głosowego !!!Za to napchany zupełnie niepotrzebnymi fajerwerkami.Jedyna dobra rzecz jaka mi sie w nim trafiła to kalkulator.Własnie wysłałem pisemko do Idei żeby spadali z tym badziewiem i dali mi cos porządnego.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:24.