Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Powtórka z historii - trochę długie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/powtorka-historii-troche-dlugie-55722/)

juicepp 22.08.2005 17:37

a ja bym wypier***** cały sejm i senat w pierony, wszystkich, wszystkich którzy teraz rządzą i nierządzą, co do jednego, i powybierał młodych fachowców w wieku 28-35 lat, wtedy nie było by problemu czy ty byłeś szpieg czy nie, nie trzebaby było nikogo lustrować, wszyscy by byli "czyści". I na tym budować IV Rzeczpospolitą, bo teraz jest tak jak jest, poprzełazili z jednej partii do drugiej i jest taki syf jak był tylko pod innymi szyldami.
****a **ć

Loczek 22.08.2005 17:29

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
widze, że z rozumowaniem ciężko...

U mnie jest ok, rozumiem i potrafię wyciągać wnioski.

Chodzi o fakt. Chodzi o godność. Której większość polityków nie ma.

I chyba przedobrzyłeś. Chciałeś zabłysnąć i nie wyszło, nie ocenia się narodu - tylko ludzi.

A ludzie, politycy lewicy, każdy wie kim byli kiedyś.

*Vojtas* 22.08.2005 13:27

Cimosz nie jest moim kandydatem na prezydenta, chociaż nie dyskwalifikuje go to, co powiedział kiedyś tam na jakimś zjeździe KC. powody są zupełnie inne, ale to już moja sprawa.
Cytat:

..............i ja się dziwie, że ten kraj nie idzie do przodu

imho idzie do przodu i to ostro drogą krętą, trudną, ale jednak. wystarczy przypomnieć sobie jak było jeszcze piętnaście lat temu powiedzmy, że z pozycji leżącej podnieśliśmy się na kolana teraz trzeba jeszcze wstać.

-Sid-The-Rat=> 22.08.2005 13:11

Cytat:

ale jak "wali Ci" polska scena polityczna, skoro glosowales swiadomie?
używasz czasu przeszłego, ale jak widzę nie całkiem świadomie - teraz mnie wali, wcześniej nie waliło i głosowałem

widzę, że znowu podpadłem pod 'grzech Cimoszki' raz mnie nie waliło i do końca życia przyjdzie mi z tym żyć..
i ja się dziwie, że ten kraj nie idzie do przodu

ed hunter 22.08.2005 13:09

ja nie oceniam krajów za ich historię (nawet Niemców)

oceniam przefarbowanych polityków.

żyje i rządzi pokolenie pzpr'owskich gnoi, którzy są teraz tacy porządni :\

mam dość tego, aby mną rządzili ludzie wybrani przez żuli, którzy uwierzyli w obietnice, że im DADZĄ.

****a.

pykson 22.08.2005 13:08

Cytat:

widze, że z rozumowaniem ciężko. oceniajmy więc Niemców za wojny z Chrobrym, oceniajmy Szwedów za Potop, co z tego, że te kraje się pozmieniały, nie, to nieistotne, czepiajmy się wydarzeń sprzed 100 lat, 200 lat czy 1000 lat, przecież tyle mówią o współczesności. tak zachowują się bardzo głupie narody i jednostki, nie potrafiące wyrwać się z historii i żyjące tylko historią. narody i jednostki bez przyszłości, z bardzo mglistą, historycznie zaburzoną teraźniejszością.
(...)

napisales narody, - tak, bez sensu winic obecnych szwedow za potop - chyba ze uznaje sie zasade, ze syn powinien placic za grzechy ojca

ale nie jednostki
narod sie moze zmieniac, przeciez to nie jest jeden czlowiek o danych pogladach, charakterze czy inteligencji
gdyby cimoszewicz 100 lat temu wyglosil takie przemowienie dalej by go w moich oczach dyskwalifikowalo

Cytat:

(...)
nie bronie Cimoszki, wali mnie ten człowiek, tak jak reszta polskiej sceny politycznej,
(...)

typowe dla Ciebie - czytajac Twoje posty bije z nich buta i cynizm, czasem trzeba przyznac cechy ciekawe i przychylnie usposabiajace, ale jak "wali Ci" polska scena polityczna, skoro glosowales swiadomie?
i jeszcze potrafisz uzasadnic swoj wybor (czy logicznie to juz inna sprawa)

Cytat:

(...)
realia polityczne PRL były takie, że aby zajmować się polityką trzeba było wstąpić i wygłaszać takie teksty. jedni robili to z obrzydzeniem inni z radością a inni z automatu.
podejrzewam, że niewielu zna wszystkie powody kierujące kimś kto do partii wstępował i niewielu jest godnych oceniania takiego człowieka. zwłaszcza, że od wstąpienia czy nawet wygłaszania takich pierdów do bycia kanalią droga daleka. ale co ja mówie, przecież tutaj same autorytety od zbrodni PRLu i ludzkiej moralności...
(...)

to trzeba bylo sie wowczas 'polityka' nie zajmowac, a jezeli ktos chcial naprawde cos zrobic dla Polski, mogl dzialac w inny sposob
i bez sciemy, kto byl w PZPR mial z tego konkretne korzysci, a co dopiero wszyscy dygnitarze, m. in. czysty jak lza cimoszewicz

Cytat:

(...)
ps2. głosowałem na Kwaśniewskiego, czy oznacza to, że jestem 'czerwony'? wybacz, ale nie było dla niego alternatywy, jakoś tak wyszło, że on i wykształcony i wygadany i nawet inteligentny. szkoda, że nie widzę takiej osoby pośród tegorocznych 'kandydatow'. dopiero wstyd będzie jak prezio będzie się z tłumaczem woził a naród będzie się musiał wstydzić wybryków, jak w przypadku naszego ex-prezydenta, który czasem lepiej, żeby się już nie odzywał.
kiedyś, w dalekiej przyszłości ludzie zaczną głosować kierując się przesłankami merytorycznymi, teraz to widzę dla niektórych kompletna bajka

(...)
[/QUOTE]

"wykształcony i wygadany i nawet inteligentny" - moze to sa cechy wazne, ale wazniejszy jest jakis program, cel, nastawienie na sprawy priorytetowe dla kraju

zarowno kwas jak i cimoszewicz na tym jada - ludzi przestaja obchodzic przekonania kandydatow, a interesuja sie tym czy jest np. wygadany
Clinton ponoc sobie przed wyborami wloski na siwo przybarwil, hamerykanie wola starszego prezydenta
przy Walesie to Kwasniewski moze i byl wykszalcony, ale jego wyksztalcenie pozostaje sprawa nadal rownie zagadkowa jak oswiadczenie majatkowe cimoszewicza ;)

Cytat:

(...)
zbędne wycieczki osobiste, nie zawsze wiek, którym się na pewien sposób chwalisz jest dobrym argumentem w dyskusji. wg. mnie nigdy nim nie jest, ale to kwestia gustu. znam bardzo wielu starych a głupich ludzi.
(...)

alez ja jestem jeszcze bardzo mlody, tyle ze komune pamietam bardzo dobrze, bo mi w niej dobrze nie bylo
a co do starych i glupich ludzi to juz tak jest, ze na starosc niektorzy dziecinnieja, nie przejmuj sie tym, to normalne

-Sid-The-Rat=> 22.08.2005 12:38

widze, że z rozumowaniem ciężko. oceniajmy więc Niemców za wojny z Chrobrym, oceniajmy Szwedów za Potop, co z tego, że te kraje się pozmieniały, nie, to nieistotne, czepiajmy się wydarzeń sprzed 100 lat, 200 lat czy 1000 lat, przecież tyle mówią o współczesności. tak zachowują się bardzo głupie narody i jednostki, nie potrafiące wyrwać się z historii i żyjące tylko historią. narody i jednostki bez przyszłości, z bardzo mglistą, historycznie zaburzoną teraźniejszością.

nie bronie Cimoszki, wali mnie ten człowiek, tak jak reszta polskiej sceny politycznej, ale uważam, że każdy ma prawo do błędów i każdy ma szanse się zminić i poprawić. jeśli ktoś ma czyste sumienie wywlekając komuś błędy sprzed 22 lat to niech wywleka. tylko niech się potem nie dziwi, że nazywają go demagogiem i hipokrytą. realia polityczne PRL były takie, że aby zajmować się polityką trzeba było wstąpić i wygłaszać takie teksty. jedni robili to z obrzydzeniem inni z radością a inni z automatu.
podejrzewam, że niewielu zna wszystkie powody kierujące kimś kto do partii wstępował i niewielu jest godnych oceniania takiego człowieka. zwłaszcza, że od wstąpienia czy nawet wygłaszania takich pierdów do bycia kanalią droga daleka. ale co ja mówie, przecież tutaj same autorytety od zbrodni PRLu i ludzkiej moralności...

jestem tak błyskotliwy tak jak jestem, guzik ciebie i innych obchodzi co wiem o PRLu i co w nim przeżyłem, podejrzewam, że o moim wieku też masz błędne mniemanie.
zbędne wycieczki osobiste, nie zawsze wiek, którym się na pewien sposób chwalisz jest dobrym argumentem w dyskusji. wg. mnie nigdy nim nie jest, ale to kwestia gustu. znam bardzo wielu starych a głupich ludzi.

ps. cytat z Mołotowa to ni przypiął ni wypiął do tego tematu pasuje

ps2. głosowałem na Kwaśniewskiego, czy oznacza to, że jestem 'czerwony'? wybacz, ale nie było dla niego alternatywy, jakoś tak wyszło, że on i wykształcony i wygadany i nawet inteligentny. szkoda, że nie widzę takiej osoby pośród tegorocznych 'kandydatow'. dopiero wstyd będzie jak prezio będzie się z tłumaczem woził a naród będzie się musiał wstydzić wybryków, jak w przypadku naszego ex-prezydenta, który czasem lepiej, żeby się już nie odzywał.
kiedyś, w dalekiej przyszłości ludzie zaczną głosować kierując się przesłankami merytorycznymi, teraz to widzę dla niektórych kompletna bajka

juicepp 22.08.2005 12:21

no chyba nie uważacie że tusk lub kaczor będą lepszymi prezydentami niż cimek...bez jak ale ja sobie nie wyobrażam kaczora lub tuska na stołku prezydenta, nie wspominając juz o giertochu lub leperze....

Loczek 22.08.2005 12:08

Cytat:

o ja p.. aaaaleś wyciągnął, stary, podpowiem ci: kiedy był mały robił pod siebie! napisz o tym do gazet! tylko nie wspominaj, że każdy inny robił..

powinna być jakaś granica tego, co można ludziom wypominać, 22 lata temu to trochę dawno

31 października 1939 Mołotow, na sesji Rady Najwyższej ZSRR (chyba, nie pamiętam co to dokładnie było, ale chyba to) nazwał Polskę "pokracznym bękartem traktatu wersalskiego".

Uważasz, że te słowa się nie liczą i mimo upłynięcia tylu lat już się "przeterminowały" ?

To samo tyczy się Cimoszewicza i każdego innego, kto klepał głupoty.

Ludzie tacy powinni mieć trochę wstydu.

Słowa powinny być wywarzone, a nie przesiąknięte aż do bólu ideologicznymi frazesami.

A Cimoszewicz nadal jest "czerwony". Nic się nie zmieniło. Jedyne co się zmieniło to tylko nastawienie partii lewicowych w stosunku do potencjalnych wyborców.

Przed ostatnimi wyborami, też obiecali, wygłaszali orędzia, organizowali wiece i spotkania. Namawiali. Byli gotowi zmyć ten "czerwony kolor" ze swoich twarzy bodajże wybielaczem do tkanin, aby tylko im uwierzyć.

Mówili: "stworzymy nową, lepsza Polskę".

A co było: kradli i oszukiwali.

Wiec nie dajmy się oszukać.

ed hunter 22.08.2005 12:02

Cytat:

Napisany przez para
Widzę, że mój tekst został źle zrozumiany, nie jest to tekst wyborczy.
Proszę admina o skasowanie go.
Pozdrawiam

nie ma żadnego powodu aby kasować ten tekst.

bolszewickie komuchy, nawet nie wiem jak wykształcone pozostaną bolszewickimi komuchami.

życzę nadzieji tym co zagłosują ^_^ Kwaśniewski miał dać mieszkania na wiosnę, ****a wiosny nie było od tamtego czasu :bicz:

pykson 22.08.2005 11:49

hehe, Sid, masz racje wypominamy tylko do 10 lat wstecz, reszta sie nie liczy

moze jestes jeszcze na tyle mlody, ze nie pamietasz czym byl PRL, dla mnie te trzy litery kojarza sie jedynie z wszystkim co najgorsze, popytaj rodzicow to moze poopowiadaja co nieco, no chyba ze im tez nie bylo zle za komuny

to, ze robil w majty to oczywiste, wszyscy robili bo to normalne w pewnym wieku dla kazdego czlowieka, wiec nie jestes az taki blyskotliwy, jak Ci sie wydaje

cimoszewicz jest falszywy i jak sie patrzy na te jego zadbana buzke pieknego gogusia w sumie nie trudno zrozumiec, ze tak latwo udalo mu sie przekonac do siebie tylu Polakow, elokwencja i wygadanie to te same cechy, ktore posiadal Aleksander Kwasny, na dwie kadencje starczyly

no i zrobilo sie nam tutaj male nieformalne studio przedwyborcze :D

para 22.08.2005 11:38

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Temu tekstowi powinien towarzyszyc dopisek: 'Nie ufaj kanaliom. Glosuj na ...'

Widzę, że mój tekst został źle zrozumiany, nie jest to tekst wyborczy.
Proszę admina o skasowanie go.
Pozdrawiam

pawelblu 22.08.2005 11:29

Temu tekstowi powinien towarzyszyc dopisek: 'Nie ufaj kanaliom. Glosuj na ...'

para 22.08.2005 11:06

Cytat:

o ja p.. aaaaleś wyciągnął, stary, podpowiem ci: kiedy był mały robił pod siebie! napisz o tym do gazet! tylko nie wspominaj, że każdy inny robił..

powinna być jakaś granica tego, co można ludziom wypominać, 22 lata temu to trochę dawno

Puściłem to bez komentarza, wiele osób z tego forum nie pamięta tych czasów, ale widzę, że jednak jest potrzebny:
Rozumiem Cię dawno temu to było, tylko, że to nie moja wypowiedź, warto ją przypomnieć.
A ode mnie pytanie:
Czyli jakbyś miał możliwość tobyś zatrudnił doktora Mendele na rodzinnego?

Powodzenia

P.S.

Ile ma wynosić ta granica? 4 lata?

Predi 22.08.2005 10:54

fiuuuuuuuuuu...........
jak bede sie nudzil to poczytam ;)

a co do Cimki to tylko Lepper i Giertych od niego gorsi jezeli chodzi o fotel prezydenta wg mnie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:35.