Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Prawybory do sejmu/senatu 2005. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/prawybory-sejmu-senatu-2005-a-56937/)

janko100 25.09.2005 23:06

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
A właśnie prawica tego nie chce, dlatego PPP i SdPL mają zamiar to zmienić. W telewizji taki tekst: "najwięcej ludzi pójdzie głosować po mszy" a co było na mszy? Indkotrynacja starych dewot.

Szczerze mówiąc to nie wiem co było na mszy ponieważ bardzo rzadko tak zaglądam, więc się nie wypowiadam na temat tzw. indoktrynacji. Natomiast faktem jest, że kościoły są blisko punktów wyborczych (mój jest vis-a-vis kościoła) więc jest logiczne, że ludzie załatwiają to za jednym razem. Związków z indoktrynacją raczej nie widzę.
Pozdr.

Banana Coctail 25.09.2005 22:49

A właśnie prawica tego nie chce, dlatego PPP i SdPL mają zamiar to zmienić. W telewizji taki tekst: "najwięcej ludzi pójdzie głosować po mszy" a co było na mszy? Indkotrynacja starych dewot.

janko100 25.09.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Niestety, dopoki nie bedzie mozliwosci glosowania internetowego, w Polsce beda rzadzili twardoglowi wybierani przez plebanie wracajaca z kosciola po kazaniu ...

Nie sądzę, żeby była różnica w jakości głosujących przez internet i plebanię. Codzienna praktyka pokazuje, że przeciętny użytkownik komputera jest dokładnie tym samym przeciętnym człowiekiem. Jego preferencje wyborcze nie będą miały żadnego związku z możliwością głosowania przez Internet (jeśli będzie inaczej stawiam skrzynkę prawdziwego Dom Perignon :) )

Pozdr.

andrzejj9 25.09.2005 22:42

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Niestety, dopoki nie bedzie mozliwosci glosowania internetowego, w Polsce beda rzadzili twardoglowi wybierani przez plebanie wracajaca z kosciola po kazaniu ...

Nie chcę wywoływać kolejnej dyskusji, ale dla mnie Kościół i ogólnie rozumiana religia powinna zostać całkowicie odgraniczona od polityki.

Loczek 25.09.2005 22:39

SLD na 3 ? O matko...

pawelblu 25.09.2005 22:05

andrzejj9 25.09.2005 21:48

Cytat:

Napisany przez Calme
Spokojnie oficjalne dopiero we wtorek popołudniu :)
SLD na 3 ????

Też mnie to zaskoczyło, nawet bardzo..

Co to za debata pomiędzy Tuskiem, a Kaczyńskim ma być zaraz na TVN? Przypadkiem się przed chwilą dowiedziałem..

Calme 25.09.2005 20:43

Spokojnie oficjalne dopiero we wtorek popołudniu :)
SLD na 3 ????

CIAPEK 25.09.2005 20:21

lipa!
niestety PiS to nie moja partia.
Nawet nasze forum jest za platformą :( a sondaże niestety inne.

ed hunter 25.09.2005 20:07

no to już wiadomo.

PiS przed PO.

Lukash 25.09.2005 19:10

fajne sa karty do glosowania:D niezly format

demek 25.09.2005 16:35

sory powalilo mi sie z referendum - moze byc nawet 5%

pablocoo 25.09.2005 16:25

Dostalem przed chwila na gg:
Cytat:

Księga Ezechiela: rozdział 18 wers 17 (czytanie pierwsze z dzisiejszej niedzieli - XXVI niedziela zwykła) "... [jeśli ktoś] postępuje wg prawa i sprawiedliwości, to zachowa dusze swoją przy zyciu" (a dziś ponoć nie wolno przekonywać do głosowania na żadną partię... bez komentarza....nie wierzysz to poszukaj.....)

Desden 25.09.2005 16:11

w internecie chyba cisza wyborcza nie obejmuje :D

Weron 25.09.2005 15:17

Cytat:

Napisany przez wolfen3
heh smutne jest to ze gdy pytam moich znajomych dlaczego glosuja na po pis to odpowiadaja ze "w Polsce bedzie lepiej" a nie potrafia podac sensownych argumentów :( a moze tylko ja mam takich glupich znajomych :) ktorzy ida jak stado baranów za wiekszoscia :D

law & justice
that's all

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:52.