![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Prison break
Data rejestracji: 27.11.2004
![]() |
Problem z czarnym tuszem
Tak jak w temacie mam problem z czarnym tuszem ,a dokładniej gdy drukarka stoji ze 4,5 dni to gdy chce coś wydrukować "czarnym tuszem" to mi wydrukuje ale zdania są poprzecinane takimi keskami tak jak by sie kojczył tusz ,ale nie dawno go kupowałem .
Dodam,że jest to nie orginalny tusz (drukarka Canon i 320) No i co może być powodem tego kreskowania zdań (mógł by zasychać,może pojemnik jest do kitu ) ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
u mnie pojawil sie taki sam problem po zmianie na niefirmowy tusz jak drukarka stoi przez 4 dni to przed drukowaniem musze czyscic dysze zeby wydruk byl poprawny,sadze ze gestosc tego tuszu bedzie inna i dlatego schnie,ale moge sie mylic
|
![]() |
![]() |
#3 |
Prison break
![]() |
Raz jak mi nie chciało drukować to wstrząsłem kartiżem i drukowało
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
sprobuje twojej metody,teraz jak ma drukowac na czarno to drukuje na szaro nawet po uzupelnieniu tuszu....kupilem pierwszy i ostatni raz lexmarka
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prison break
![]() |
Tylko gdzieś czytałem na internecie ,żeby nie wstrząsać kartiżem, bo może sie uszkodzić ,ale w przypadku moim musze tak zrobić, żebym przebiedował ten kartiż i jak sie skończy tusz to kupie nowy ,ale nie wiem czy przez to nie drukuje ,bo w przypadku kolorowego tuszu to nie moge narzekać bo ani razu mi jescze nie zaszfankowała .
I myśle że musze drukarke odać do naprawy chociaż,że mi się skończyła gwarancja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A swoją drogą to te pojemniki są produkowane jako jednorazówki i czasami przy powtórnym napełnianiu problemy się pojawiają.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prison break
![]() |
Ile by kosztował taki orginalny kartiż do " Canona i 320 ",bo bym tak zrobił ,że bym kupił orginalny, a potem kupował "uzupełniacz"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Gość
|
Cytat:
![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
ja mam lexa i nie narzekam, hp to jest shit - przejechałem sie na nim jak nikt inny, canon jak dla mnie za mała wydajnosc na 1 pjemniku tuszu, z tego co wiem to w2 hp serii 3 sa problemy z drivwer'ami
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
na lexa tez nienazekalem poki mialem orginalny kardridz i tusz ale niestety po zajechaniu orginalnego kupilem niefirmowy bo byl duzo tanszy no i po 1 uzupelnieiu okazalo sie ze to shit,pewnie gdybym kupil oryginalny to wszystko bylo by ok.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prison break
![]() |
A ja właśnie odwiozłem swoją drukarke do naprawy i myśle ,że poradzą coś na nią
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prison break
![]() |
Jak wy uwarzacie : czy "uzupełniacze" do drukarek są dobre ,opłaca się to kupować czy lepiej kartiż kupić (nie orginalny ) ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2005
![]() |
ja mam hp, i już z 10 razy dolewałem do czrnego, i dalej drukuje, choć juz nie tak dobrze, (ale zadowalająco), co nie udało mi się z kolorowym bo sie kolory po 2 razie mieszają
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
To zależy od drukarki - czy można kupić sam wkład zastępczy nowy, czy tzw. regenerowany zastępczy (czyli oryginał napełniony, czy jakoś tak). Z tego co wiem, to w przypadku drukarek mających wkład zespolony z głowicą, najlepiej go uzupełniać dobrym tuszem. Ja mam Canona i250 (wkład nie zespolony) i kupuję tylko zastępcze nowe kardridże - początkowo chciałem je napełniać, ale jak od około pół roku czarne ActiveJet są po 7 zł (a max 9 zł), to nie miało by to żadnego sensu. Chociaż słyszałem opinię, że opłaca się napełniać oryginał, bo jest lepiej zbudowany i ma lepszą tą gąbkę - ale ja nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy było by to dużo lepiej niż na tych zastępczych wkładach ( a na pewno dużo więcej roboty !) A co do pytania o cenę oryginału do i320 (taki sam jak do mojej i250), to aktualnie czarny kosztuje chyba około 27 zł Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 25.04.2005 o godz. 23:31 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|