Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 18.05.2007, 20:13   #1
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Problem z instalacją Windowsa XP Proffesional sp2

Witam,

Wprawdzie jest to forum typowo o nagrywaniu płyt, ale już niejednokrotnie udowodniliście, że posiadacie wszechstronną wiedzę
Temat ten założyłem nie tylko na tym forum, ale jestem już zdesperowany.. Próby instalacji (bo można to, co robiłem nazywać tylko próbami) podejmowałem już niezliczoną ilość razy

Mam problem z instalacją Windowsa na zestawie, który właśnie skończyłem kompletować, mianowicie:
AMD Athlon 3500 Venice
ASUS A8NE-FM
1GB DDR Goodram
Galaxy 7600gs

Do tego dołożyłem sprzęt, który już miałem, mianowicie:
Nagrywarkę dvd samsung 182m
Zasilacz Feel 2 350W
Dysk twardy Seagate 120gb ATA (niestety nim dość mocno dziś o obudowę zacharował mój brat, powstały nawet dość głębokie rysy na metalowej obudowie dysku), podejrzewam, że to jego wina, choć niczego nie jestem pewien.
-256 ddr noname 400mhz (nigdy z nią problemów nie było).

Windowsa próbowałem instalować nie pamiętam ile już razy..
Na początku po kopiowaniu plików instalacyjnych wywalało błąd, że nie można uruchomi systemu operacyjnego.. OK. Zmieniłem taśmę, na mocno pogiętą już, ale błąd ten nie wystąpił
Teraz próby instalacji kończą się różnie:
- całkowite zawieszenie się instalatora, pomaga tylko przycisk reset (najczęściej się tak dzieje)
- raz zrestartował się komputer, po czym stwierdził, że wymagany jest skan partycji, na którą instalowałem windowsa
- i również częste reakcje: komunikaty o błędach. 2 razy pojawił się jakiś wyjątek krytyczny, którego nie pamiętam. Podczas instalacji urządzeń wywaliło coś o sieci.. Jednak najczęściej pojawiającym się błędem jest coś takiego:

Teraz zignorowałem ten błąd i komputer po chwili zawiesił się.

Jeżeli czujnik temperatury i napięć w biosie 1010 nie kłamie, to sprawa wygląda tak:

Dlaczego się tak dzieje? Pamięć ram przetestuję za chwilę programem diagnostcznym.

Bardzo proszę o pomoc..

Pozdrawiam
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: