![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Witam!
Zamówiliśmy z kumplem IRDE (2 sztuki) z Allegro. Podczas pierwszego podlaczenia nastepuje wykrycie urzadzenia wyszukiwane sa sterowniki zgodnie z planem. Sterownik powinien być znaleziony na dołączonej płycie. Zostaje znaleziony, zaczyna się instalacja i wyskakuje komunikat jak na obrazku. ![]() Jeśli IRDA jest sprawna (jutro to sprawdze wymieniając się z kumplem egzemplarzami, kumpla egzemplarz śmiga bez problemu pod systemem XP) podejrzewam wtedy problem windowsa 2003. Na tym systemie pewne rzeczy nie działają lub są problemy, ale są to wyjątki. U mnie jedynie występuje mały problem ze skanerem, tak wszystko działa ok mimo podłączonych wielu urządzeń do kompa. A może gdzieś pomożecie mi znaleźć odpowiedni sterownik? ![]() Pozdrawiam , dziękując z góry ![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Co do zdjęcia to wszystkie IrDA wyglądaja tak samo, ale środek jest inny :cool: . Najlepiej spytaj się sprzedawcy czy to działa pod 2k3.
XP działa, a 2k3 nie działa to albo gdzieś kopnięta usługa jest (wyłączona) albo :\ . @Szukałem kiedyś sterów do IrDA, ale nowszych niż na płytce nie ma bo chyba się nie wydaje jakiś ulepszonych do tego typu urządzeń.
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 31.08.2003
![]() |
Daj skrzynkę to Ci swoje poślę....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
@Kowalik juz dałem Ci mojego maila na priv
![]() |
![]() |
#5 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W 2k3 IrDa ma prawo nie dzialac. Nawet - powiem wiecej, nie tylko nie powinna, ale i nie moze.
2K3 tak ma i mysle, ze naet uslugi nie pomoga. Choc moge sie mylic. Nie udalo mi sie odpalic IrDy na 2k3 - to tyle, moze sa lepsi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() a może niektóre irdy działają pod tym systemem a może niektóre nie....
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() grzebie po tych forach i własnie moze pójdzie, własnie sciagam jakies pliki, bedziemy kombinowac... poczytajcie sobie ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Sa na szczescie, lepsi ode mnie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Ja wczoraj cuda robiłem po przejrzeniu kilku dyskusji na forach i zamieszczonych tam przepisów. Bo jest to ponoć możliwe i kolesiom działała IRDA. Kopiowałem dane tam pliki systemowe do odpowiednich folderów i nic. Tak się namotało że nawet tray nie informuje mnie kiedy podłącze IRDE o nowo wykrytym urządzeniu. Dopiero kiedy uruchomie kreator widze to urządzenie. ![]() ![]() nie wiem, mam nadzieje ze jakos da sie to zrobic, byc moze ten moj model irdy jest taki9 uparty.
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
![]() |
OKI
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
![]() |
Instalacja IrDA (USB) w Windows 2003 Enterprise
1. Przed instalacja (jeśli korzystasz z np: pilota do PC wyłącz Gilder`a )!!!!!!! 2. Ściągamy archiwum ze sterownikami (IrDA Win2003EE.zip) 3. UPEWNIAMY SIĘ ZE IrDA jest odłączona!!! (jeśli była wcześniej instalowana lepiej ***8222;wywalic***8221; pozostałe sterowniki) 4. Po rozpakowaniu pliki kopiujemy według poniższych zaleceń - pliki *.pnf i *.ini - kopiujemy do \windows\ini - pliki .sys - ładujemy do \windows\system32\drivers - resztę plików kopiujemy do \windows\system32 5. Kiedy wszystkie pliki są już we właściwych folderach należy ponownie uruchomić PC 6. Teraz wejść do BIOS***8217;u (klawisz Delete, F1 lub inny) odnaleźć i otworzyć zakładkę INTEGRATED PERIPHERALS lub Advanced Setup itp. zmienić ustawienia opcji UART 2 MODE ze Standard ***61664; HPSIR lub alternatywnie Serial Port2 Mode z Normal ***61664; IRDA (lub 3/16 baud ***8211; dot. płyt MSI) Dodatkowo mogą pojawić się opcje: IR Function Duplex ***8211; ustawić na Full Rx, Tx inverting enable ***8211; ustawić na Yes, No (lub Hi, Lo) - WAŻNE !!! lub alternatywnie Tx ,Rx Active ***61664; No, Yes (lub Lo, Hi) 7. Po odpaleniu Wina powinno pojawić się ***8222;znaleziono nowe urządzenie***8221;. Najprawdopodobniej system poprosi nas aby wskazać ścieżkę do plików: - pliki *.pnf i *.ini - \windows\ini - pliki .sys - \windows\system32\drivers - reszta plików \windows\system32 8. Kiedy sterownik od IrDA jest już zainstalowany można ponownie uruchomić PC 9. Teraz wchodzimy do BIOS`u - INTEGRATED PERIPHERALS lub Advanced Setup i tam przywracamy poprzednie ustawienia ![]() 10. Po uruchomieniu PC w ***8222;Panel sterowania***8221; powinien być skrót do ***8222;Łącza bezprzewodowe***8221; 11. Już mamy pewność ze wszystko jest jak należy. 12. Teraz pozostaje tylko podłączenie IrDA do USB i podanie ścieżki do sterowników dołączonych od producenta) ![]() Jeśli wszystko Wykonałeś poprawie to po tych operacjach powinieneś mieć działającą IRDA ![]() PS To mój pierwszy poradnik ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|