![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.03.2006
![]() |
Problem z kartą fx 5200
Witam wszystkich. Ja do was z takim zapytaniem, od kiedy zainstalowałem kartę grafiki fx 5200 w slocie agp na płycie epox, to komputer się często resetuje nie raz jest że jak się włączy to się resetuje i włącza i tak kilka razy dopiero po kilku razach zaczyna chodzić przed kartą nigdy mi się tak nie działo. zainstalowałem najnowszy sterownik i to samo, a i dodam że nieraz wyskakuje mi przy ładowaniu systemu komunikat że jest nieprawidłowe bootowanie w C/windows czy coś takiego, czy miał ktoś już taki problem proszę o jakąś radę jak temu zaradzić.
pozdro |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
wyciagnij karte, przedmuchaj agp i zamontuj jeszcze raz
karta nowa? uzywana? sprawdzana na innej maszynie? jezeli masz problemy podczas bootowania, to nie stery winne profilaktycznie fixmbr, fixboot z plyty windowsa ![]()
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Karta jest nowa,nie sprawdzałem na innym sprzęcie. A co to fixmbr, fixboot z płyty windows, to znaczy że trzeba formatować? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
try a run, try a hide...
![]() ![]() |
nie trzeba formatowac
naprawiasz w ten sposob rekord rozruchowy i plik botujacy ne tracisz danych, wiec zabieg bezpieczny karta jakiego producenta? moze wadliwa
![]() |
#5 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja mam abit siluro fx5200 i oryginalnie by***322;a na skromnym radiatorze pasywie (wtedy zdarza***322;o si***281; jej resetn***261;***263; chyba z przegrzania bo czujki temp to ona nie ma wiec nie wiem) zamontowa***322;em wiekszy radiator wyjalem sasiedniego sledzia i od 3 lat chodzi spokojnie...
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
A czy wymiana takiego radiatora to skomplikowana sprawa jest, i to chodzi o ten radiator co siedzi na procesorze? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
musisz penset***261; ostroznie ko***322;ki wypcha***263; i delikatnie kr***281;ci***263; radiatorem rownolegle do karty w pewnym momencie oddzieli sie od procka, zabezpiecz si***281; w now***261; past***281; do tego. zak***322;adam, ***380;e masz paswyny ma***322;y radiator ? taki jak tu: ![]() jakiego***347; wolnoobrotowego pentagrama wsadz albo jak nie u***380;ywasz sot***243;w PCI bezpo***347;rednio przy agp (i koniecznie chcesz mie***263; pasywny) to mo***380;esz zmodowa***263; radiator z procesora CPU zabieg prosty, wymaga tylko cierpliwo***347;ci i kilku z***322;otych, u mnie pomog***322;o
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 11.07.2007 o godz. 22:18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Sharesnake jaki masz zasilacz, bo zaniki napiecia moga tez cos takiego powodowac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
oki dzi***281;ki b***281;d***281; pr***243;bowa***322;.
pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Słuchajcie a ja mam ustawione 3 takie opcje i może one mają wpływ na to i to mnie trochę dziwi
1.tu mam ustawione VGA share memory size [32] czy wiecie co to za ustawienie, czy mogę ustawić na disabled, jak na zdj. ![]() 2.jak montowałem kartę grafiki to nie mogłem znaleźć zintegrowanej karty żeby ją wyłączyć i znalazłem tylko takie coś Init display first było [PCI slot] a ustawiłem [AGP slot] ale nie znalazłem gdzie się całkowicie wyłącza zintegrowaną kartę, zdj. ![]() 3.I dziwi mnie procesor w książce mam pokazane 100mhz a w biosie mam 166mhz mam sempron 2.2 a we właściwościach pokazuje 1.6, i nie wiem czy mógł bym zwiększyć trochę mhz czy raczej nie.zdj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
try a run, try a hide...
![]() ![]() |
Cytat:
1. vga share memory ustawienie dla zintegrowanej karty graficznej tyle MB ramu bedzie zarezerwowane dla zintegrowanej karty graficznej w pamieci RAM jezeli masz 'normalna' karte graficzna (na agp), mozesz ustawic to na disabled 2. init display first zlacze, ktore jest sprawdzane w pierwszej kolejnosci podczas uruchamiania komputera w poszykiwaniu karty graficznej jezeli ustawiles na AGP i masz karte na AGP, to przyspieszy to (nieznacznie) proces uruchamiania systemu mozliwosc wylaczenia zintegrowanej karty graficznej raczej powinna gdzies w biosie siedziec pozagladaj do kazdego menu ![]() 3. domyslam sie, ze masz Sempron 2200+ ![]() 2200 to nie ilosc MHz! oznaczenie 2200+ oznacza, ze ten procesor jest conajmniej tak szybki jak odpowiednik Intela o zegarze 2.2GHz (wedlug AMD) podkrecanie procesora, to temat do napisania ksiazki ![]() musisz sprobowac na co stac Twoj sprzet jezeli CPU Clock masz na 100, to mnoznik masz na 16, co daje 1.6GHz, co widzisz we wlasiwosciach bezpieczniejsze jest zwiekszanie mnoznika i tego wlasnie poszukaj w biosie, jezeli nie znajdziesz, pobaw sie z CPU Clock mnozik zwiekszaj o 1! podobnie z CPU Clock po kazdej zmianie obserwuj komputer, czy stabilnie dziala na marginesie dodam, ze mam Athlon-a 64 3000+ z fabrycznym zegarem 1.8GHz podkrecilem go do 2.4GHz jak widac jest o co powalczyc ![]()
![]() |
#13 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
try a run, try a hide...
![]() ![]() |
nie dopatrzylem sie tych opcji
podaj model plyty glownej, bedzie latwiej
![]() |
#15 |