![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
problem z plikiem
cześć
natknąłem się na taki problem - nie mogę usunąć pliku, wyskakuje mi komunikat że jest on używany przez inną osobę lub program, a jest to plik .avi i ja wiem że nie jest używany przez nic i nikogo - nie można go wywalić zarówno kiedy loguję się jako user, admin jak i w trybie awaryjnym. mało tego po nieudanej próbie system zwalnia mi tak że jest to co najmniej irytujące. przeskanowałem dysk chdiskiem, nortonem i nic - niby wsio ok ??!! Co robić ?? Pozdrawiam, Marcin |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Marcin, jeśli masz na dysku linuksa, to spróbuj z niego skazować ten plik, który jak się domyślam jest na partycji windowsa. Ja wielkokrotnie posiłkowałem się linuksem, by coś poprawić (usunąć)w windowsie.
Ew. może udałoby Ci się to skasować w trybie awaryjnym. Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
A jaki system operacyjny i system plików?
Bo może wystarczy uruchomić kompa z dyskietki startowej, wpisać del cośtam.avi i po kłopocie?
|
|
|
#4 |
|
thorgal to ciota
![]() |
...
system to kochany MS WinXP i oczywiście na NTFSie ...
Pozdrawiam, Marcin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Może ten plik jest jakoś podpięty w rejestrze i tam należałoby pogrzebać. Nie wiem czy RegCleaner chodzi pod XP - sam nie mam tego eXPerymentalnego systemu tylko 98, więc takich kłopotów nie mam. A co z Linuksem? Masz? Jak tak to dokompiluj w kernelu obsługę NTSF i przegnaj dziada Linuksem.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Radzę skorzystać ze ScanDiska a następnie z WinDoctora (NU). To często pomaga w takich problemach. 8)
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
thorgal to ciota
![]() |
!!!
jush to robiłem i nic
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
zerknij pod mscofig-iem ( o ile jest cosik takiego pod xp - bo niejestem pewny ) zerknij na opcje boot, autorun etc. jak tam tego nie chycisz to jak radzi fantomas pogrzeb w rejestrze ( duzo tego ale wpisz w szukaniu nazwe pliku i przeszukaj - choc powiem ze raz wywaliłem wira ( zreszta u mojej promotorki ) i potem przy kazdym uruchomieniu wałał na niego i płakał ze go znalesc system nie moze i nigdzie bestiii znalesc nie mogłem linku ( w menu start/autorun tez nie był ) . chyba ze ktos ma jeszcze jakies pomysły gdzie mógł sie dopisac
|
|
|
#9 |
|
Second variety
![]() |
No to nie wiem co jeszcze...
A jakie on ma atrybuty, może trzeba zmienić na jedynie "archiwalny", a może on gdzieś figuruje na jakiejś liście odtwarzania i stamtąd go trzeba usunąć - nie mam xp - więc gdybam a da się mu zmienić nazwę? może wtedy polegnie
|
|
|
#10 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
moze powiedz jakiego typu to jest plik obraz plyty czy mp3 czy cos jeszcze innego
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Second variety
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#12 |
|
Gość
|
Moze sie bawiles jakims programem do "zabezpieczenia danych". Ja mam file protector i gdy jest on aktywny i chce jakis zabezpieczony plik skasowas etc. to wyskakuje wlasnie taki komunikat.
greetz |
|
|
|
#13 | |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
faktycznieno to rozwiazanie - byc moze jest w playliscie jakiegos playerka ktory uuparcie odmawia dostepu do niego rada wylacz wszystko co sie da gg icq antyvira tak zebys mial pusty tray potem alt+ctrl+del i wylacz wszystko co cie sie wydaje dziwne i oczywiscie to co mozesz wylaczyc a potem walcz a jak nie da rady w ten sposob to tak jak ktos juz napisal uruchom w trybie awaryjnym i walcz
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
thorgal to ciota
![]() |
dzięki za rady, sprawdziłem wszystko i niestety nic - próba wywalenia tego pliku jak już pisałem kończy się komunikatem że jest używany przez program lub innego uzytkownika, pojawia sie ta informacja zarówno kiedy loguje sie jako admin jak i w trybie awaryjnym (win XP), nie pomaga skanowanie antyvirem, chdiskiem czy narzedziami z pakietu symanteca czy mcafee - za każdym razem wszystko (wg programów) jest ok, wywalenie wszystkich programów z traya i zamknięcie większości usług również nie pomogło, podobnie z usunięciem wszystkich wpisów w rejestrze odnoszących sie do pliku a linuxa niestety nie mam teraz zainstalowanego ... a najdziwniejsze jest to ... że nie mogę wywołać właściwości pliku - po takiej próbie system zwalnia mi niesamowicie - np minimalizacja okien nie jest płynna a otwarcie czegokolwiek to męczarnia. zostaje mi chyba jedno - gdzieś miałem program do grzebania w ntfs-ie spod dosa, jak nie znajdę to odpalam partitionmagica i niech on załatwi sprawę ... jeszcze raz dzięki.
Pozdrawiam, Marcin |
|
|
|
![]() |
|
|