![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2004
![]() |
Problem z RAMEM i HL2
Witam mam mały problem z ramem. Posiadam 256MBram 400DDR Twinmos. Problem polega na tym że HL2 po prostu tnie sie strasznie głównie po uruchomieniu planszy. Chodzi po prostu jakieś 1klatka na sek. Jak sie rozchodzi to spoko na full detail śmiga, a po 5 min wyskakuje mi do windy i pisze że za mało pamięcie wirtualnej. Przed uruchomieniem gry wyłączyłem pare niepotrzebnych procesów i to samo
Procek mam 2500+Barton a karte 5900XT gigabyte, płyte Epoxa rda3+. Nie wiem co o tym myśleć. Poważnie 256 Ram do tej gry to za mało?? Dlaczego mi sie tak ostro tnie chwilami a potme chodzi spoko? Aha najdziwniejsze jest to że przy instalce windy jakieś 3 tyg temu tak sie nie działo. Kurde niemożliwe aby sie cos z systemem zwaliło w tak krótkim okresie. Aha jeszcze wspomne że biosa resetowałem i też nic nie pomogło. Prosze o pomoc.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
za malo i mam to samo na 256 ramu ale nie wyskakuje mi do windy
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Kurdem!!!
A ja mam takie coś że podczas gry wyskakuje runtime erron visual C++ i ... wyskakuje do windy... mam 2x 256 ddr 400mhz ( a właściwie to jest u mojego taty)... jedne ramy maja CL2.5 drugie CL3, ale w biosie dałem 3-3-3-8... obydiwe to powinny obsługiwać... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Zakladajac, ze masz win xp, kliknij prawym na moj komputer, daj wlasciwosci, zaawansowane, na polu wydajnosc kliknij ustawienia, zaawansowane, na dole zmien. Pozniej kliknij w oknie pamiec wirualna na 'rozmiar niestandardowy', wpisz rozmiar minimalny i maksymalny taki sam (ja przy 256MB pamieci mam wpisane 650, pewnie niepotrzebnie, ale co tam
), kliknij ustaw i i OK do konca. Restart kompa i juz. Nie powinien wyskakiwac do windy, ale dalej bedzie cial po zaladowaniu. Tak samo mam z Doomem 3. Niestety 256MB ramu przestaje wystarczac, przymierzam sie do kupna w najblizszym czasie drugiej kostki.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
![]() |
Czyli jak ja w windzie dam też minimalna 256 maxymalna 512 to będzie ok tak? Bo teraz mam 128/256
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
ja przy 512mb ram mialem ustawione 512 i bylo ok do czasu grania w vampire'a, wtedy tez dostalem taki komunikat i o dziwo odraz sie domyslilem ze jak pisze ze za malo pamieci wirualnej to pewnie chodzi wlasnie o to za ustawione jest za malo pamieci wirtualnej (!) i dalem 766 (tak zalecal niby windows) i jest ok,
@bakupl - nie bac sie, dasz za malo, to probojesz jeszcze raz, za duzo to nic najwyzej miejsce na dysku zje, zwiekszaj tylko jezeli wywala komunikat lub cos sie tnie a jak to zrobic to juz pablocoo napisal, z tym ze nie trzeba restartowac jezeli sie zwieksza edit: jeszcze jedno: dobrym zwyczajem jest ustawic min i max na ta sama wartosc! |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
God Father
Data rejestracji: 29.11.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Banned
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
ja posiadam 768 ram ddr 333mhz i xp.
czasami sobie zetnie hl2 Ostatnio zmieniany przez sight : 15.12.2004 o godz. 10:29 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Teraz wiecie dlaczego microsoft zaleca wirtualną pamięć wartość 150 % fizycznej?
heh
|
![]() |
|
|