![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Vitam,
Piszę w imieniu @47 więc: Mam płytę główną MSI 845E Max i P4 2GH. Od wczoraj "nie uruchamia" mi się komp tzn. gdy go włączam zapalają się tylko diody od HDD i Power i komp staje nie uruchamiając się dalej (nawet monitor się nie włacza). Przypuszczam, że spalił sie procek lub coś innego (co?) i jak zdjagnozowac co jest przyczyną problemu?. Jeżeli ktoś miał podobny problem to niech coś naskrobie
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.03.2004
![]() |
a ktos przez przypadek nie przekrecil dopuszczalnej predkosci prcesora, robiles juz reset BIOSU z poziomu plyty glownej? To na poczatek.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Co do diagnozy to najlepiej, sprawdzac u kumpla, lub szukać na chipsetach drobnych dziurek (jakby ukłute gorącą szpilką), ja mam wprawe bo jeden komp mi sie tak wykończył, również monitor mi się nie włączał, a wszystkie podzespoły pracowały niby jak należy ale okazało się że zgon
Życze szćzęścia PS Można również wąchać podzespoły - nieprzyhemny zapach
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.06.2004
![]() |
Chyba u mnie kiedyś działo się coś podobnego. Miałem wtedy płytkę Abita BE6 II i procek PIII 800MHz. Okazało się, że poszła płyta główna, lecz nie wiem co się stało. Jak włączałem kompa to dioda od HDD też non stop się świeciła i chodził tylko wentylator od procka.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
ja mam takie cos od czasu do czasu, u mnie problem tkwi w ramie. jak wyciagne jedna kosc i wlaze z powrotem to moge juz odpalic kompa, dlatego nigdy go nie skrecam. wyjmij ram (jak masz wiecej jak jedna kosc) i zobacz co bedzie
|
|
|
#6 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Mialem cos takiego jak ukruszylem procesor (D1300).Wiec moze i tutaj problem tkwi w uszkodzonym procesorze.?Co do zdiagnozowania to w moim wypadku polegalo to na umieszzceniu innego procesora.Komputer wtedy ruszyl.Zreszta po wyjeciu tego starego od razu bylo widac, ze jest uszkodzony.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
a nie ma przypadkiem na tej plycie zadnych "swiecidelek" ktore mogly by wskazac co jest nie tak
![]() chociaz to czasami moze byc mylace, kilka razy zdarzalo sie ze komp mi sie nie odpalal, dzialo sie zupelnie jak u 47, a lampki (tzn. wyswietlona kombinacja) wskazywaly jakby cos bylo nie tak z pamieciami, ale na koniec okazalo sie, ze winna byla karta dzwiekowa (nie siedziala stabilnie w gniezdzie PCI)na poczatek nalezaloby wyciagnac wszystkie dodatkowe karty (dzwiekowki, sieciowki... itp.) jesli nadal lipa, to wyciagamy grafe i kombinujemy na probe od kumpla jakas inna - byle dzialajaca ![]() nadal lipa... to samo z pamieciami, jesli ma dwie kosci to sprawdzamy kazda osobno lipa? wal na serwis, bo albo proc albo mobo, chociaz ja bym w takiej sytuacji postawil na proca, bo uszkodzona plyta chyba nie powinna dawac znaku zycia, a to jeszcze robi, no ale nigdy nie wiadomo
|
|
|
#8 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.11.2002
![]() |
posprawdzaj czesci po kolei i bedziesz mial problem z glowy, ja znowu tak mialem ostatnio, komp chodzil bez problemu i po przeniesieniu w inne miejsce i podlaczeniu juz sie nie uruchomil
napewno dysk i grafika poszla bo to sprawdzilem...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
wyciagnij wszystko... PCI pamiec itd. wlacz kompa i sprawdz czy daje sygnaly - brak grafy, brak pamieci itd. jesli nie daje to pewnie procek albo mobo
Chociaz kumpel mial taki przypadek, ze komp nie wstawal, ale raz na jakis czas bylo ok... 1 na 20 uruchomien (mniej wiecej) - winna mobo byla
|
|
|
#10 |
|
Team Member
![]() ![]() ![]() |
OK, więc dzisiaj otrzymałem wiadomość, że problemem okazał sie modem, który jako pierwszy został wyjęty i zaraz potem uruchomiony został komp - z sukcesem. Więc modem pewnie poszedł do kosza
![]() 47 wspomniał coś o dużej flaszce dla Was ale niw wiem czy to wirtualna ta flaszka czy prawdziwa niestety narazie nie moze sie wypowiedzieć bo modem szlak trafił ![]() thx
|
|
|
|
#11 |
|
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Mac to wypijmy na razie bez niego a jak przyjdzie to trzasnie karniaki
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Team Member
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() 8)
|
|
|
|
|
#13 |
|
Veni, Vidi, Vici.
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Cze.Wielkie dzieki wszystkim za pomoc
narazie tak tylko wirtualnie ale kto wie.. ![]() Problem tkwił w modemie, wczoraj miałem małą burzę, w sumie to tylko raz walneło i koniec burzy, no i obraz na monitorze zamarzł, po restarcie już się nie uruchomił. Pewnie stukneło gdzieś w linię telefoniczną i pa pa. Kombinacja diód z płyty głównej wskazywała na procesor, wszystkie czerwone, zadzwoniłem do znajomego fachowca i potwiedził że to procek(zna się gościu na rzeczy ). Postąpiłem tak jak radziliście i po wyjęciu modemu komp ruszył. Modem wisia na szafce i zakupiłem nowy i listwę zabezpieczającą modem .Jeszcze raz dzieki : piwo:Pozdro
"Czy świat bardzo się zmieni jak z młodych gniewnych powstaną starzy wqrwieni??" Hitman Blood Money Moj status w Americas Army Ostatnio zmieniany przez 47 : 10.07.2004 o godz. 16:56 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Tak więc witamy ponownie w zaszczytnym gronie forumowiczów
|