![]() |
Cytat:
|
Cytat:
w każdej normalizacji układ będzie się różnił. Można mu jeszcze tam upchać relacje M:N :D Przykładów można mu posiać, ale się chłop załamie więc proponuję małymi kroczkami. :spoko: Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Nie wiem czy nie przekombinowałem - ale żeby wyświetlały mi się oceny w formacie 4,5 jako 'Rozmiar pola' przy ocenie oznaczonej jako 'Liczba" wybrałem 'Podwójna precyzja'. Inaczej jakoś mi wiecznie zaokrąglał. Tylko nie wiem czy tak może być :P
EDIT: No dobra - wrzucam plik :D |
Użyj real, jeżeli masz takie coś do wyboru. To oznacza liczbę z jednym miejscem po przecinku, czyli coś takiego, jak potrzebujesz.
|
Cytat:
|
Wklej screena, jakie masz opcje do wyboru. Może po polsku to się jakoś inaczej nazywa ;)
|
To access, więc z tego co pamiętam podwójna precyzja może być: http://office.microsoft.com/pl-pl/ac...001224251.aspx
Podwójna precyzja ***8212; dla wartości liczbowych zmiennoprzecinkowych od -1,797 x 10^308 do +1,797 x 10^308, do piętnastu cyfr znaczących. Wymaga ośmiu bajtów pamięci. |
Ilość załączników: 1
No to wrzucam zrzut.
|
No jeżeli nie zrobi z 4,5 np 4,5000000 to może być :)
|
Cytat:
|
Pojedyncza precyzja w tym przypadku chyba będzie lepsze. Dodaj jeszcze koniecznie ten typ oceny, bo inaczej nie bedziesz mial znormalizowanej tabeli.
|
Kurcze - w tym momencie wszystko mi działa - a boję się, że jak jeszcze będę coś kombinował to sobie popsuję... :/
|
To sobie zrób kopię :P
|
W sumie wydaje mi się, że ta dodatkowa tabela powoduje, iż dane nie są już tak przejrzyste, bo nie widać wprost czy jest to ocena z egzaminu, laborki czy ćwiczeń...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:08. |