![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |||
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 04.03.2003 o godz. 22:34 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
My z Laserem mamy zas MSI BX Master na BX'ie. Przystosowane do PIII Coppermine, i doskonale pracujace na 133 MHz, odpowiednie zworki na plycie i opcje w bios, jednym slowem plyta wlasnie zrobiona na obsluge 133 MHz.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
a ja tak z innej strony sie zapytam - a jaki rozmiar ma partycja systemowa
![]() inna bajka to ten kontroler - podczas instalacji na samym poczatku wciska sie F6 (tak mi sie wydaje) a nastepnie z dyskietki laduje sterowniki przezylem cos podobnego z kontrolerem ata 100 na pci produkcji chaintecha - przed ktorym ostrzegam - niestety za cholere nie moglem zmusic go do po prawnej wspolpracy z xpekiem - co przelozylo sie na kilkukrotne instalowanie sysa a w ostatecznosci zrypaniem kontrolera przez nieudany upgrade biosu - to dluga historia i wierzcie mi za dlugo by tu opisywac co i jak z nim robilem powiem tylko ze przezyl kilkanascie upgradow i downgradow udanych jednak chyba mu sie to nie spodobalo i kolejny - identyczny jak jeden z serii wczesniejszej i ... nie mam kontrolera - pozniej okazalo sie dzieki uprzejmosci supportu highpointa ze te chipy chaintecha nie sa upgradowalne ![]() w razie czego to jeszcze pokombinuje co to moze byc
![]() |
![]() |
#35 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Do tego kontrolera nie trzeba sterownikow. Windows bez trudu go rozpoznaje. Wiem bo ja nigdy nie dawalem zadnej dyskietki ze sterami, a po zainstlowaniu systemu, urzadzenie bylo rozpoznane prawidlowo i tak tez dzialalo.
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Partycja Bootojaca / C - ma 4.5GB / a ile t cylindrów to nie wiem - jak to sprwawdzic >><< / na Facie 32 startuje // Kontroler bez problemu jest rozpoznawany - co do tych sterów - rozumie ze jak wcisne F6 to musze mu dac swoje stery ?? Nie ma sesnu - bo w 2k sa te same co mam zassane Pozdro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
...inna sprawa to moze byc problem z obsluga ACPI jesli takowa wogole istnieje na tej plycie MSI z BX (wcale nie pisalem ze jest to zly chip, a moje uwagi mialy emocjonalne podloze za co przepraszam), zobacz Laser czy w biosie jest wlaczenie lub wylaczenie ACPI, jesli tak to wylacz ta obsluge ... przegraj instalke na druga partycje i niech startuje z dysku twardego... butuj z dyskietek startowych NT 5.0 ...kazdy z kontrolerow dodatkowych ma swoj bios... a w biosie plyty glownej musi byc ustawione wtedy ze ma butowac z dodatkowego dysku SCSI (w tym wypadku) problemem jest to ze w windzie nie mozna ustawic potem trybu DMA ...powywalaj, odlacz inne rzeczy w kompie naczas instalacji, czyli dodatkowe dyski, karty telewizyjne i podobne, potem je dolaczysz i doinstalujesz, byc moze jest jakis konflikt ...metoda prob i bledow a sukces murowany pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 05.03.2003 o godz. 07:59 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Witam ! Spoko - musze jeszcze wg twoich wskazówek pokombinowac - instalek jush toche mam wersji instalacyjnych. THX |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Mam pare opcji których nie rozumiem - ACPI SUSPEND type = dwie opcje do wyboru : - S1 - POS i druga S3 STR Power Menagment - Disabled / Enabled PM Control By APM - opcje do wyboru - Yes/No Jak je ustawic ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
To juz poszlo na PM .. i reszta ustawien
![]() Ciekawostka jest taka ze MS zaleca dla 2K wylaczac P&P ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#42 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
co do tych cylindrow to w partirionie magicu pokazywane sa dwie strzalki - pierwsza pokazuje 2GB a druga 1024 cylindry - jezeli mozesz to zrob u kogos rescue disc w partitionie 8.0 i odpal z nich pm8 tam zobaczysz dokladnie co i jak z dyskami mozesz takze przetestowac dyski na obecnosc bledow
![]() |
![]() |
#43 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak tam Laser uporales sie z problemem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Nie chce zapeszac - narazie system postawiłem z "innego żródła" ![]() Zdiąłem partycje unstalerem windows i tym samym sposobem je tesh załozyłem. partycja systemowa ma teraz 6GB i reszta ma 20 20 i 28 GB wszystkie na NTFS. Zobaczymy narazie odpukać jest ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
No i niestety ! Nawet teraz na sprawdzonej wersji win 2k PRO PL komp nie chce startowac ! Zainstalowalem teraz ANGIELSKA wersje win2k ale cos czuje ze nie w tym lezy problem ! POMOCY - co moze byc nie tak !! Mozliwe ze jest cos namieszane w MBR ?? Jak to zamazac >><< HELP !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|