![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#316 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Butla acetylenu i auta nie ma.
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#317 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
odstatnio dzwonilem po lawete i ja za nia placil nie bede a wlasciciel idiota.
jest nr vin i pewnie prawdziwa naklejka z rejestracja na szybie... firma, ktora odholuje ustali wlasciciela i on za to zaplaci. zrobic zdjecia, ze samochod blokowal brame, przejscie, wjazd, dojazd smieciarki. gdyby wlasciciel chcial sie pozniej sadzic jest przegrany.
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
A oto moja: wypchnąć auto z posesji na ulicę - jak już się znajdzie na drodze publicznej, będzie prawna podstawa do działania odpowiednich, choć nierychliwych władz. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
ZnakJaworznickiegoBikera
to jest poland. tam doniosa na wypychajacych...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Teraz jak psy mają już zapisane gdzie stał, to wiadomo co się stanie i kogo będą ścigać po wypchnięciu.
![]() Ja mam u siebie inny numer, wykopałem sobie w pocie czoła zatoczkę w śniegu, żeby było gdzie przytulić samochód na ulicy, potrafią mi na cały dzień zastawić, chociaż to boczna uliczka jest, ktoś przyjeżdża rano, stawia auto i znika na cały dzień, i co mu zrobisz, ma prawo... A chyba do diabła jak się czerepem ruszy, to można zgadnąć kto i po co wykopał sobie zatoczkę, ale ludzka bezczelność nie zna granic... Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 23.02.2013 o godz. 07:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Okazuje się ,że postępując grzecznie i zgodnie z prawem wychodzimy na IDIOTÓW
![]() Już sam fakt, że OPEL ma kradzione numery jest przestępstwem, więc POLICJA powinna zabezpieczyć dowód przestępstwa. Normalnie ręce opadają, tak powiem, bo nie chciałbym nikogo urazić oceniając stan umysłowy i chęć do pracy organów ścigania... ![]() Mój pomysł to zaprosić na ucztę złomiarzy z całego miasta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Edziu, o ile nie będzie świadków, to nikogo nie będą ścigać. Poszlaki nie wystarczą. Zresztą (AFAIR) nawet jak się "troszkę" sam przesunie (bo może tam lekkie nachylenie terenu jest?) tak aby wystawał na publiczną drogę, to powinno wystarczyć.
![]() Pomysł ze złomiarzami też jest niezły.
![]() |
![]() |
#324 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Seremet zauważa absurdalność przepisów o karaniu za zdjęcia z fotoradarów.
Ciekawe co z jego wniosku do Trybunału Konstytucyjnego wyjdzie...i kiedy, jeśli w ogóle ![]() http://motoryzacja.interia.pl/raport...e-moze,1896051 Jeśli to wypali, to automatycznie wszystkie zdjęcia od tyłu nie będą miały wartości... |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odp: Radary w Polsce
Co to zmieni? Znowu zrobią odstępstwo od reguły (sprawa słynnych lamp błyskowych) i będzie dobrze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Ja pierd...e
Wy tak powaznie? Zaczna jezdzic w maskach i nikt juz kwita nie dostanie, uj, ze zapier...l ...
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
XV1100
Nie wiem demek, czy zaczną w maskach...
ale jak się komuś coś zarzuca, to trzeba mu to udowodnić - tak mówi prawo, to są fundamenty prawa. Jak cię zatrzyma policjant, to żadna maska ci nie pomoże i wtedy jest wszystko w porządku. Obecny system z fotoradarami wręcz wypacza prawo. Dostajesz pismo z ITD, że twoje auto 5 m-cy temu przekroczyło prędkość na drugim końcu Polski. Masz się przyznać, albo wskazać kierowcę. Skąd masz wiedzieć kto prowadził, jeśli nie dostajesz zdjęcia? Zdjęcie możesz zobaczyć dopiero w sądzie (na drugim końcu PL) i to w drugiej instancji, bo z pierwszej dostajesz zaocznie wyrok skazujący. Nawet nikt cie nie informuje o terminie i czy masz cos do powiedzenia. Obecne przepisy fotoradarowe pozwalają ci się nie przyznać i nie wskazać kierowcy, ale wtedy dostajesz mandat (jako właściciel auta) wyższy o 25% ale bez punktów karnych. Czy to jest twoim zdaniem w porzadku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Akurat z tym sie zgadzam. Sposob w jaki odbywa sie karanie to paranoja. Auta sie raczej nie pozycza wiec pewnie z 90% przypadkow wiadome kto prowadzil
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
XV1100
Dlaczego się nie pożycza? Może masz 4 domowników, którzy mogli nim jechać, albo to auto firmowe które w ciągu 5 m-cy mogło prowdzić 25 pracowników?
Dlaczego jako właściciel firmy/samochodów masz płacić za innych? Zakładamy, że nikt się sam nie przyzna bez zdjęcia. Dlaczego masz tracić czas na tłuczenie się po sądach po całym kraju, albo płacić o 25% więcej za nie swoje mandaty? Przed tymi zmianami delikwenta wzywali na policję, pokazywali zdjęcie z fotoradaru i pytali co on na to? Trudno było nie rozpoznać samego siebie, albo kogoś kogo znasz. Zdjęcia były bardzo wyraźne - BARDZO. Nie było dyskusji. Nie mam pojęcia dlaczego teraz ITD odmawia wglądu do zdjęcia. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |
Naziemna Telewizja Cyfrowa (NTC) w Polsce - plany, rozwój, obecna sytuacja itp. | andrzejj9 | Off topic | 13 | 10.07.2011 23:55 |
Festiwale w Polsce | Qbi@k | Film i Muzyka | 11 | 25.04.2011 10:25 |
Drogi w Polsce (i infrastruktura komunikacyjna) | andrzejj9 | Off topic | 19 | 02.03.2009 17:28 |
Internet DSL 15 Mbit/s już w Polsce! | kraluk | Off topic | 41 | 24.03.2006 21:07 |