Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.09.2013, 15:09   #1
CeKa
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.03.2013
CeKa zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Demek, mam rozumieć że ulegając wypadkowi na MTB bez kasku, wyrzucają Cie ze szpitala czy wcale tam nie przyjmują ? A na odchodnym mówią "zdychaj" ?
Faktycznie nie mamy o czym rozmawiać, skoro jesteś w stanie napisać taką rzecz, to nie ma w ogóle z kim rozmawiać. Ja jestem człowiekiem i jestem w stanie zrozumieć wiele.
Ale żeby kazać komuś zdychać, zamiast go ratować ? Nie wiem, może Ty nie zdajesz sobie sprawy z tego co piszesz ? A może już nie jesteś człowiekiem ?

Ja opisałem prawdziwą historie, czyja by nie była; moja, kuzyna, cioci, czy prezydenta. Jest prawdziwa i o tym wiem.

Nimal nie będziesz mi zarzucał kłamstwa. Któż oskarża bez rozpoznania winy ? Na pewno nie sprawiedliwy.
A to że szyba ma mieć 70% przepuszczalności światła, wcale nie znaczy o tym że nie ma fabrycznie przyciemnianych szyb które się w tych normach mieszczą. Do tego piłem, nie zrozumiałeś to Ci wytłumaczyłem.

Poproszenie o okazanie legalizacji na urządzenie pomiarowe, to nie jest żadne pyskowanie. I normalną ludzką reakcją na taką prośbe jest okazanie, to wszystko. Jak inaczej mam przyjąć mandat, skoro nie wiem czy urządzenie pomiarowe jest legalne ?
Mam ufać na ładne oczy ? A co jeżeli wziął atrape i wyłudza ? Przed podjęciem tak ważnej decyzji jak przyznanie się do winy lub nie wolałbym mieć pewność że faktycznie jestem winny, tym bardziej że może mnie to kosztować kilkadziesiąt godzin pracy...

Jakoś ciężko mi ufać Policji, z tego co widziałem to 11.11.2011, zachowywali się jak bandyci,rzucający petardami w tłum, kopiący przechodniów, to jest fakt, i dobrze o tym wiesz.
Policja dostaje przykaz z góry ile mają zarobić z mandatów i wykonują plan.

I dobrze o tym wiecie, pytanie dlaczego wam to pasuje ?
A pasuje wam tak bardzo, że atakujecie każdego kto próbuje się przed tym bronić.

Prawo a sprawiedliwość to 2 różne rzeczy...
Prawo może być niesprawiedliwe, i jeśli się tak dzieje, to obywatelskim obowiązkiem jest zareagowanie, a nie wyśmiewanie ludzi reagujących...

Ale przecież ktoś tych ludzi wybrał do władzy. To ktoś ich teraz bronić musi, a najlepiej bronić atakując innych, prawda Demek ?
To takie kulturalne i na wysokim poziomie godzić w ludzką godność...

Wolisz niszczyć niż budować
Dlatego jesteś za podwyższaniem kar, a nie za remontowaniem fatalnych dróg.

Rejtan też był sam, ale on jeden się nie mylił.
CeKa jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.09.2013, 18:35   #2
pali8
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.05.2013
pali8 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CeKa Podgląd Wiadomości
Jakoś ciężko mi ufać Policji, z tego co widziałem to 11.11.2011, zachowywali się jak bandyci,rzucający petardami w tłum, kopiący przechodniów, to jest fakt, i dobrze o tym wiesz.
I wszystko jasne.

Że się od razu nie zorientowałem.
pali8 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2013, 16:29   #3
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Nie odwracaj kota ogonem bo pozniej wyjasnilem, ze sam wybral jazde bez pasow to niech za leczenie z tym zwiazane zaplaci. Proste jak drut.

Ja o kasku nic nie mowilem, to oczywiste, ze przy MTB sie go uzywa. Widocznie masz swoj wlasny swiat MTB. I napisalem ci wyzej, ze z pasami masz wybor zapiac i jechac albo nie zapinac. W MTB albo pojedziesz albo nie. Ale widac dalej nie rozumiesz.

Nimal Ci zarzucil ze bredzisz a nie klamiesz a to wielka roznica. Co wiecej, dalej brniesz w te brednie. Juz Ci nimal powiedzial, ze policja NIE MA OBOWIAZKU ci pokazywac na miejscu. Nie zgadzasz sie z tym? NIE PRZYJMUJESZ MANDATU i idziesz do sadu. Nie wiem czego tu nie rozumiesz.

Cytat:
I dobrze o tym wiecie, pytanie dlaczego wam to pasuje ?
A pasuje wam tak bardzo, że atakujecie każdego kto próbuje się przed tym bronić.
Ogarnij sie, powaznie. Bo albo robisz z siebie idiote albo masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Wiec napisze Ci wiekszymi literami.
MASZ PRAWO ODMOWIC PRZYJECIA MANDATU I SPRAWE ROZSTRZYGNIE SAD

Cytat:
Prawo a sprawiedliwość to 2 różne rzeczy...
Prawo może być niesprawiedliwe, i jeśli się tak dzieje, to obywatelskim obowiązkiem jest zareagowanie, a nie wyśmiewanie ludzi reagujących...
A kto Cie tu wysmiewa? Zostalem poinformowany przez nimala, ze ktos cos bredzi a ty to powtarzasz w kolko.

Cytat:
Ale przecież ktoś tych ludzi wybrał do władzy. To ktoś ich teraz bronić musi, a najlepiej bronić atakując innych, prawda Demek ?
To takie kulturalne i na wysokim poziomie godzić w ludzką godność...
Ja na nich nie glosowalem wiec odemnie WARA.
Godze w twoja godnosc? Gdzie?

Cytat:
Wolisz niszczyć niż budować
Dlatego jesteś za podwyższaniem kar, a nie za remontowaniem fatalnych dróg.
Jestem za podwyzszeniem kar jesli chodzi o pkt a kwoty mozna zmniejszyc o czym juz pisalem ale nie laska przeczytac.
I nie wmawiaj nikomu, ze jestem przeciwko remontowaniu drog bo to jest KLAMSTWO.

Ale tonacy brzytwy sie chwyta co ladnie po tobie widac.
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2013, 16:46   #4
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ech, Wy się najwyraźniej nie rozumiecie.

CeKa pisze, że jego szwagier miał taką a nie inną sytuację - i skoro tak pisze, to zapewne tak właśnie było. Szwagier trafił na cierpliwych policjantów, tyle.

Nimal i Demek z kolei mówią, że taka sytuacja mogła się skończyć dużo gorzej i też mają rację. Policjanci mogli zabrać dowód bez dyskusji, wydać kwitek i tyle. A w razie dalszych - długotrwałych - kłótni i braku podporządkowania się do decyzji, mogli jeszcze zawinąć na komendę. I to wynika z przepisów, mają takie prawo.
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2013, 16:52   #5
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Przeciez on napisal, ze szwagier czy ktos tam nie dal sobie wziac...
To niech sprawdzi co sie stanie jak odmowi i ile go to bedzie jeszcze kosztowalo.
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Stary 06.09.2013, 18:34   #6
CeKa
Stały bywalec ;)

Odmówił i pojechał z nimi na stacje diagnostyczną, gdzie przeszedł test pozytywnie i rozstał się z policjantami, skoro z nim pojechali to chyba wiedzieli co robią, kto jak kto ale stróż prawa prawo znać powinien.
Jeśli nie wierzysz, to napisz jak człowiek: "NIE WIERZE" i koniec dyskusji, a nie czepiasz się każdego detalu, tylko dlatego że przeczytałeś "szwagier" chociaż napisałem kuzyn.

Nie tylko ja mam godność...

I wałkuje cały czas jedno; JAK MAM ZDECYDOWAĆ CZY MANDAT PRZYJĄĆ CZY NIE, JEŻELI NIE WIEM CZY URZĄDZENIE KTÓRYM DOKONANO POMIARU JEST SPRAWNE ?

Czy to takie trudne ?
To chyba logicznym jest że skoro maszynki przechodzą kontrole sprawności i są wydawane zaświadczenia o ich użyteczności. TO CHYBA PO TO JE MAJĄ, ŻEBY POTWIERDZIĆ SPRAWNOŚĆ URZĄDZENIA. I ja na miejscu zdarzenia musze dokonać wyboru czy przyjąć mandat (przyznać się do winy) czy wejść na drogę sądową, do podjęcia takiej decyzji potrzebuje twardego dowodu mojej winy, wynik pomiaru na urządzeniu to za mało, bo:
1 Urządzenie może być niesprawne
2 Urządzenie może być świadomie sfałszowane
3 Skąd wiem że to urządzenie to nie atrapa z wyświetlaczem ?

Wystarczy mi kwitek potwierdzający że urządzenie o takim nr seryjnym etc. Przeszło legalizacje i ma ważny termin sprawności tylko tyle.
A jeśli wejde na drogę sądową to idę w ciemno, dopiero w sądzie się okaże (lub nie) czy urządzenie było sprawne itd. Co to ma ze sprawiedliwością ? Albo się przyznam do winy, albo rozpatrzą moją sprawe, i dopiero sędzia będzie miał wgląd w legalność urządzenia ?

To co ja przyznaję się do winy w ciemno ?
Żeby tak nie było, okazują kwitek ważności/legalności urządzenia.
Wtedy mogę przyznać się do winy, bądź też nie.

Jeśli nie pokażą Ci na miejscu legalizacji urządzenia, a musisz podjąć decyzje na miejscu o tym czy mandat czy sąd, to w sposób jawny utajają przed Tobą fakty w Twojej sprawie.
Jak się przyznasz to ok, ale jak się nie przyznasz to pokażemy dowody...

Gdzie tutaj logika, a gdzie sprawiedliwość ?
Stary 06.09.2013, 20:01   #7
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

@ceka

Napisalem wczesniej czego pewnie tez nie raczyles przeczytac, ze RACZEJ ze soba maja kwitki i pokazuja MIMO, ZE NIE MUSZA po to zeby sie po sadach nie bujac. Mozesz poprosic o okazanie ale oni nie maja takiego obowiazku. Jesli maja wazne urzadzenie a w sadzie sie okaze, ze prosiles a nie mieli/nie chcieli pokazac dostaniesz minimalny wymiar kary. Jesli urzadzenie nie jest wazne to sprawa do sadu nie trafi, chyba, ze oni mysla, ze urzadzenie jest wazne. Tak czy owak nie masz sie czego bac.

Nie czepiaj sie czy szwagier czy kuzyn bo to aurat taka *******a, ze nie wymagaj aby ktos wrocil iles postow wstecz. To nie jest az tak istotny szczegol.

Cytat:
3 Skąd wiem że to urządzenie to nie atrapa z wyświetlaczem ?
To sprawa do sadu nie trafi.

Wczesniej nie bylo mowy o stacji...nagle jest. Bylo tak pisac od poczatku.
Stary 07.09.2013, 00:04   #8
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Troche ta logika pokrętna. Wiarygodność radaru to jedno, ale kierowca chyba wie, jaka w danym miejscu jest dozwolona prędkość, a ile faktycznie jechał (plus minus). Za przekroczenie o 10 km/h to raczej nie łapią. Nawet na S i A jest tolerancja +10. Więc o jakim przyznawaniu w ciemno tutaj mowa? Jedzie się szybciej niż można, to trzeba liczyć się z konsekwencjami.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2013, 00:32   #9
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

+10? Za tyle sie nie lapie chyba, ze szukaja na sile zeby dostac w kieszen co jest mega rzadkie...

W koncu za cos domy policyjantow z drogowki wystawic trzeba...

Bartez, czy nie zauwazyles, ze kolega szuka pretekstow na sile aby sie wymigac od odpowiedzialnosci?
Stary 07.09.2013, 09:30   #10
CeKa
Stały bywalec ;)

Już napisałem jak to działa, tu nie chodzi o unikanie odpowiedzialności...
Robi Ci pomiar urządzeniem, to chce na miejscu zdarzenia przed przyznaniem się do winy, zobaczyć dowód że to urządzenie jest sprawne i dopuszczone do pracy.

To jest pokrętna logika ?
To jest wymigiwanie się od kary ?
Nie, to jest upewnienie się że urządzenie którym dokonano pomiaru jest sprawne i tyle.

I czytam wasze posty i w większości je rozumiem, i nie mam nikomu z was nic za złe.

Demek napisał: "To sprawa do sadu nie trafi."

No właśnie jeżeli to atrapa, a ja przyjmę mandat to już jestem pozamiatany/oszukany/przegrany. I o to się tu rozchodzi, a żeby uniknąć takich sytuacji wystarczy okazanie legalizacji urządzenia, i wtedy już wiem i mogę podejmować decyzje czy sąd czy mandat. A wystarczy że przestaniemy się prosić o okazanie "kwitka" i w ślepo będziemy brali mandaty ze strachu, to potem nigdy się nie dowiemy czy na prawde byliśmy winni.

A tak załóżmy że Pan Policjant odmówi okazania "kwitka" (kwiatka?), ja nie jestem pewien co do swej winy, np. hamowałem i nie wiem w którym momencie mnie złapał radar i ile faktycznie w czasie pomiaru jechałem. I wystawia mandat na 300 zł i np 4pkt karne.
Przyjmę no to już po ptokach sprawa zamknieta.
Nie przyjmę sprawa jest kierowana do sądu, związane są z tym oczywiste problemy, ucieka czas, nerwy. Sędzia ma wgląd w "kwitek/kwiatek" uznaje mnie winnym, wymierza najmniejszą karę (dajmy na to że te 300 zł i 4pkt) i do tego dochodzą jeszcze koszta sprawy które muszę pokryć Ja, jako winny. Straciłem czas, nerwy i pieniądze. A to wszystko tylko dlatego że Policjant miał kaprys (wsparty niesprawiedliwym prawem) nie okazania mi legalizacji.

Więc chyba przyznasz mi racje, że łatwiej, sprawiedliwiej, lepiej, logiczniej było by gdyby musieli te "kwitki" okazywać.

Zaoszczędziło by to wszystkim problemu, było sprawiedliwe i proste rozwiązanie.

O to mi Panowie chodzi, dla nikogo nie jest miłym ciąganie się po sądach, wszyscy to wiemy, tak więc ktoś może to wykorzystywać przeciwko nam.

Myśle że po kilku dniowej batalii, doszliśmy do jakiegoś konsensusu.

Z tego co się orientuje, to policja jest dla nas, nie my dla nich.
Ale jeśli mają z góry narzucone ile ma wpłynąć z mandatów, to zaczyna się problem bo wtedy to my jesteśmy dla nich.

Policjanci to tylko ludzie, jeden jest dobry drugi zły, to nie jest tak że jak wkłada mundur to już od razu jest czysty,prawy i sprawiedliwy.
Po samym mundurze nie wiesz czy masz do czynienia z Policjantem, sprawa wyjaśni się dopiero gdy okaże Legitymacje Policyjną.
Po samym radarze nie wiem czy mam do czynienia ze sprawnym i dopuszczonym do pracy, do czasu aż okaże mi legalizacje urządzenia.

Pozdrawiam.
Stary 07.09.2013, 11:18   #11
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Przeczytaj co napisalem o pokazywaniu kwitkow (przynajmniej ze dwa razy).
Stary 07.09.2013, 12:33   #12
CeKa
Stały bywalec ;)

OK.

Pokazywanie kwitka zależy od kaprysu policjanta, bo nie jest uwarunkowane prawnie.

Ja wymieniłem słabe punkty takiego rozwiązania.

Czy to jest prawe i sprawiedliwe, niech każdy rozstrzygnie sam.

Koniec tematu.
Stary 07.09.2013, 20:32   #13
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Lamales bo:
- chodnikiem sie nie jezdzi
- tez jest potrzebne oswietlenie bo czasami tym chodnikiem jechac mozesz

Lampki sa teraz od poniedzialku w Lidlu.
http://www.youtube.com/watch?v=bM9Eh...layer_embedded
Stary 08.09.2013, 08:38   #14
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
CeKa - wiec teraz jeszcze bardziej ci namieszam
Policjant NIE MUSI pokazywac ci wyniku pomiaru w ogole
co wiecej - skoro twoja zdolnosc percepcji nie pozwala na kontrolowanie predkosci z jaka jedziesz - nie powinienes jezdzic w ogole bo w sposob oczywisty stwarzasz zagrozenie
Policjanci pokazuja radar tylko i wylacznie, zeby uniknac glupich pytan
jak widac pewne jednostki spoleczne nadal szukaja dziury w calym
wiec raz jeszcze - nie czyjesz sie winny to idziesz do sadu nie przyjmujac mandatu

dodam jeszcze, ze coraz popularniejsze radary laserowe pozwalaja dokonac pomiaru predkosci nawet z okolo kilometra przy okazji umiejscawiajac DOKLADNIE CO DO METRA miejsce, w ktorym tegoz pomiaru dokonaly
dodam ze z takiej odleglosci nie masz szans zobaczyc ze mierza

dalej - napisales
Cytat:
(...)np. hamowałem i nie wiem w którym momencie mnie złapał radar i ile faktycznie w czasie pomiaru jechałem(...)
skoro hamowales w czasie pomiaru, to znaczy ze jechales jeszcze szybciej wiec tym bardziej powinienes przyjac mandat bez narzekania

jestes kombinator i szukasz dziury w calym probojac uniknac mandatow
jezeli faktycznie tak sie zachowujesz w czasie kontroli, jak tu opisujesz, to jestes po prostu oszustem - majac swiadomosc popelnienia wykroczenia nie przyznajesz sie do niego

dla mnie EOT, chyba ze pojawia sie sensowniejsze uwagi

a co do twojego kuzyna dodam, ze nie napisalem, ze cala sytuacja jest nieprawdziwa, tylko caly czas czepiam sie miejsca "nie pozwolil"
jeszcze raz podkreslam nie ma takiej mozliwosci a cala reszta tez chyba wytlumaczylem - jak nie zrozumiales to przeczytaj jeszcze kilka razy powoli
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2013, 22:37   #15
pali8
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.05.2013
pali8 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nimalu,
niepotrzebnie obrażasz kolegę nazywając go "oszustem", gdyż kolega jest tylko "ofiarą" obłąkańczych pomysłów, które głosi z pełnym przekonaniem, z głębi serca starając się Ciebie do nich przekonać. Radary są tylko pretekstem, stąd absurdalność wywodu, kompletny brak logiki i kolega CeKa aż się rwie do dobrze znanych tyrad na temat całego wymiaru sprawiedliwości. Zniszczono już Straż Miejską, cały czas konsekwentnie atakowana jest Policja oraz sądownictwo. Ostatecznym celem jest zastąpienie tych formacji zideologizowaną milicją oraz jakimiś kolegiami ludowymi czy narodowymi.

* Jeśli któryś z moderatorów zaweźmie podejrzenia, że mój post jest złośliwością, to daję słowo że tak nie jest.

** Jeśli któryś z moderatorów mój post uzna za stricte polityczny, to przyznaję że owszem tak właśnie jest, ale jest on podobnie polityczny jak wszystkie wywody CeKa i uczciwość wymagałaby wypieprzenia w kosmos całości a nie tylko mojego podsumowania.
pali8 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: