![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Qrcze, Andrzej, przypasiles mi z tym programem...musze zrobic graficzke w "ciemnym" klimacie, wiec teraz nie moge sie wprost oderwac
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sam sie nim nacieszyc nie moge
![]() moje kolejne dzielo jest z kolei troche w jasniejszych barwach (zrobilem nawet dwie wersje, ale sa dosc podobne). Nie powiem, zeby dogadywanie sie z programem szlo mi juz dobrze, ale powolii, baaaardzo powoli niektore funkcje jakos zaczynam lapac. Ale widze, ze jeszcze naprawde duzo przede mna ![]() a propo tych pluginow, to w niektorych miejscach mozna wybrac rozne efekty specjalne, ale nic w programie nie ma, wiec pewnie to do tego. Sciagne moze cos na probe i sprawdze, ale to juz nie dzisiaj bo czas internetowy w tym miesiacu sie niestety juz skonczyl (jeszcze, ale mam nadzieje, ze bardzo niedlugo ryczalt)
|
|
|
#18 |
|
Guru
![]() |
Jak zrobiles te gory?? :o
Jak uksztaltowac tak teren? Ostatnio zmieniany przez Gorzala : 01.06.2003 o godz. 09:01 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
fotki zaczelam lukac... fajne
programik sciagniety... przyda sie a teraz chyba czas spac...
|
|
|
#20 |
|
Guru
![]() |
Mecze sie, i mecze...
a terenu tak uksztaltowac nie moge... , woda - git, niebo - git, chmury - git, reszta - git, tylko ten teren...
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
the one
CDRinfo VIP
Juz sluze pomoca
, wczoraj juz nie bylem na internecie (ehh, ten ryczalt ).Tak wiec najpierw generujesz jakis tam sobie teren. Potem jak na zalaczonym obrazku dajesz modyfikowanie.
|
|
|
#22 |
|
the one
CDRinfo VIP
Nastepnie dajesz to scale vertical (jak na rysunku) i ewentualnie mozesz jeszcze zmienic wartosc procentowa. Dzialac to dziala, ale chyba zalezy od poczatkowego uksztaltowania terenu, bo faktycznie nie zawsze otrzymuje sie efekty takie, jak byc powinny (przynajmniej w zalozeniu
).Jesli jednak uda Ci sie to zrobic, ale gory beda wszystko zaslanialy to jeszcze jedna rzecz mozna zmienic.
|
|
|
#23 |
|
the one
CDRinfo VIP
Mianowicie w glownym juz oknie (tam gdzie jest podglad wygladu) mozna zmienic wartosciowa ustawienie kamery (mozna to zrobic i recznie na rysunku, ale nie doszedlem jeszcze do tego jak zmienia sie w ten sposob wysokosc). Zaznaczona na screenie wartosc to jej wysokosc. Mozesz zobaczyc, jakiej wysokosci mniej wiecej jest teren i wzniesc kamere troche wyzej. Tylko nie przsadz tak, jak ja raz, bo uksztaltowalem sobie naprawde ciekawy teren z pieknymi niebieskimi smugami swiatla (czemu niebieskimi - nie wiem, ale swietnie wygladaly, wiec nie dochodzilem do tego
), ale tak podnioslem kamere, ze konczyla sie planeta (tam mozna nawet wybrac, jakiej wielkosci ma byc glob ) i widac bylo za gorami jedynie czarne tlo - zadnej atmosfery. Co gorsza, pomimo wielu prob nie udalo mi sie tego juz zmienic i w koncu zaczalem robic wszystko od nowa (czyli zupelnie cos innego). Ale zeby cos takiego sie pojawilo, to trzeba naprawde zdrowo przesadzic z wysokoscia wiec raczej sie nie przejmuj ![]() ps: sorry za te biale strzalki, ale jakos za cholere nie moglem znalezc, gdzie w Adobe zmienia sie kolor pisaka
|
|
|
#24 |
|
the one
CDRinfo VIP
Napisales, ze chmury wychodza Ci calkiem niezle. Moze teraz Ty mi z kolei dasz kilka raz, jak je robic, bo u mnie to szczerze mowiac, jest losowa sprawa
i wcale nie wychodzi mi to, co bym chcial, tylko to, co programowi sie podoba
|
|
|
#25 |
|
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Fakt, troche pokomplikowany ten program.
Właśnie generuję swój pierwszy teren przy najlepszej jakości i rozdzielczości 1024x768 i przy tym tempie skończy za jakieś 20-40 min.
|
|
|
#26 |
|
Guru
![]() |
20-40 min?? Mnie to cyka w 2, no gora 3 w tej rozdzielczosci :o
Andrzej, wielkie dzieki. Z chmurami, jesli pozwolisz, to troche pozniej, bo wychodze, sorka ale u mnie tez cudow nie ma, chociaz byc moze lepiej
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
hm, ciekawe
muszę się temu programowi przyjrzeć dzięki
|
|
|
#28 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
no no no .... ful wypas service
|
|
|
#29 |
|
the one
CDRinfo VIP
Wlasnie sie tworzy nastepny obrazek i musze przyznac, ze ten podoba mi sie juz troche bardziej
|
|
|
#30 | |
|
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
Może napiszesz w wolnej chwili jakiąś instrukcję do tego? Bo widzę, żę Ci coraz lepiej idzie.
|
|
![]() |
|
|