![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
moze kazdy cos zrobi i zrobimy ankiete ktory najladniejszy??
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
to ja tez dołączam swój obrazek
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#34 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#35 | |
|
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Ten program jest świetny, szkoda tylko, że jego możliwości są ograniczone do widoczków, bez możliwości dodawania choćby drzew. Załączam moje pierwsze dzieło, oprócz niego stworzyłem też obrazek przedstawiający zachód słońca, muszę go tylko wygenerować, a komp jest cały dzień na chodzie, więc odmawia posłuszeństwa
. Muszę go wyłączyć i w nocy puścić, albo podkręcić obroty wiatraczka. Mam parę pytań:1. Jak stworzyć porządny efekt słońca "zatapiającego" się w wodzie? Instrukcje i obrazki mile widziane . Bo u mnie na granicy między niebem a wodą występują komplikacje, tzn. wyraźnie widać, w którym miejscu słońce "zatapia się".2. Jak stworzyć efekt promieni słonecznych przebijających się przez chmury? Efekt ten jest widoczny na obrazku Andrzejja9 oznaczonym numerem 3. Jak wyżej: instrukcje mile widziane. 3 .Jakie są jeszcze inne darmowe i dobre programy do robienia grafiki? 4. Który komercyjny program jest najlepszy? Corel Draw, Photoshop, etc. Może zajmę się tym na poważnie, bo strasznie mi się to podoba. ![]() 5. Pytanie do Andrzejja9: czy chciałbyś już obrazki w stylu tego, który dałem, czy też chcesz coś lepszego? Bo z chęcią bym ci coś wysłał, nie wiem tylko, czy ma to sens. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Jak chcesz moge ci puscic wyrenderowany na 1280 x 960 ... lub mniejszy Powyzszy to tylko 320 x 240 |
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
a to taki maly archipelag
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ale bede sie jeszcze meczyl, bo to wlasciwie jedyna rzecz (to nie znaczy, ze pozostale juz calkowicie rozgryzlem, ale mniej wiecej umiem poustawiac niektore rzeczy tak, jakbym chcial) ktora uniemozliwia mi zrobienie takiego obrazka, jakbym dokladnie chcial (kto byl na mojej stronie i widzial zdjecia zachodow slonca - zwlaszcza te ostatnie, to mniej wiecej wie, jakie widoczki lubie ).
|
|
|
|
#41 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Na Twoje pytania dotyczace programu niestety nie umiem jeszcze udzielic odpowiedzi, ale drugie mnie samego bardzo interesuje, i teraz nad tym problemem sie skupie. Moze cos mi z tego wyjdzie ![]() Natomiast co do ostatniego pytania to powiem tak, chcialbym umiescic na tej stronie (ktora dopiero bede robil) obrazki, ktore mozna by umiescic na pulpicie (czyli ladne). Na razie mysle, ze moga to byc wszystkie, a ewentualnie jesli dostalbym ich bardzo duzo, to trzeba by przeprowadzic jakas selekcje. Tak wiec spokojnie wysylaj mi swoj obrazek (jest calkiem fajny i wszyscy, ktorzy chcecie, zeby Wasze obrazki umiescic na stronie tez to robcie. Moj adres to andrzejj9@poczta.onet.pl Najlepiej robcie je w rozdzielczosci 1024*768 i rozszerzeniu jpg. 600 na 800 ewentualnie tez moze byc bo spokojnie mozna je powiekszyc bez specjalnej utraty jakosci. Z tym, ze nie zrobie tez strony raczej w tym, ani w nastepnym tygodniu (moze jednak tak, ale nie obiecuje), bo jeszcze troche egzaminow przede mna i chcialbym je dobrze zaliczyc, ale zrobie na pewno
|
|
|
|
#42 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
A najchetniej w 1024*768 mail w poscie wyzej
|
|
|
|
#43 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Oto mój zachód słońca. Nawet, nawet, tylko te góry (ale bez nich wyglądałoby beznadziejnie). Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał, ale odpowiem, jeśli już ktoś to napisał, to sorry, ale wiecie, jak to jest z modemem, liczy się każda sekunda, a ten tekst piszę w notatniku, potem tylko wklejam
. Otóż Gorzalka mówi, że jemu obraz "cyka" w góra 3 min. A więc: po pierwsze: zależy jaki kto ma procesor, po drugie: zależy jakie efekty zastosujesz. Ten pierwszy obrazek wygenerował mi się w 4,5 min., zachód słońca zajął kompowi jakieś 15 min., ze względu na refleksy słoneczne. Aha, chcecie instrukcji? Co prawda tylko po angielsku, ale kto zna język, to pewnie się zainteresuje. Otóż aby zdobyć instrukcję, należy wykonać czynności godne arcymaga Gandalfa , a mianowicie:1. Odpalacie Terragena. 2. Klikacie na: Help-->User Guide 3. Wyświetla wam się okienko dialogowe, z jakże tajemniczą inskrypcją zawierającą równie podejrzany szyfr: http://www.planetside.co.uk/terragen/guide/ To tyle . Morał z tego jest taki: zanim uznasz, że znasz program i jakoś sobie radzisz, sprawdź wszystkie jego funkcje i przyciski .
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Może nie jest to najpiękniejsze dzieło (zwłaszcza w porównaniu z niektórymi - na przykład bardzo podoba mi się ten zachód słońca i archipelag
) ale postanowiłem dorzucić swój obrazek
|
|
|
|
![]() |
|
|