Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.10.2005, 20:24   #1
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndy
Co do prędkości odpalania...IE powinno się odpalać szybciej. Ponieważ jest jak napisałeś zintegrowane z systemem. Sam FF odpala się krótko ale gdy dowalimy mu kilka[naście] rozszerzeń wtedy prędkość spada...
U mnie FF jest uzbrojony tak:
Czasu odpalanie przeglądarek nie mierzyłem ale widać, że IE odpala się troche szybciej. [chodzi o start programu, bo poszczególne zakładki w FF odpalają się o wiele szybciej niż kolejne okna explorera.]

Jeżeli chodzi o system to mam:
WinXP+SP2+Najnowsze łatki. Sprzęt Celek 663MHz, 256MB_RAM, GeForce2MX400 64MB. Wszystko na płytce z chipem VIA693A.
Mam włączoną pamięć wirtualną.
a ja mam tymczasowo athlona 3000 asusa a8nsli niekręcone nic i 1 giga ramu i ie się długoo odpala. Dosłownie 6 sekund. Integracja niema tu nic do rzeczy. Os microsoftu jest modularnej budowy. I ie jest całkowicie osobno.... Po za tym popatrzcie racjonalnie. Pierwsza wersja IE miała więcej dziur niż pierwsza wersja finalna FF. A trzeba popatrzeć też na to jaki staż ma IE i kiedy zaczeli dbać o bezpieczeństwo.... Wpadka z Saserem, i innymi wirusami , pokazuje jaka jest to za***iście bezpieczna przeglądarka.... i kiedy microshitt zaczął patrzeć na bezpieczeństwo. Coraz bardziej negatywnie patrzę na MS. I ich systemy dla firm lub domowe. Na dzień dzisiejszy bym kupił tylko legalnie Windows 2003 server. Lub zainstalował linuxa na sztywno.. Na razie sprawdzam dystrybucje. Koszty narzędzi ms są nieadekwatne do jakości.... Zawsze gdy tysiące oczu patrzy na kod, są mniejsze szanse na błedy. Dlatego open source i tezy mówione przez środowisko, to są dla mnie wartościowe.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: