![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kolega widzę czyta antync+
![]() W tej całej koncepcji nie rozumiem tego "zamrożenia". Moim zdaniem oferta powinna być "zamrożona" przez cały okres umowy, a nie jak się ją wypowie. I jak to niby blokuje możliwość wyłączenia kanałów npremium, skoro ich w ogóle nie będzie? W jaki sposób zakazuje to nc+ narzucenie nowych warunków? Nie widzę w tej koncepcji niczego co by zmieniało położenie abonenta. Edit: Właśnie dzwonił do mnie numer 'zastrzeżony', odbieram i słyszę: "yyyyy..." i muzyczka! Posłuchałem chwilę i odezwała się pani: "niestety nie mogę z panem rozmawiać mamy awarię sytemu." Ja się zapytałem grzecznie a w jakiej sprawie pani dzwoni. "A bo ja z nc+". To mnie rozwaliło ![]() "Mamy dla pana przygotowaną super ofertę, ale nie mogę panu przedstawić, bo system się zawiesił". nc+ jego mać!
Seny, pit i collons! Ostatnio zmieniany przez Prezesik : 27.03.2013 o godz. 19:22 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bo jak im wypowiesz z koncem umowy nawet duzo wczesniej to albo oni sie na to zgadzaja, jesli nic nie maja zamiaru zmieniac to im to nie robi roznicy i wszystko jest po staremu albo musza sami z toba zerwac wazna umowe a wtedy mozna sie ubiegac o odszkodowanie. W przypadku wymuszonej migracji umowe zrywasz Ty bez konsekwencji.
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Człekokształtny
Jeśli składam wypowiedzenie z końcem obecnej umowy, to oni nie mają prawa się nie zgodzić, więc co najwyżej mogą to przyjąć do wiadomości.
Nie widzę tu większej ochrony niż wcześniej. Moim zdaniem wymuszenie migracji też jest zerwaniem umowy z ich winy. Choć może i masz rację. Ja tam prawnikiem nie jestem. Gazeta Prawna komentuje: "nC+ uderza poniżej pasa!" http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...izej_pasa.html Szkoda tylko, że nie napisali nic o legalności tych działań. Gazeta Prawna mogłaby chyba zapytać o to kilku prawników. A eksperci od PR nie zostawiają na nc+ suchej nitki: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...strzal-w-stope
Seny, pit i collons! Ostatnio zmieniany przez Prezesik : 27.03.2013 o godz. 19:56 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
No wlasnie migracja nie jest zerwaniem z ich strony, oni zmieniaja warunki uslugi, ty sie nie zgadzasz, ty zrywasz nie z twojej winy a z ich ale zrywasz ty.
Jesli informujesz ich, ze z dniem takim i takim wypowiadasz umowe (w tm przypadku z koncem czasu jej trwania). Ten podbity papierek jest zamrazajacy i spycha na nich jakakolwiek mozliwosc zerwania umowy. a przynajmniej mi sie tak wydaje. swoja droga ciekawe co w przypadku, jesli zmigruja na sile bez jakiegokolwiek podpisu na wyzsza kwote. po pierwszym rachunku jesli poslemy im pismo, ze placimy kwote, ktora mamy w waznej umowie (w koncu nie maja naszej zgody na zmiany). tu chyba by sie trzeba zapytac uokik czy to co wysylaja, ze brak odpowiedzi jest zgodne z prawem czy nie.
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Człekokształtny
No nie wiem.
W dalszym ciągu nie rozumiem tego mechanizmu "zamrożenia". W jaki sposób zapowiedź, że po skończeniu umowy nie chce się dalej korzystać z ich usług ma chronić bardziej niż sama umowa. Trochę szkoda, że w tym całym amoku nie ma tak naprawdę rzetelnej analizy prawników.
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Znalazłem jeszcze na necie taką opcje wypowiedzenia . Co o tym sądzicie dobrze napisana?
Imię i nazwisko: _________________________________ Adres zamieszkania: _________________________________ _________________________________ Numer umowy: _________________________________ ITI Neovision Sp. Z o.o. ul. Josepha Conrada 37 31-357 Kraków Dotyczy: Wypowiedzenie umowy nr _______________________ Szanowni Państwo, W związku z wprowadzeniem zmian z dniem 01.04.2013 r., polegających na wyłączeniu programów zaprzestanie udostępniania kanałów: Wojna i Pokój HD/Sundance HD, Universal Channel, Universal Sci-fi, Sportklub, Fightklub, ESPN America, Religia.tv oraz pakietu nPremium HD i wprowadzeniu nowych 6 kanałów bez podania mi informacji jakie to programy zastąpią obecny pakiet nPremium HD, wypowiadam umowę nr ___________________ z ostatnim dniem nadawania wymienionych kanałów bez zachowania okresu wypowiedzenie a co za tym idzie wypowiadam umowę ich ostatnim dniem nadawania w platformie ***8216;***8217;n***8217;***8217; , gdyż nie zgadzam się na taką zmianę. Jednocześnie podkreślam iż operator zgodnie z cytowanym poniżej art. 60a Ustawa Prawo Telekomunikacyjne z dnia 16 lipca 2004 roku została ewidentnie złamana a co za tym idzie nie wywiązanie się przez operatora z jej zapisu daje mi prawo do wypowiedzenia umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia gdyż w tym momencie operator platformy ***8216;***8217;n***8217;***8217; żąda abym opłacił abonament za miesiąc kwiecień 2013 choć moja oferta programowa ulegnie pomniejszeniu o wymienione na wstępie programy co jest niezgodne z prawem Dodam też, iż operator nie wywiązał się z zapisu art. 60a ustawy Prawo telekomunikacyjne, a mianowicie poinformowanie abonenta w terminie miesiąca przed wejściem zmian, co stanowi ewidentne naruszenie praw abonenta i pozwala sądzić iż jest to ewidentne działanie na niekorzyść klienta ze strony operatora. Należy zauważyć, że ustawa jest aktem prawnym na postawie, którego powinny być redagowane wszelkie regulaminy zgodne z zapisany tej ustawy. Niedopuszczalne jest więc określanie w regulaminie terminu krótszego niż przewiduje to ustawa. O planowanych zmianach operator wiedział przynajmniej dużo wcześniej niż podał to do publicznej wiadomości, a informacja o tych zmianach została przekazana klientom w możliwie najkrótszym czasie bez zachowania ustawowego okresu 30 dni z cytowanej Ustawy Prawo Telekomunikacyjne z dnia 16 lipca 2004. Informuję ITI Neovision Sp. z o.o. o odebraniu prawa do dysponowania moimi danymi osobowymi i żądam natychmiastowego ich wykasowania z baz danych ITI Neovision Sp. z o.o. i spółek zależnych z dniem zakończenia powyższej umowy na podstawie art. 32, ust. 1, pkt 6, 7, i 8 ustawy o Ochronie danych osobowych. Jednocześnie proszę o zaprzestanie kontaktowania się ze mną przez system telefoniczny w celu przedstawienia kolejnej oferty. Moja decyzja jest nieodwołalna. Żądam o natychmiastowe pisemne potwierdzenie rozwiązania umowy na mój adres korespondencyjny listem poleconym lub przesyłką kurierską, potwierdzenie wykasowania moich danych osobowych z bazy danych wraz z rozliczeniem mojego wirtualnego konta abonenckiego zgodnego z umową. Z poważaniem, ______________________ (czytelny podpis abonenta) ____________________ dnia, ____.____. 2013 r. (miejsce i data) |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Brzmi ciekawie, ale nie jestem do końca pewien, czy prawnie jest bezpieczna - w każdym razie przez prawnika pisana nie była. Poza tym wzór nie jest wolny od błędów, które z całą pewnością trzeba poprawić przed ewentualnym wykorzystaniem go:
Cytat:
![]() Ale z linią myślenia się zgadzam. Poza tym jest ta nieszczęsna kwestia co zrobić jeśli nie dostało się pisma od nC+, a chce się wypowiedzieć umowę (jesli nie ma pisma, to nie ma pewności, że operator zmienił nam pakiet) - w takim wypadku można to zrobić z innej przesłanki - wyłączenia części kanałów. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Przez sama zmiane ceny mamy prawo wypowiedziec z ich winy. W koncu mamy umowe na x zl a nie x+20 zl ;]
|
|
|
|
|
#9 | |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Gramatyka tego pisma to masakra.
Kto to pisał? ![]() Rozumiem jakieś literówki, czy inne omsknięcia...ale tu w ogóle gramatyka leży. Przykład od dołu akurat, bo nie chciało mi się wyżej przewijać: Cytat:
Pismo samo w sobie zbyt emocjonalne i ostre w wymowie. Jego nie będzie czytał prezes, tylko szeregowy pracownik. Takie pisma powinny być zwięzłe i oficjalne, bez zbędnych słów. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Człekokształtny
Swoją drogą najbardziej szkoda tych zwykłych, szeregowych pracowników, którzy nic nie zawinili w tej sytuacji.
Choć prawda też taka, że czasami wciskają ludziom różny shit na siłę albo celowo nie dopowiadają pewnych rzeczy
|
|
|
#12 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
dlatego sie informuje infolinie, ze my tez nagrywamy i nagle nie bedzie cudow na kiju a sama prawda.
|
|
|
|
|
#14 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
sprawdz to kiedys przy telefonie
co ci powiedza jak powiesz, ze nagrywasz. bedzie szybko, zwiezle i na temat
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Platforma U3- na pomoc!!! | yahol | Off topic | 2 | 19.10.2006 22:14 |
| NERO 7 nowa wersja juz jest - 7.0.8.2 | nero7 | Nero | 57 | 28.04.2006 08:56 |
| nowa sesja na starym cd | atibor | Napędy optyczne CD | 2 | 18.06.2004 15:43 |
| Nowa nagrywarka do starego kompa | szuwar666 | Napędy optyczne CD | 12 | 28.11.2003 13:49 |
| Nowa KaZaA | dragal | Off topic | 7 | 11.06.2002 01:46 |