![]() |
Czemu nie zarzuciłeś wędki na te meserszmity?
|
Musisz zabrać rakiety przechwytujące arrow wystrzeliwane z wyrzutni uk. :D
|
Mam za cienką żyłkę na te odrzutowce :taktak: byłem dziś na bazarze , mieli fajne wiatrówki :hmm:
|
I poprzecinać im linki! || |
Okonia jak mocno wysmazysz to nie trzeba skrobac :) sprawdzone :)
|
Na Mazurach skrobaliśmy okonie szczotką drucianą na wolnych obrotach szlifierki. :D
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Jako że nadejszła wiosna :taktak: od dwóch dni pada i zszedł lód z jeziora :sciana: wybrałem się nad rzekę co by coś złowić na Wigilię , no i złowiłem kilowego karpia :> trochę chudy , ale zje i się takiego :taktak::taktak: lepszy taki karp z rzeki jak jakieś chińskie gówno z marketu :ysz:
|
zawsze możesz go utuczyć.
|
Może ten twój karp i trochę chudy jest, ale bardziej długi i wąski się zdaje. I ten ryj jakiś straszny ma :O
|
Też byś tak wyglądał jakby za szyje ktoś Ciebie podniósł xD
|
Panie bo ten karp dziki jest a nie jakiś hodowlany :> jak ten karp w tej rzece wlazł między wrony to musi krakać jak i one :taktak: bo to dżungla jest , kto ma większe zęby ten wygrywa :jezyk:
|
Daj mu pyska. Świątecznie.
|
Ten karp, to nie z Chin, a z innej planety jest, normalnie bym przysiągł, że to szczupak, ale jak mówisz, że karp, to karp. :D
|
Panie przysięgam to karp ! :taktak: a na rybach to ja się znam :> dziś też byłem , chciałem zdążyć przed Wigilią , bo tych karpi ma być 13 aby była Wigilia , no i dupa , gdzieś się pochowały :sciana: granatem chyba trzeba będzie ,bo co to za święta bez 13 potraw z karpia :buu:
|
Ja jutro o 6:45 jestem umówiony z kumplem na stacji benzynowej za Sękocinem, przesiadam się w jego samochód i jedziemy gdzieś do dużych stawów rybnych, zna ludzi, czekają na nas różne piękne rybki, ale ja chyba wezmę tylko suma, takiego do 5 kg, będzie z niego galareta i smażony, dla siostry kupię w Lidlu płat karpia, bo twierdzi, że suma nie lubi :sciana: A niech se pluje ośćmi, gupia. Karpie tam mają, ale karpia mam gdzieś, jak mogę mieć suma, a nawet sandacza, o szczupaku nie wspominając, ale to jak zgłupieję, bo kto to wszystko zje? I tak część suma zamrożę, jutro gęś wyjmuję, to zrobi się miejsce. :)
|
Panie sum to jest rewelka :taktak::taktak: kiedyś złapałem , nie był duży , ale pamiętam ten smak :jem: sandacz też pychota , chociaż nic nie przebije świńskiej dupy w kapuście :nie: a już golonka to poezja k***a
|
Łykam zaraz FORSEN (ziołowe świństwo na spanie) i walę do wyra za godzinę, bo inaczej nie zasnę tak wcześnie za chiny ludowe. :D
Jeśli chodzi o suma, to dobrze znam ten smak, uwielbiam, karp to przy nim barachło! :) Ludziki na stawach będą od 7 rano, więc możemy nawet wcześniej ruszyć, nie wiem ile się tam jedzie, bo nie powiedział gdzie to jest, albo powiedział, ale ma taki telefon, ze się bardziej domyślam co mówi, a ma 2 nowe, ale nie używa, bo nie wie jak, przypadek który każda elektronika przerasta i przeraża. :hahaha: Chyba mu jutro przypadkiem ten telefon do stawu wpadnie... :> |
Jak już rodzinka w końcu wyjechała :> wskoczyłem w gumiaki i pognałem nad rzekę , aby się trochę przewietrzyć :taktak: wziąłem jednego żywca , który nad wodą ma lepszy smak ;) no i rzeka obdarzyła mnie też prezentem :spoko: szczupaczek 55cm samica - wypróbowałem mój chwytak który dostałem pod choinkę :jupi: http://youtu.be/hVvcx432f1A szkoda że mój kalkulator nie nagrywa w HD :ysz:
|
No to trzeba jeszcze coś, żeby rybka pływała, a że duża... :> toast2
|
wymień go na cegłę xD
|
Cytat:
|
Byłem dziś na lodzie , ale słabo 5 płoteczek na ciasto i 1 okonek na blaszkę :ysz:
|
NA ten lód to się nie boisz wchodzić? 3/4 cm grubości ma on?
|
Ten lód ma ok.8cm ;) dziura kuta pierzchnią to tego nie widać , na sobie mam nie zatapialny kombinezon :taktak: a pływam jak ryba :>
|
|
:taktak::taktak: styl nie ważny , aby do brzegu :spoko:
|
Ilość załączników: 3
Dziś byłem z bratem na Śniardwach :taktak: piździło jak w Kieleckim , ale fajnie bo takie wielkie jezioro i tylko nas dwóch :spoko: tylko czemu ryb tam nie ma :ysz: złowiłem dwa okonki a brat nic :>
|
|
Gdybym miał zdrowie do picia :ysz: to kto wie - alkoholikom to renty dajom :taktak:
Nowy Rok przywitałem pracowicie :spoko: nie tak jak nie które pijaki , co tylko doopę grzeją z kotami przy kominku :jezyk: zmajstrowałem sobie wózek do kajaka :taktak: wprawdzie ten kajak ma kółko , ale plastikowe i tak jak teraz ziemia jest zmarznięta to strasznie hałasuje :ysz: no i oczywiście go przetestowałem i popływałem po rzece :D ryb nie łowiłem bo jeszcze nie mam zezwolenia na ten rok :nie: widziałem 3 bobry i 1 wydrę , szkoda że nie wziąłem uku :sciana: uszył bym se czapkę z bobra jak na trapera przystało ;) |
Temat o Łyżwosandałach już był, temat o
Kajaku na kółkach już jest! :P http://forum.cdrinfo.pl/f20/kajak-z-kolkami-94102 |
Ilość załączników: 1
Dziś u mnie -12 i za***iaszcza słoneczna pogoda - taką jak lubię zimą :spoko: Pojechaliśmy z bratem na jeziorko :taktak: złapaliśmy 8okoni po 27cm i kilka mniejszych , brat złowił też szczupaka 47 i 35cm i jeszcze jeden obgryzł mu blaszkę :ysz:
|
Prawie cały tydzień łowiłem okonki z pod lodu :taktak: trochę tego było , dla brata też trafił się 2kg.linek :ysz: dziś na mazurskim morzu musiałem co raz lukać do ajfona :> który wprowadzał mnie w błąd - skręć tu ,skręć tam ... :sciana: ale jakoś trafiłem do domu k***a
|
Darqa byś przeszkolił, zęby z głodu nie padł xD
|
Myślę, że delikatne gardełko Darka nie przełknęło by ości, jeszcze by sobie krzywdy narobił :(
|
W budżecie Darka ciągle jest dziura :taktak: więc nie stać go na wędkarstwo , trzeba też posiadać kartę , zezwolenie jednodniowe to 15zł. i loteria czy coś się złapie ;) za 15zyli to Dark by się wyżywił ze 3dni k***a
|
będzie łowił na ptaka xD Pytanie czy znajdzie jakiegoś....
|
W innym kraju mógł by złapać coś na swojego
|
|
Ilość załączników: 5
No to mamy już prawie jesień :taktak: a więc skończyły się upały , więc nad rzeką jest o wiele przyjemniej :D zielska jeszcze od groma ale coś tam zawsze bierze - płotki ,wzdręgi czasem się trafi klenik i zaczyna odzywać się szczupak , ten mały :ysz: a czasem też i większy :spoko: czas odświeżyć temat ;)
|
Na bezrybiu i rak(?) ryba... z czerwcowego wypadu :)
Załącznik 73550 |
Znakowany obsraniec; )
|
U mnie coś ten rok słaby jest :ysz: w październiku tylko 3 szczupaczki , w tym miesiącu jak na razie 5 :( przeważnie maluchy , był jeden wymiarowy w niedzielę :taktak: była też focia - ale utopiłem aparat :sciana: więc dupa , a to dzisiaj robione telefonem :>
|
a wyłowić zdołałeś...?
|
Nie , aparatu nie wyłowiłem , bo nie zauważyłem momentu kiedy mi wypadł z kieszeni jak pływałem kajakiem :sciana: tak więc igła w stogu siana :ysz:
a taki był fajny - wodoszczelny k***a |
Słaby rok? Granaty zamokły?
|
No niestety "moje" jezioro też zubożało w ryby. Do tego dodatkowo upały nie pozwoliły zadowalające połowy... :|
|
Zastanawiał się ktoś co robi DejaVu na rybach? Tu jest odpowiedź xd
od 12:04 |
Nie umiem wklejać w okienko :ysz: ale wiem jak można udostępnić filmik od konkretnej minuty :D Na kajaku jednak nie staję na głowie :nie:
|
właśnie ja też umiem od odpowiedniego czasu udostępniać, ale jak wkleję link z czasówki to nie wchodzi filmik...
|
sezon 2016 otwarty !
Ilość załączników: 4
z rana -21*C w słońcu to w południe to nie wiem ile było , ale czasami zachodziło w łapy , a czasami fajnie było bez rękawic :spoko: 2 okonie jak moja ręka złapałem :> jeden brat trzy mniejsze a drugi trzy i jedną płotkę - łowiliśmy na szarpaka :)
A to Wam powiem że rękę zawsze taką wielką miałem :taktak: a może i ciut większą :hmm: dzieckiem będąc już tam okonie jak moja ręka na kartofla łapałem :ysz: |
Aparat utopiony :ysz: ale jest jeszcze kalkulator :D no i urlop się ma :party:
|
kalkulator też można utopić xD, na smyczy go trzymaj...
|
na kolację znowu ryba :ysz:
|
Cytat:
|
kolacja i śniadanie :>
|
Znowu mielone z okoni będzie? :)
|
Na jeziorze lód jeszcze jest :taktak: chociaż jest i trochę wody i jak dziś piździło jak nie powiem gdzie :> to tworzyła się mała falka i tak człowiek sobie myślał , jest jeszcze tam lód czy go nie ma :D troszkę się połapało :spoko:
|
No w końcu coś większego niż te ostatnie koluchy :P :)
|
Co z tego jak musiałem kupić większą patelnię :ysz:
|
Faktycznie mogłeś je zmielić albo na zupę :P
|
Dziś tylko jeden się nadał na moją nową patelnię :taktak: reszta zmieściła się na starej :>
|
|
U mnie +2*C i śnieg z deszczem :ysz: więc by tak nie poleżał :nie: oczywiście byłem pomachać spiningiem , ale nic :(
|
a przerębel czym wykułeś :ysz:
|
Cytat:
|
Wczoraj otwarłem sezon na rzece :) na robala 5płotek 5okonków i 1wzdręga :) Dziś srana tylko jedna płoć 25cm. na kukurydzę z gruntu :) po obiadku znowu idę , nie będę ślęczał przed PC :) fotek nie ma bo skończyła się umowa na gówniany internet , no i nie mam jak wysłać .
|
kartą z biedotonki xD
|
Musiałem się zapytać wujka Gugla jak wygląda ta wzdręga, przeca to krasnopiórka! :D
|
Podziwiam Was, ja bym chyba się tam zanudziła, już nie mówiąc o tych niemalże nocnych wyprawach!
|
Cytat:
:party: |
Był w profilu jako strona domowa :sciana:
|
zazdrośćcie mi gieje :D
|
Jak się skąpiesz, to będzie dopiero śmiesznie. :P
|
dla morsa to igraszka :taktak:
|
Biero?
|
jesteś drugi :haha:
|
Bierz kajak i wioo!
http://www.interia.tv/wideo-po-co-ci...ak,vId,2224687 |
|
Gdzie złapał? u mnie świnek nie ma , bardziej w podgórskich rzekach się łowi :taktak: się zamienię dam dwa szczupaki :>
|
bardzo ładne rybki udało Ci się wyłowić ;)
|
a w lubuskim gdzie na ryby polecacie?
|
nad wodę :ysz:
|
Do rybnego. :szczerb:
|
W końcu szczupaczek się ruszył :taktak: dziś 2 sztuki , jeden wymiarowy ,drugi prawie że :> ale oba wróciły do wody , więc może podrosną :ysz:
|
Rzeka już trochę zarosłą ,więc teraz , łapię płotki na pszepływankę :taktak: lepszy rydz jak nic :ysz:
|
Z tym muchowym kołomłynkiem?
|
Na takie "kółko" to pstrąga, lipienia się łapie ;)
|
A am. Się łapie to co akurat weźmie :)
|
Na granat wszystko się łapie. :P
|
U mnie dziś odwilż +3*C woda +4 wybrałem się więc po karpia :taktak: trafił się tylko jakiś jeden chudy i niewymiarowy :ysz: spróbuję jeszcze jutro , bo inaczej Wigilii nie będzie :nie:
|
Też byłem dzisiaj na rybach, część już moczę. :D
http://static.pokazywarka.pl/0/4/u/6...452b7_orig.jpghttp://static.pokazywarka.pl/i/2/6/c...5b7da_orig.jpg Patrzcie co się dzieje jak PiS rządzi, kolejki po śledzie! :> A, że najlepsze jakie znam, to nieważne. :P |
A lista kolejkowa była ? :ysz:
|
Prawie. Było: pan tu będzie stał, to ja tylko do mięsnego skoczę, mówię, że będę stał twardo, bo kawałek drogi przyjechałem, ale w międzyczasie, moją mamę, która nie najlepiej chodzi, wpuścili bez kolejki i kupiła co trzeba. :)
|
Się spytam. Gdzie jest kajak?!
|
Rano był. :P
|
Gdzie? Nie widać go od marca 2020...
|
Na rybach ale był. :>
|
Cytat:
|
Łowienie ryb chyba nie dla mnie. Musze znaleźć inne hobby.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:09. |