![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#91 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Od przyszłego roku będzię łatwiej wypowiedzieć umowę i uniknięcie podwójnego OC.
http://www.money.pl/ubezpieczenia/wi...,0,883236.html |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Gdzie brać AC? PZU, Warta, AXA, gdzies indziej? Tam gdzie taniej?
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Tam gdzie nie masz udziału własnego i nie robią na zamiennikach.
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dla kazdego samochodu i osoby i adresu inaczej wyjdzie
radze udac sie do multibrokera i niech liczy a najlepiej zadzwonic do kilku i zarzadac wyliczenia bez wkladu wlasnego ze zniesiona amortyzacja itd itd i wtedy wybrac na bank wszystkie directy przy takich obostrzenia albo w ogole nie zaoferuja ubezpieczenia, albo bedzie wrecz absurdalnie drogie i nale sie okaze, ze niedoceniana Hestia, PZU, Generalli czy inna duza firma jest... tania
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A propo tematu - nie brałem do tej pory AC, ale że ostatnio zaproponowano mi zupełnie niezłą ofertę, to zastanawiam się nad tym. Umowę dokładnie czytam, ale że to po raz pierwszy to jeszcze nie wiem, na jakie kruczki należy patrzeć. Podpowie ktoś?
Ubezpieczyciel Liberty Direct. Na pewno nie ma udziału własnego, szkoda minimalna chyba 200 zł. Nie podoba mi się tylko zapis "Naprawa na częściach zgodnych z oryginalnymi" i "Naprawa w standardowych warsztatach"
|
|
|
#96 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Jeśli ty wybierasz 'standardowy warsztat' i części (oczywiście nie najtańszy chiński szajs) to OK. Spodziewam się, że nie...
Poza tym czy ubezpieczenie masz też od kradzieży, tzn szkoda całkowita? To wbrew pozorom bardzo istotny składnik ubezpieczenia. |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Nic się nie wybiera. Dlatego ja wybrałem na częściach oryginalnych w ASO. Żeby nie było jaj.
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Od kradzieży też jest, choć w sumie na tym mniej mi zależy. Samochód ma tyle zabezpieczeń i jest na tyle rzadki (we Wrocławiu jest prawdopodobnie taki jeden), że to ryzyko wydaje mi się stosunkowo niewielkie.
W sumie najbardziej zależy mi na względnym spokoju w kwestiach ewentualnych szkód parkingowych, czy np. porysowania samochodu. Bo to niestety są potem koszty idące w setki złotych (za element) i zależałoby mi, aby mieć gwarancję, że w razie czego mogę to zrobić. Ale też zrobić w dobrym miejscu i choć może ASO niekoniecznie jest tego gwarantem, to akurat to, z którego korzystam, wydaje mi się sensowne. Na pewno nie chciałbym oddać samochodu do przypadkowego lakiernika wskazanego przez ubezpieczyciela.
|
|
|
#99 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Od pani Heni z warzywniaka.
|
|