![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#91 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.tvn24.pl/0,1699445,0,1,13...wiadomosc.html
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#92 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Jak zwykle dobrze poinformowani ...
![]() Szkoda gadać ... Wiadomo, że Niemiec, który sprzedaje jeden samochód rocznie w dupie będzie miał licznik i jak będzie się chciał pozbyć trupa to obniży cenę i już. Problem zaczyna się u handlarzyków oraz w komisach ![]() Brudasy nie śpią ![]() a i jeszcze 1/3 samochodów z niemiec a zdjęcie od angola jakiegoś w milach.
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Fakt, że K-series ładnie się kręcą - niektóre wersje do 8600 rpm. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Jukebox Hero
Nie nie w każdym
![]() Podobnie w Caterhamach silniki Forda. Ale pierwsza generacja chyba miała tylko K, łącznie z topowym 340R (177bhp). http://en.wikipedia.org/wiki/Lotus_340R Caterham poszedł dalej, rozwiercił go do 2.0 i wycisnął 250KM (R500EVO). Ja czasem sobie podkręce do ponad 6tys ![]() ![]() Nie ma za bardzo mam jednak gdzie, bo już na drugim biegu jest 100km/h, a już dostałem mandat za 84km/h i teraz się boje ![]() Oczywiście nie jest to u mnie żadna rakieta, przy ważącym prawie 1200kg aucie, ale coś tam można przycisnąć czasem dla frajdy, albo jak 1.9TDI podskakuje ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 08.08.2011 o godz. 13:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Ojciec kupil teraz Opla Vectre 2.0 CDTI z 2007r. Zasuwa az milo, wyposazenie na bardzo wysokim poziomie i w sumie za stosunkowo nieduze pieniadze. 102 000 przebiegu - wedlug ksiazki serwisowej i historii wygmeranej dzieki bezwypadkowy.net - niecofany :-)!
Dam znac po paru tysiacach kilometrow czy wszystko OK! --- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Jukebox Hero
Mój brat ma Vectrę C 3.2V6... zasuwa aż miło, przebieg hmm... 260tys... i nic po niej nie widać
![]() Solidne samochody ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
( o )( o )
Zlotowicz
Pierwsza generacja miała tylko K-series.
Druga ma K, 1ZZ-FE (IMO to nieporozumienie) i właśnie 2ZZ-GE - w zależności od wersji od ok. 190KM (wolnossący) do bodaj 240KM (supercharged).
![]() |
![]() |
#98 |
Jukebox Hero
Nom. Ale nie wiem jak w Elise, ale w Caterhamach użytkownicy twierdzą że K-Series mimo że miał mniej koni to na torze radził sobie lepiej...Ile w tym prawdy nie wiem.
Obecnie ulepszona wersja K-Series (N-Series) napędza Roewe i nowe MG. Wiadomo mamy rok 2011 i 20-letni silnik szału dziś nie robi, ale tak całkiem jeszcze nie zdechł. Nie zdziwiłbym sie gdyby jednak te "chińskie" auta okazały się trwalsze od niemieckich ![]() Szkoda że Rover upadł, moim zdaniem modele z czasów współpracy z Hondą to naprawdę fajne autka. A BMW go ukatrupiło w ciągu paru lat i zostawiło z przestarzałymi modelami na pastwę losu ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 08.08.2011 o godz. 14:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
( o )( o )
Zlotowicz
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Jukebox Hero
True, VVC szczególnie pod tym względem ładnie wypada. Ciągnie już od dołu.
Mi się marzy MG F/TF z silnikiem VVC ![]() Ale pewnie nie kupie bo mało praktyczne ![]() Albo MG ZS 180.. ale jakby mi przyszło serwisowac KV6 to ... masakra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
( o )( o )
Zlotowicz
Tak, chociaż pewnie bardziej praktyczne niż silniki Wankla - rewelacyjne osiągi względem pojemności, kosztem nienajlepszej żywotności niestety.
![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Jukebox Hero
O tej słabej żywotności wankli mazdy to nie słyszałem...
RX8 bardzo fajna jest, nawet myślałem że może by kiedyś ... ![]() w końcu kręci się do 10000rpm to nie byle co ![]() ![]() Z drugiej strony patrzy na mnie uszlachetnione mondeo, czyli X-type v6 4x4... pomarzyć można ![]() Ale to za pare lat, jeszcze się Roverkiem nie nacieszyłem ![]() A do tego czasu może mi się wszystko odmienic i moze zachce ... minivana albo coś takiego ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 08.08.2011 o godz. 14:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oj, ta Madzia z Wanklem jest piękna... ale spalanie...
![]() Ja jeżdżę Madzią 2 dieselkową... ma słabego kopa, ale dla dwóch osób jest OK. W przyszłości planuję Accorda... ale to jeszcze kilka lat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Przepraszam Was, ale nie miałem dzisiaj siły czytać wszystkiego, dla mnie dobry samochód, to jest taki, który nie jest zajeżdżony, a jak coś padnie, to się jedzie do pana Kazia, a on mówi: robimy to na nowym zamienniku za X, czy na przeszczepie za 1/2 X i pan zrobi na tym 10000? I to jest dobre.
![]() Ja mam jeszcze auto, które nie wymaga przeszczepów, choć to Berlingo z 2007 roku (i co na to zwolennicy niemieckich bezwypadkowych? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
a tak przy okazji to nie dawno mazda zrezygnowała z Wankla, była bodaj jedynym na świecie producentem tych silników
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
instalacja gazowa, lpg, opinie, samochód, spalanie |
|
|
![]() |
||||