Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Samochody, części, zamienniki, spalanie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/samochody-czesci-zamienniki-spalanie-89201/)

joujoujou 30.08.2011 16:14

Ilość załączników: 1
Te małe mrozy to już historia...

Załącznik 58102

ed hunter 30.08.2011 15:43

Mrozy tam małe...

Japoński KOBE w systemie alarmowym chodził 12 lat, drogie to paskudnie, kupiłem chińszczyznę, sprzedawca powiedział, że na 2 lata starczy...

joujoujou 30.08.2011 15:33

Heh, u mnie jest jedenastoletni akumulator marki toyota - malutki, a robi co powinien. :spoko:

sobrus 30.08.2011 09:50

Ja mam akumulator White Horse (calcium-calcium). Nie wiem co to ale ma już rok.

andrzejj9 30.08.2011 09:43

Jeszcze sprawdziłem, że ten poprzedni to był Centra. I znalazłem fakturę - wytrzymał niewiele ponad trzy lata..

Oktawian89 30.08.2011 09:21

Nie wiem kto robi aku dla kagera ale pewnie centra.

Będę miał chwilę to zadzwonię do Foty i się zapytam :D

- Aku kager to biała linia bosch'a ...

andrzejj9 29.08.2011 22:17

e tam :>

Kris 29.08.2011 22:09

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1178877)
Wszystkie były w tej samej cenie. Sprzedawca polecał także właśnie Centrę, ale ja lubię Bosha i jeszcze się na tej firmie nie przejechałem. Mam nadzieję, że nie będzie to pierwszy raz ;)

Ja tam dalej nie wiem, co to za firma, ta Bosh. ||

andrzejj9 29.08.2011 21:32

Wszystkie były w tej samej cenie. Sprzedawca polecał także właśnie Centrę, ale ja lubię Boscha i jeszcze się na tej firmie nie przejechałem. Mam nadzieję, że nie będzie to pierwszy raz ;)

ed hunter 29.08.2011 21:27

Też mam akumulator Kager, polecił mi go posiadacz starego garbusa, bo ten wykańczał mu inne akumulatory błyskawicznie, a Kager daje radę. Facet w warsztacie gdzie kupowałem ten akumulator, też powiedział, że nie mieli na nie żadnych reklamacji. :wow:

gallus 29.08.2011 20:45

Jako, że pracuje w sklepie motoryzacyjnym to powiem, że na boscha też trafiają się reklamacje szczególnie zauważyłem że na wersję 74AH (s3 silver, jak dobrze pamiętam), centra również to już nie to samo co kiedyś i w okresie zimowym ciężko z rozpatrywaniem reklamacji (strasznie przeciągają), o dziwo miłym zaskoczeniem dla mnie są akumulatory firmy kager, które sprzedajemy już prawie od roku i na razie 0 reklamacji, które trafiały się na w/w markach już po okresie nawet ~3 miesięcy choć w ok. 70% wina leży w wadliwej instalacji elektrycznej i reklamacje są odrzucane więc nieraz warto zacząć od sprawdzenia a nie zaraz obwiniać akumulator :)

Aha i jeszcze jedno, nieraz klienci dziwią się ze kupili np. samochód w miarę młody i w sumie oryginalny akumulator wytrzymał 7 lat, później kupili następny akumulator i dziwią się, że wytrzymał trochę ponad 2 lata, ale niestety wszystkie podzespoły odpowiedzialne za rozruch/ładowanie już są w pewnym stopniu wyeksploatowane i nie działają tak dobrze jak na początku więc nie ma co się dziwić ;)

Kris 29.08.2011 19:36

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1178862)
Tak, Bosch się wyróżnia, nazwą i ceną, a niektórzy twierdzą, że z niektórych fabryk wyróżnia się jeszcze podłą jakością, usłyszałem to od dziadka, który ma sklepik motoryzacyjny na Solcu, od zawsze ma...

Andrzej kupił Bosha - jakąś podróbkę... :mruga:

Jak zmieniałem aku, to gość, który ma firmę zajmującą się tylko alternatorami, rozrusznikami, akumulatorami miał Bosche, Varty i inne firmy, a powiedział, że jak chcę mieć spokój, to żebym wziął tanią Centrę Standard. Wziąłem. Mam spokój. :spoko:

Maciej 29.08.2011 19:26

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1178847)
[...]
Tak więc do następnego razu powinien być spokój, a że kupiłem Bosha, to może tym razem trochę dłużej :)

Oby służył długo :)

Dlaczego nie wybrałeś czegoś innego ?

ed hunter 29.08.2011 19:18

Tak, Bosch się wyróżnia, nazwą i ceną, a niektórzy twierdzą, że z niektórych fabryk wyróżnia się jeszcze podłą jakością, usłyszałem to od dziadka, który ma sklepik motoryzacyjny na Solcu, od zawsze ma...

Patrix 29.08.2011 19:12

Sobie tam zapisz na nim kiedy kupiony, to za 5-6 lat znowu wymienisz.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:46.