![]() |
Daj znać, dzięki! :piwo:
|
Wieczorem dam znać bo coś mam ale z TRW ...
|
Cytat:
Do swojego wózka kupiłem komplet wentylowane + nawiercanie + nacinane Mtec (made in UK) - 75 euro z dostawą do domu. Do tego klocki mintex i jest dobrze. Hamuje i nie piszczy. :D |
Cytat:
Jak będę u znajomego to zapytam, czy ma jeszcze tę zewnętrzną część łożyska, to się upewnię. Ale nie sądzę, żebym się mylił - o ile mi wiadomo samochód jest używany przez rozsądnych kierowców i oryginalne łożysko po dwóch latach by się nie rozpadło - szczególnie, że w pozostałych kołach nie ma śladu takiego problemu. Po drugie, te elementy, które widziałem (te, które się rozpadły po zdjęciu koła) nawet po uwzględnieniu uszkodzeń wynikłych z jazdy po awarii i tak nie wyglądały na oryginalne - jakość wykończenia. |
mam tył tarcze ATE klocki Lucas chyba i jest OK :taktak:
Przodu jeszcze nie robiłem na szczęście. Tarcze wentylowane trochę kosztują :( |
Lucas są to świetne klocki, mają jedną wadę, dość szybko się zużywają, ale mocne hamowanie i bez pisków, to jest to!
|
Przód mam cały zrobiony. W zeszłym roku kupiłem komplet tarcze + klocki TRW Lucas. Polecam. :spoko:
|
Zaciski się jak najbadziej regeneruje, ale one są w tarczowych.
|
Nie, raczej elementów układu hamulcowego się nie regeneruje. Nawet, jeśli jakiś cudak zna sposoby, to ja wolę nie ryzykować. :mruga:
Zregenerować mogę sobie turbinę, albo rozrusznik. |
Nie wiem nie znam się :P Ale chyba jakoś naprawiać je można.
|
A jak się regeneruje bębny? Przetoczyć, to można, jak są starte, to tylko wymiana.
Na przegląd w ASO to szkoda forsy. :] |
Nie fajnie. Na Twoim miejscu postarałbym się je jakoś zregenerować, jeżeli będzie taka potrzeba.
Istnieją wyspecjalizowane zakłady od hamulców, często tam jest taniej bo znają się na rzeczy. A jeżeli się nie da to może popytaj takie oferty: http://otomoto.pl/mazda-2-1-2-benz-r...C20022993.html |
No widzisz, tak to jest... większość części pokrywa się z Fiestą/Fusionem/czy jakimś Peugeotem/Citroenem, a w przypadku bębnów... dupa. :sciana:
W ASO nie pytałem. Do ASO wybieram się w przyszłym roku na porządny przegląd. W sumie nie wiem w jakim są stanie te bębny, może dziś uda mi się zdjąć koło i sprawdzić ich stan, może nie będę musiał kupować, ale coś podejrzewam, że szczęki to na bank. Poza tym przy hamowaniu coś mi piszczy przy puszczaniu hamulca, podejrzewam, że to coś wymaga przesmarowania w kole, więc i tak muszę się za to zabrać. |
Cytat:
To troche kicha, tarcze i klocki tył do rovera są w każdym sklepie, a oba tylne zaciski zregenerowałem za 350zł i pewnie z 10 lat jeszcze pojeżdżą... W ASO też nie ma? Przecież ten wóz nie ma nawet 10 lat ... |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:23. |