![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Cytat:
No i wiem że nic nie wiem . Zrobiłem format c: i rozpocząłem instalacje. Wszystko szło dobrze do momentu kiedy system potrzebował sie zrestartować. Po restarcie kicha już nie do uruchomienia. Ciągły restart. NIE MOŻNA ZAINSTALOWAĆ SYSTEMU NA PARTYCJI C: To że moge napisać te słowa zawdzięczam obrazowi Ghosta z Win-98 który wczytałem na wspomnianą partycje C: Ciekawostką jest to że gdy wczytany jest system 98 na C: to można zainstalować drugi system (xp) na D: (żeby tylko chciał sie uruchomić ) Wszystko sprowadza sie do podmianki poszczególnych podzespołów kompa. Nie uciekne od tego. Jeszcze raz dzięki za wszelką pomoc , nie ma co ciągnąć tego tematu dalej to już staje sie nudne. Jak znajde przyczyne dam napewno znać ! ![]() ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a sprobowales na innym hdd? imho mozliwe uszkodzneie sektroa startowego (na tyle dziwne ze win98 pojdzie a winxp juz nie), skoro zainstalowac nic nie mozna, win98 dziala, winxp nie dziala...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A jaki masz HDD (chodzi mi ow wielkość, markę mam w głębokim poważaniu)?
Czy została utworzona partycja: mam nadzieję, że nie PMaqicem? Miałem podobny objaw jak za pomocą PM8.03 odesłałem nówkę 160GB do krainy wiecznych... Dobrze, że stało się to pierwszego dnia w ramach 3 dni (to z gwarancji) dostałem od ręki nową. 8 )
![]() |
#35 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
jak instalujesz WinXP majac internet czy siec zaisnatlouj go przy calkowicie odlaczpnym kablu od sieci dopoki nie wrzucisz sobie jakiegos Antywira i latki na sassera i blastera to nie masz co podlaczac kabla. Moze krazy w waszej sieci Sasser lub Blaster o ktorym nawet nie wiecie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
polecam ci odpalic pq magic, potem usunąć partycję c: i utworzyć nową.
potem poczęstuj go poleceniem: fdisk /mbr możliwe, że xp próbuje odwołać się do partycji, na której był wcześniej zainstalowany (czyli d) albo zmienia ci litery dysków (chyba nie pogmatwalem piszac to). sprawdz w trybie awaryjnym, na jakim masz system. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
@Zyga, a patrzyles czy masz po instalce plik windows/system32/winlogon.exe? chociaz watpie zeby to bylo to.....
![]() Ostatnio zmieniany przez Predi : 10.02.2005 o godz. 20:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Tylko nie PM: to jest rupieć który robi więcej złego niż dobrego! Nikt rozsądny nie używa tego badziewia do dysków większych niż 80GB. Używaj narzędzi z windy a nie będziesz miał problemów! 8 )
![]() |
![]() |
#39 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Witam ! Widze że temat dalej żyje, niestety mój XP przeciwnie is dead !
Próbowałem wszystkich Waszych rad , jutro spróbuje zainstalować XP na zupełnie innym dysku ( i sugestie żeby wyłączyć sieć od kompa w czasie instalacji wykorzystam napewno ) może w ten sposób wyklucze inne podzespoły kompa. A na razie męcze sie z grypą i nic mi sie nie chce!
![]() |
#40 | |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
to, ze skopal Ci sie dysk to jeszcze nie dowod, ze zrobil to PM czy sa jakiekolwiek potwierdzone przypadki takiego dzialania pm? a ja i tak upieram sie przy grafie ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Dowodów nie brakuje, zajrzyj na dowolne forum, np. tweaka. Zapytaj w serwisie, w wielu jest już ostrzeżenie o zakazie uzywania go do HDD z obsługą LBA48. Pytanie: z czego wynika popularność PM? Bo najłatwiej go ukraść i sprawdza się do małych HDD. I na 99,99% nie jest to grafa. 8 )
![]() |
![]() |
#42 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
pykson - przekonasz sie sam jak zmienisz dysk na wiekszy, jak juz esem pisal
ale lepiej nie probuj tego - szkoda latania do serwisu i sciemniania, bo jak sie dowiedza ze PM8 poszedl w ruch to zabulisz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
... qrde mol Zyga, aleś ludziom ćwieka nabił
![]() ![]()
![]() |
#44 | |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
i ZAWSZE uzywam do partycjonowania PM i co? no problem! dyskow w domu mam kilkanascie (kilka kompow), i kazdy sprawny i z dyskiem 2GB, i z dyskiem 40GB, i z 120 i 160 zawsze jest ok a zakladam przerozne partycje, nie tylko primary i slave w fat32 a, i moze jednak warto wlozyc pozyczona karte PCI, i sprawdzic ten 0.01% prawdopodobienstwa, ze to jednak grafa
![]() |
![]() |
#45 |
OldBoy
![]() ![]() |
@pyskon: rozmawiamy o duzych partycjach czyli takich co wymagają adresowania LBA48. Nie pisz więc o FATach, bo nie o takie drobiazgi tu chodzi... 8 )
![]() |
|
|