![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Samsung - nowoczesna fasada kryje feudalizm.
Przez przypadek czytałem w Angorze, "Nietykalny jak Samsung". Troszkę, jak to się mówi, kopara mi opadła.
Polecam przeczytać. Jest to numer z zeszłego tygodnia. Kilka cytatów: "......Koreańczyk rodzi się w szpitalu, mieszka w domu i chodzi do szkoły, która należy do czebola. Dostaje też od niego wypłatę, bo wszystkie małe i średnie firmy są zależne od wielkiego koncernu. Nawet jeśli zostanie urzędnikiem, to i tak zawdzięcza to czebolowi, który finansuje partie polityczne - wyjaśnił Park Je Song, naukowiec z Korean Labor Istitute. "W Korei Południowej jest 30 czeboli. Najpotężniejszy jest Samsung......." ".....adwokat Yong Cheol wytrzymał w koncernie siedem lat. Był świadkiem podwójnej księgowości, wręczania łapówek, zakładania tajnych kont dla finansowania prywatynych hobby" "71-letni szef Lee Kun Hee ma władzę absolutną. Powiedział kiedyś, musicie wszystko zostawić oprócz swoich żon. Telefony o marnej jakości kazał spalić....." "Aż połowę załóg fabryk stanowią pracownicy tymczasowi, którzy wykonują te same czynności co pracownicy na pełny etat, ale dostają od 40 do 60 procent mniejsze wynagrodzenie" "Pracownicy po 12 godzinach uczestniczą jeszcze w pracach na cele dobroczynne, które mają wzmocnić solidarność zespołu. Pracownice mieszkają w zamkniętych osiedlach i mogą wychodzić wieczorem na miasto, ale nie jest to dobrze postrzegane, a gdy wrócą po północy, dostają czerwoną kartkę". "Pracownice chorują na białaczkę, raka piersi, stwardnienie rozsiane. Producent nie chce się przyznać, w jakich chemikaliach kobiety zanurzają płyty z półprzewodnikami, bo to tajemnica produkcji"..... A ja myślałem, że to Korea Północna po tym względem jest nr.1 Widocznie ten naród, czy to z północy czy z południa musi być uciskany i gnębiony. Pieniądz rządzi światem.
pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez rcobex : 28.08.2013 o godz. 10:15 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Samsung Spinpoint MP2 (HM251JJ) 2,5" | bobikpl | Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje | 10 | 11.09.2008 14:35 |
Problem Samsung SHW08A | Mufas | Napędy optyczne DVD | 6 | 27.04.2008 18:49 |
Samsung SH-S183A na Samsung SH-S183L | nolab | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 5 | 29.06.2007 19:44 |