![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
jest kilka rodzajow japonskiej stali. ta najlepsza jest bardzo twarda, ale wlasnie krucha co nawet widac na tym filmie. piekielnie trudna do ostrzenia, na pewno nie dla amatora. te cechy nie wynikaja ze slabych rud, a specyficznego skladu chemicznego stali. papa
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
"Swoje widzialem". Nie wiem czy byl to program na discovery czy przeczytalem to w jakims artykule/ksiazce.
Do sprawy powroce ![]()
![]() |
#18 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
PS. do tych programow (bo jest tego na YT wiecej) uzyto mieczy niskiej jakosci - nikt nie chcial by poswiecac dla 5 min miecza kutego parenascie m-cy
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 31.03.2007 o godz. 19:15 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Bywalec
Data rejestracji: 08.09.2006
![]() |
Cytat:
Nieopierzony brojlel po nadaniu mu odpowiedniego przyśpieszenia rozbije np, kokpit samolotu nie mówiąc o np. RR engine warte kilkadziesiąt mln. $ ![]() Pozdrówka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 | |
Precz z internetem
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Z drugiej jednak strony, takie dzia***322;ko przeciwlotnicze strzelaj***261;ce nieopierzonymi brojlerami mog***322;o by sia***263; spustoszenie w***347;r***243;d samolot***243;w ewentualnego agresora. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Bywalec
![]() |
Odpowiedź jest prosta, zakładam że strzelano klasyczną amunicją, gdyby strzelano amunicją p.panc.... masakra...
![]() Cytat:
![]() Sekret katan tkwi w doborze materiału i technologi obróbki metalu, kucie i wielokrotne zawalcowanie materiału by otrzymać ok. 15000 warst, mastępnie hartowanie i odpuszczanie... cepelia ![]() ![]() ![]() /@ndy kolejne posty pisane pod sobą zaowocują otrzymaniem kartki. Opcja EDYTUJ nie gryzie! Ostatnio zmieniany przez andy : 31.03.2007 o godz. 20:21 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Burt to nie moje s***322;owa...
![]()
![]() |
#24 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie chce mi sie szukac teraz w ksiazkach (mam inne wazniejsze zajecie), ale wlasnie skuwanie miekkiej i twardej stali, odpowiednie hartowanie, tylko przednia czesc ostrza jest twarda, w przeciwienstwie do mieczy europejskich gdzie rdzen ostrza byl twardy a ostrze miekkie, tylna zas miekka. Powoduje wlasnie mozliwosci katany. Zreszta na ostrzu miecza pod gwerkiem mistrza, jest wyryta ilosc przecinanych ludzi. Testowano to na wiezniach lub zwlokach. Tak wiec napis "Przecinam 6 ludzi" nie jest niczym niezwyklym, to po prostu certyfikat wytworcy.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Głupi Yasio
Reszta - znaczy co:
Cytat:
Cytat:
![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dla zainteresowanych tematem: http://www.mt.com.pl/num/07_01/katany.htm
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Bywalec
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Głupi Yasio
Yo, do cie!
Chyba, ze myslisz o mieczach gunto ![]() Cytat:
-mialem zaszczyt i okazje podziwiac oryginalne mieczorapiery toledanskie. Cudowny wyrob, pieknie lezacy w rece. Jednak w porownaniu z mieczem japonskim wydaje sie prostacki i bez polotu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez pepperman : 31.03.2007 o godz. 21:59 |