![]() |
Nie wiem czemu u mnie nie chce ściągnąć. Klikam na pobierz potem wybieram gdzie ma zapisać i dalej stoi :(. Robaka nie mam ale łosi na sieci mam wielu i nie chce ryzykować.
pozatym zawsze mozna sobie przygotowac plik bat z wpisem shutdown -a |
Cytat:
|
no udało się dopiero net transportem ;)
|
Dzisiaj u mnie w pracy ok. 120 komputerów zostało unieruchomionych z powodu tego robaczka - admini zapomnieli zainstalować poprawkę która była dostępna już pod koniec kwietnia.
|
a ja wlasnie zauwazylem ze wczoraj co jakis czas panda wywalala komunikat ze znalazla wira. Jak zawsze zamykalem okno bo mowie skoro wyleczony...:)
No, takze Panda elegancko wykryła (aktualizując bazę codzinnie) |
a podobno windows'y są bezpieczniejsze od linux'a :P
k...rwa, najpierw blaster, teraz to. gdyby autor był wrednym typem, wrzuciłby jakąś procedurę destrukcyjną i m$ dostałby paskiem lanie po gołej d...pie... |
a tutaj łatka dla windy 2003
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=pl |
Cytat:
Wieczorem wrzuce AdAdware, ale niespecjalnie podoba mi sie to, co zobaczylem... |
Na stronie m$: (LINK) jest już dostępne na rzędzie do usuwania robaka sasser. Jeżeli ktoś złapał syfa to może skorzystać. Przed użyciem przycisku Check My PC for Infection zalecane jest włączenie firewalla oraz obowiązkowo zainstalowanie krytycznej poprawki nr. KB 835732
Pozdr.;) |
Cytat:
|
hmmm a z tego co wyuczytalem i wiem jak mialem na drugim kompie, w menadzeze zadan gdy wyswieli sie proces "Isass.exe" tzn ze sie ma robaczywke, no ale mnie sie nic nie dzieje, nie obciaza procka, ani nie zwalnia netu.
natowmiast mam uruchomione "svchost.exe" ze 3 razy , w tym 1 zrzera jakies 70% procka... jak zamkne, nic sie nie dzieje, ale wyskakuje znowu po paru chwilach. co to moze byc? jezdzialem antywirem, ale nic nie znalazl... |
Cytat:
Edit: sprawdiłem tym testem z M$ Check My PC for Infection i pisze że nie ma infekcji8) |
|
Isass.exe też mam i to jest normalne, a svchostów mam 5 :o
|
Cytat:
lsass.exe jest powiązany m.in. z "Agentem zasad IPSEC" tzn. Zarządza zasadami bezpieczeństwa protokołu IP i uruchamia sterownik ISAKMP/Oakley (IKE) i sterownik zabezpieczeń protokołu IP; "Logowanie do sieci" tzn. Obsługuje uwierzytelnienie przekazujące zdarzeń logowania na konta w komputerach domeny. svchost.exe jest powiązany m.in. z "Aktualizacje automatyczne", "Magazyn wymienny" itd. itd. Wejdźcie w Zarządzanie komputerem --> Usługi i tam sobie poczytajcie jakie usługi wywołuje plik lsass.exe i svchost.exe. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:49. |