andrzejj9 |
06.05.2004 22:18 |
Cytat:
Napisany przez smolik
Zapytałem tylko dlatego, że czytałem o różnych problemach występujących po instalacji tej łatki!
Tymbardziej że stosuje się do dwóch twoich rad i częściowo trzeciej:
1.Staram się myśleć co robię
2.Aktualizuje antyvira
3.aktualizuję system i zainstalowane oprogramowanie (ale nie rzucam się na każdą nową wersje jakiegoś oprogramowania,
staram się poczekać na opinie na jego temat i ewentualne wykrycie błędów)
pozdro.
:piwo: :piwo:
|
No ja kurcze teraz tez chcac nie chcac musialem antyvirusa i adadware zainstalowac, bo nie moge sobie poradzic z tym, co mi sie dzieje. To, ze okna sie co chwila jakies otwieraja w porzadku, ale ze jeszcze co chwila sie cos w menu start pojawia (jakies nowe "programy"), w dodan-usun programy i ogolnie w programach na dysku C, a zapewne i rowniez w Windowsie, to zaczyna mnie juz lekko draznic.
AdAdware wykryl 58 jakis smieci. Chociaz nic nie wygladalo znajomo, nie chcialem od razy kasowac, wiec poddalem kwarantannie. Zobacze, jesli ze dwa dni komputer pochodzi bez problemow, to to wyrzuce. Przed chwila zainstalowalem Avasta. Nie moge jeszcze przeskanowac komputera, bo trzeba najpierw zrestartowac komputer, a nie chce tego teraz robic, ale pozniej dokladnie przeskanuje komputer. Ciekawe co i w jakiej ilosci wykryje...
I jeszcze jeden objaw - pojawil mi sie wczoraj komunikat, ze jest malo miejsca na dysku C. Sprawdzilem i faktycznie, bylo jakies 200MB. Troche sie zdziwilem, bo nic dawno nie instalowalem, a na nim mam tylko Windowsa i programy, ale wyrzucilem troche rzeczy z moich dokumentow i zrobilo sie ponad giga wolnego. No i w porzadku, ale przed chwila znowu pojawil mi sie taki komunikat, a nic na dysku C dodatkowego nie umieszczalem. Czyli przez jeden dzien przybylo kolo 1GB cholera wiec czego. Czy jest jakis wirus, ktory dziala w ten sposob? Zapewne tak, mam tylko nadzieje, ze Avast go wykryje i wyrzuci...
|