![]() |
svchost, to standardowe uslugi windowsa jezeli sie nie myle
z tym isass.exe nie wiem, ale tez to mam. Zaraz sprobuje to wybadac, ale cos mi sie wydaje, ze to tez jakas usluga, ewentualnia jakis spyware/trojan |
Cytat:
|
U mnie svchost też występuje w czterech egzemplarzach, ale widocznie tak ma być.
Cytat:
Cytat:
|
tutaj są linki do narzędzi usuwających tego wira z systemu:
Version 1.0 - Released 5/2/04. Detected and removed Sasser.A and Sasser.B. http://download.microsoft.com/downlo...841720-ENU.exe Version 2.0 - Released 5/4/04. Added detection/removal for Sasser.C and Sasser.D. http://download.microsoft.com/downlo...720-ENU-V2.exe |
Czy u was ad-aware tez ZAWSZE wykrywa (sprawdzam nic ok. co dwa tygodnie) pliki New.Dot czy cos w podobie? (teraz nie pamietam dokladnej nazwy)... troche to yy.. wkurzajace :(
U mnie svchost.exe wystepuje w 4 sztukach - jak u kogos wiecej to poszukajcie pliku na dysku ServuDaemon.ini , ew. ServuDaemon.exe , ew. svchost.ini i podajcie mi jego zawartosc to Wam sproboje wywalic ten syf (zakladaja go warezowicze :P) pozdro ;) |
Cytat:
Pozdr. |
hmmm ja ten svchost .exe mam w 5 sztkach, w tym przy 3 pisze SYSTEM, przy jednym USLUGA SIECIOWA, a przy drugim USLUGA LOKALNA no i obciazenie procesora przy nim wynosi 30-70%. tez takie obciazenie macie?
|
Cytat:
|
Cytat:
Smrtek, ja znalazlem wszytkie te pliki ktore podales (oprocz svchost.ini), ale sa one w folderze instalacyjnym progamu Serv-U FTP Server wiec nie wiem, czy dobrze byloby zeby je wywalic ;) |
hehe, ale jesli to TY instalowales servu to sie nie martw... juz drugiego nie uruchamia :P, ale jesli nie ty to jak NAJSZYBCIEJ wywal te pliki :P
@Ziele, a ty tutaj nic nikomu nie mow :P pozdro ;) ps - wie ktos jak NA STALE wylaczyc Usluge poslaniec? ;/.. bo jak wylaczam w uslugach to zawsze mi sie po ponownym uruchomieniu kompa WLACZA :] |
Cytat:
|
@Smartek: Nic nie mówie :jezyk: :spoko:
|
aaa.. no to nawet nie wiedzialem, ze taka ma - mam ten programik :)
dzieki za podpowiedz.. narazie i EOT! pozdro ;) |
Dzieki za linki :) ale ze mnie len :D
|
Czyżby Smartek udostępniał za pomocą ServU filmy z serii XXX ;) :D :zeby: :jezyk: ;p
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:51. |