Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   sciagnij, ogladnij i lepiej uwierz (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sciagnij-ogladnij-lepiej-uwierz-15935/)

andrzejj9 28.01.2003 20:45

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
a czym otworzyc hmmmm niech sie zastanowie eeee (1.rar) hmmmm eeeeee no chyba WinRar (ale wersja conajmniej 3.00)

Rzeczywiscie Rarem... :blee:

Ale usprawiedliwie sie, ze ikonka nie wyswietlila mi sie jako plik Rara (a ze nie uzywam zadnego programu w stylu Windows Commander to i rozszerzenia nie bardzo mialem jak zobaczyc) i nie przyszlo mi do glowy, ze to i tak moze byc archiwum. Zwykle pojawia sie ikonka, a Rar wlacza sie automatycznie.

CormaC 28.01.2003 21:05

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
CormaC:
Widać że kolega sie orientuje w temacie i do dostyć

No ba! Jak mialem 15-16 lat, to mialem fiola na punkcie programowania :) C++ ze wstawkami w asemblerze. Zaczalem z kumplem gierke pisac, ale skonczylo sie na tym, ze robilem tylko ja i poprzestalem zabawy na przesuwajacym sie tle z gwiazdkami na 5 planach :) Bylem dumny, bo dzialalo :)

Cytat:

- niewiem czy jeszcze pracuje u was w redakcju Daniel 'DAN' Ś.
Tez nie wiem :) Nie znam ludzi z redakcji poza moim szefem, pania przy wejsciu i kilkoma osobami z biurek kolo szefa ;)

Pozdrawiam!

Sniper 28.01.2003 21:11

CormaC:

Fakt jak coś a assemblerze i mnie zagadało to byłem dumny że az o mało człek nie pękał.

Szkaoda że nie znasz Dan-a - bo mi sie kontakt urwał - pozatym koleś świetnie sie orientuje w programowaniu

CormaC 28.01.2003 21:24

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
CormaC:

Fakt jak coś a assemblerze i mnie zagadało to byłem dumny że az o mało człek nie pękał.

Zgadza sie. W koncu koderzy asemblerowi to byla smietanka wsrod programistow. Potrafili zrobic z komputerem wszystko, zwlaszcza ci z demosceny. A teraz jakies programowanie obiektowe, qrde, visual C, Delphi. Czlowiek moze napisac np. przegladarke plikow graficznych nie znajac nawet takich pojec jak "rejestr" czy "stos". A kiedys zeby wyswietlic zwyklego sprite'a z pliku, to trzeba bylo do diabla i troche linijek wklepac :) Tylko niech ktos sobie napisze w Delphi takie demko o wielkosc 64kb ;)

Pozdrawiam!

Sniper 28.01.2003 22:29

Cytat:

CormaC napisa***322;(a)
Tylko niech ktos sobie napisze w Delphi takie demko o wielkosc 64kb ;)

ohhhuuhuhuuh 64 kb no było by ciekawie . mało kto z obacnych "programistów" zrozumie ze rozkaz procesora to 1 bajt (no czasem 2 lub 3 w zalezności od rozkazu ) a rozkaz kompilatora np pascala to nie 1 bajt
tylko ze 100 :)) - ehhh nie bede sie rozpisywał bo i tak nikt mi nie uwerzy (poza tymi nielicznymi )

teraz jest inna era dla przykładu podam :
moja nauczycielka infy na studiach (pani profesor) stwierdziłą ze teraz nie pisze sie w assemblerze bo ... jest za wolny (sic!!!)

no to ja grzecznie pani profesor tłumacze ze nie ma szybszego języka, jest czasochłonny ale tylko w czasie pisania bo po prostu wszystko pisze sie samemu, wszystkie procedurki etc.

ale ta wie swoje - dobre nie assembler wolny buuuuuchuhcuhcu

andrzejj9 29.01.2003 23:08

Obejrzalem te demka i tez musze przyznac, ze jestem pod wrazeniem (chociaz mniejszym o tyle, ze na Amidze, ktora ciagle u mnie w domu stoi, widzialem juz takich i lepszych wiele i zajmowaly nawet po 10 - 20 KB). I tak sie zastanawiam, w jednym z nich na koniec byl komentarz, ze wszystkie grafiki, tla i tak dalej, z ktorych demo sie sklada to razem 1,9GB danych. Skompresowanych jednak 1 do 300000 czy jako tak, co razem daje te niecale 64KB. Jak wiec uzyskac taka kompresje?!? Faktycznie zwlaszcza pierwsze demko dosc dlugo sie rozpakowuje (mam nadzieje, ze potem z pamieci i dysku znika w calosci) i widac, ze jest skompresowane. Da sie cos takiego zrobic samemu? Fajnie by bylo moc w ten sposob spakowac na przyklad mp3 albo jakies drivery. Chociaz pewnie sie rozmarzylem.

Ale z innej beczki, gdzie mozna sciagnac podobne dema (na tej stronie, ktora ktos podal nie moge nic znalezc) ???

Laser 29.01.2003 23:54

Witam !

Czytajac Wasza rozmowe na temat Assemblerów etc dochodze do wniosku ze jestem jeszcze matołem komputerowym i tak naprawde to jeszcze wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeele przedemna ....

Heh:)

Sniper 30.01.2003 00:36

Widzisz Laser - ucz sie ucz a garb sam ci wyrośnie ;)

Ty forum juz masz zrobione - a ja ku^$#^$ się jeszcze męcze

shyja 04.02.2003 18:54

he, niezłe!! Naprawde!! Nie mam słów.

Eee... muza....

Muza jest dobra. Skąd ją wziąłeś? :fiu:

tomgoo 04.02.2003 20:29

Dobra zmieniłem system i otworzyłem pliki||
Teraz moge powiedzieć : Ja *******e:o

andrzejj9 05.02.2003 15:12

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
Dobra zmieniłem system i otworzyłem pliki||
Teraz moge powiedzieć : Ja *******e:o

:spoko:

Szkoda, ze na tej stronie nie bylo czegos jeszcze. Ale spisalem sobie z jednej gazety link, gdzie podobno jest sporo tego typu demek

ftp://ftp.klosz.art.pl

jeszcze nic nie sprawdzilem, ale jest tam tego podobno prawie 2GB wiec pewnie cos fajnego rowniez sie znajdzie.

Laser 06.02.2003 22:31

Witam !

W tym ftp sie grzeznie i grzeznie - tam sa jakies emulatory atari itp - niech ktos bardziej doswiadczony na to looknie i powie co to jest

Katalog pub

Laser 06.02.2003 22:40

Ilość załączników: 1
Witam !

Ooooooooooooo K..... wszedłem na www.farb-rausch.com i zassałem co nieco i nie moge teraz geby zamknąć - sa tam tesh demka po 7MB oraz takie cudo z muzyką ze wszystkich demek z mozliwoscia zapisania oundtracków w tylko wavach - uaga jeden zajął mi 60MB !!

Trzeba rec / czerowone kółko / nacisnąc i poczekac ash pasek dojdzie do konca ;)

januszp 07.02.2003 00:11

Dema na platformę PC nie są ,biorąc pod uwagę moc sprzętu niczym nadzwyczajnym .
Pamiętam ,jak ładnych kilka lat temu zobaczyłem co programiości mogą wycisnąć (PhenomenaDemo) z Amigi i naprawdę było to coś .
Padły tutaj słowa dotyczące muzyki w demach - ten temat zawsze mnie interesował ...do tego stopnia iz sam kiedyś próbowałem swoich sił na tym polu .
Niekwestionowanym mistrzem polskiej sceny muzycznej(i nie tylko) jest od kilku lat XTD .Ile można i z jakim skutkiem zmieścić muzy w 30Kb ? - kilka utworów (XTD.zip) w różnych klimatach znajduje sie w poniższym linku .Jako odtwarzacz proponuje Winamp-a .jaro

http://www.edysk.pl/
nick: jaro1
hasło: jarojaro0

andrzejj9 07.02.2003 00:53

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

W tym ftp sie grzeznie i grzeznie - tam sa jakies emulatory atari itp - niech ktos bardziej doswiadczony na to looknie i powie co to jest

Katalog pub

to prawda, wszedlem tam na chwile, ale szybko dalem sobie spokoj, bo nic nie moglem znalezc, a szkoda mi bylo internetowego czasu. Moze ktos ze stalym laczem cos ciekawego tam znajdzie, ja sie poddalem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:15.