![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |||
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jestem za tym, że i lepiej, bo potencjał Polska ma ogromny.
|
|
|
|
#2 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
Jak się chce to można i w Polsce się dorobić - choć prawda jest i taka, że ogólnie perspektywy dla przeciętnego człowieka - szczególnie z niższym wykształceniem i możliwościami - są raczej gorsze niż w USA niestety ...I zgadzam się z wypowiedziami, że po zniesieniu wiz sporo Polaków się tam wybierze - i niestety zostanie dłużej niż można ... A co do Izby Reprezentantów - też nie wierzę, aby wydali zgodę - zwłaszcza, że decyzja Senatu została podjęta bez głosowania - a jak słyszałem w TV - tego typu decyzje bez głosowania przyjmuje się z założeniem, że zostaną w Izbie Reprezentantów odrzucone Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
a slyszeliscie ten kawal...co bedzie jak zniosa wizy dla Polakow do USA...to ostatni gasi swiatlo
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No, to teraz firmy lotnicze sobie odbiją, żeby im tylko samolotów wystarczyło
|
|
|
#6 |
|
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
No taka myksyka***324;ce tylko wygrywj***261; z nami pod wzgl***281;dem blisko***347;ci ich granicy z usa i ta***324;szej si***322;y roboczej w por***243;wnaniu z nami,tak to we wszystkim innym przegrywaj***261;, nawet rasowo
![]() Dobra teraz za***322;***243;***380;my, ***380;e mamy 7mln uczni***243;w z tego cho***263;by 1/3 zwia***322;a tam, to wiecie o jakiej sumie my m***243;wimy? Czy ja bym skorzysta***322;? Owszem bez dw***243;ch zda***324;, ale zamiata***263; to bym nie zamierza***322; - jak uderza***263; to wysoko
|
|
|
#7 |
|
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Genialna informacja!
Ja nie przewiduje masowej emigracji do stan***243;w (przecie***380; mamy ju***380; inne czasy). Poprawi si***281;!
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
wg mnie mogli jeszzce poczekac kilka lat.
prawda jest taka ze polska nie ejst jeszcze gotowa na takie "rewolucje". teraz bedzie to wygladalo to tak: Huuuurraaaaa i jazda do USA, ktory zawsze i kazdemu kojarzy(ł) sie w mniejszym lub wiekszym stopniu z jakims tam eldorado, wyjaada ludzie niewyksztalceni, ktorzy pozadluzaja sie na wylot do usa, ludzie slabo znajacy "english" itd. wyjada, zostana i za 2 latka okres probny sie skonczy, zobacza ile osob jest nielegalnie w usa i bedzie je jeszcze trudniej zdobyc dla przecietnej osoby. a droga sprawa jest taka, ze kto mial wyjechac to juz wyjechal do UK. a nie sadze,zeby osoby ktore juz mieszkaja w wielkiej brytanii nagle wyjada do usa z praca. konkluzja.... ZA WCZESNIE.....wiekszosc nas jeszcze nie doroslo do tego.. nie jestesmy pepkiem swiata , jak to sie niektorym wydaje, nie kazdy czeka na nas z otwartymi ramionami .... a zeby wyjechac, to trzeba cos soba reprezentowac i takze "jakos" (co nie znaczy byle jak) zyc. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
Chyba najpierw powinno się rozwiązać kwestię przyznawania wiz - np. znieść lub obniżyć tą opłatę wizową, wprowadzić pewne ułatwienia dla niektórych osób itd. Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#11 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie przejdzie, odrzuc***261;.
|
|
|
|
#12 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Jesten pewien ze nie przejdzie ... to by dla nich oznaczalo "zalanie" kraju emigrantami z polski ktorzy jak wiadomo nie przyjada tylko na 60 dni
Wersja optymistyczna: Wprowadza to ale dopiero za kilka kilkanascie lat ... Wersja brytalna ![]() oleja Polske .. , wlasciwie to jzu normalne ...
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a dlazcego mialoby byc bardziej rygorystyczne?
teraz i tak wiekszosc osob wyjezdzajacych na wszelkiego rodzaju work&travel spedza tam ok 3 miesiace,wiec mysle ze dla nich nic by sie nie zmienilo. pozostaje kwestia oplat... 100$ t o troche duzo jak za wize,ale tez jest to jedna z barier przedwyjazdowych,choc moim zdaniem powinni ja zmniejszyc, przynajmniej o polowe. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale z 3 strony usa nie daje nam wiz za darmo, chca aby Polacy nadal byli w Iraku i umierali za glupia sprawe. A nikt nie napisal, ze kanada to juz nie usa i wystarczy przekroczyc granice i wrocic i juz nastepne 2 miesiace leca
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
the one
CDRinfo VIP