![]() |
Senat USA przyjal poprawke umozliwiajaca ruch bezwizowy dla Polakow
http://www.wp.pl/r/8l1182
Jezeli Izba reprezentantow jej nie odrzuci to mozemy zaczac jezdziec do USA bez wiz :) |
"jej nie odrzuci" a nie "jej odrzuci"
|
Cytat:
Co do sprawy, to co prawda nie planowalem wizyty w USA, to jednak fajnie jest miec taka perspektywe :) |
... ja bym złamanego paznokcia nie dał za Izbe Reprezentantów, ale moze będą mieli chwilę słabości.
|
je***347;li znios***261; wizy dla Polak***243;w to zaczn***281; zbiera***263; na wyjazd do juesej :)
|
i zacznie eksodus szarej masy z dwoma dolarami w kieszeni.
|
ee tam, prawda jest taka, że jeśli ktoś był sudentem/był uczniem/miał stałą pracę/miał wszystkie zęby w gębie/nie śmierdział, to zawsze dostawał wizę, problem był tylko w opłacie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zębów wszystkich też już nie mam.:'( Tak więc dopiero teraz (jesli zniosą te wizy) bedę miał możliwość odwiedzenia tego raju.:haha: |
Witam!
Zniesienie wiz dla Polak***243;w mo***380;e i b***281;dzie, ale ju***380; jest zapowiedziane, ***380;e pobyt jednorazowy to maksymalnie 60 dni. Moim zdaniem te wizy s***261; w porz***261;dku i szczerze nie jestem za zniesieniem wiz. Jak kiedy***347; by***322;em w Konsulacie Generalnym w Krakowie i widzia***322;em tych ludzi, co si***281; o wiz***281; ubiegaj***261;, to nie tylko jestem za tym, ***380;eby wizy by***322;y, ale r***243;wnie***380; przychylam sie ku aborcji. Sam wiz***281; posiadam, nied***322;ugo zielon***261; kart***281;, a za kilka lat obywatelstwo (wiecie tak to jest jak si***281; wybiera na partnerk***281; obywatelk***281; USA :)) |
W jakimś kabarecie powiedzieli coś w stylu - zniosą wizy to jutro rano 10 mln. Polaków będzie na lotnisku gotowych do wyjazdu ;) Coś wydaje mi się, że dużej przesady by w tym nie było..
Wiadomość w każdym razie zaskakująca. Gdybym nie miał na ścianie obok kalendarza zacząłbym się zastanawiać, czy to nie aby prima aprilis :) @ pops Mój dalszy znajomy jest 30 letnim facetem, ma dobrą pracę, wykształcenie, przyzwoite zarobki, normalną rodzinę itp. a o wizę ubiegał się... 17 razy! Dopiero za 18 dostał, kiedy dostarczył zaświadczenie, że ma nieuleczalnie chorego brata, którego chce odwiedzić.. |
co do wyjazdu Polakow do usa to jestem pewny, ze i 10mln wyjedzie, bo tu u nas to zadupie, a dorobic sie czegos to mozna tylko kradnac.ja narazie zwiedzam Italie, ale jakbym mial mozliwosc i pewna prace w usa to bym wyjechal
|
Cytat:
nt wiz mam takie zdanie jak Remix i ja się nie dziwię, że usa tyle zwleka z ich zniesieniem. |
a slyszeliscie ten kawal...co bedzie jak zniosa wizy dla Polakow do USA...to ostatni gasi swiatlo:)
|
No, to teraz firmy lotnicze sobie odbiją, żeby im tylko samolotów wystarczyło:D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:49. |